مراوه‌تپه- وزیر کشور گفت: مراسم مختومقلی فراغی باید غنی و پرمحتوا برگزار شود و دبیرخانه دائمی نکوداشت این شاعر و عارف تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی صبح پنج شنبه در آئین نکوداشت دویست و هشتاد و ششمین سالروز تولد شاعر و عارف ایرانی ترکمن مختومقلی فراغی در روستای آق توقای اظهار کرد: مراسم نکوداشت مختومقلی فراغی با محتوا و غنی برگزار شود و دبیرخانه دائمی نکوداشت این شاعر و عارف ترکمن تشکیل شود.

وی افزود: باید دبیرخانه دائمی این شاعر بزرگ ترکمن در طی سال در حوزه‌های مختلف ادبی، عرفانی، فلسفه و اجتماعی و … اندیشه‌ها و اشعار این شاعر را با کمک اندیشمندان مورد بررسی قرار دهد.

وزیر کشور ادامه داد: باید مجموعه اشعار این شاعر با اشعار و مفاهیم سایر شاعران بزرگ ایرانی همچون حافظ، سعدی و … تطبیق داده شود و موسیقی مبتنی بر اشعار این شاعر ساخت و تولید شود.

وی پیشنهاد داد: دبیرخانه نکوداشت این شاعر برای برگزاری شب‎ شعر و ادبی در آرامگاه مختومقلی فراغی برنامه ریزی کند تا ظرفیت این شاعر بزرگ که در ادبیات ایران و در حوزه فرهنگ ترکمن به یادگار مانده به چشمه جوشان فرهنگی تبدیل شود تا حیات ‎بخش حوزه فرهنگ در حوزه ترکمنی و ملی باشد.

خلق یک جریان زیبای فرهنگی

وزیر کشور اضافه کرد: در نوای ایرانیت و اسلامیت همه نوای یکسان برای اعتلای دین دارند و باید یک جریان زیبای فرهنگی را در این راستا خلق کنیم.

وی بیان کرد: پس از ۲۸۶ سال امروز گرد هم آمدیم تا یاد و خاطره شاعر بزرگ ترکمن مختومقلی فراغی را زنده نگه داریم و باید بیاندیشیم که چه موضوعی منجر به آن شد که این شاعر بزرگ ترکمن در تاریخ زنده بماند.

رحمانی‎فضلی متذکر شد: اشعار مختومقلی فراغی منجر به وحدت در جامعه شده است و این وحدت منجر به آن شده که چهل سال علی ‎رغم همه دشمنی ‎ها برعلیه انقلاب اسلامی با اقتدار اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی را دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه ملت ایران در ۴۰ سال گذشته در برابر همه ظلم ها و زورگویی ها ایستادگی کرده است، گفت: ملت ایران برای برای حفظ هویت، افتخار و عزت خود مقابل هر زورگو و متجاوزی ایستاده است و گناه آن فقط این است که آزادی، عزت و استقلال می خواهد.

به گفته وزیر کشور ۴۰ سال است که دشمنان برعلیه عزت ایران اسلامی حرکت می کنند اما اندیشه های ناب و ملت با عزم و اراده ایران در مقابل هر ظلم و ستمی ایستاده است.

رحمانی فضلی تاکید کرد: باید به مفاخر فرهنگی خود اعتقاد و ایمان داشته باشیم و مسیر حیات اجتماعی را از طریق معارف حق تعالی، عرفا و علما و اولیای بزرگ خود ادامه دهیم.