به گزارش خبرگزاری مهر، همایش تقدیر از تلاشگران دستاوردهای موفق ارائه شده در سالروز ملی فناوری هستهای سال ۱۳۹۸ با حضور علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، معاونین، مدیران و مسئولان ۱۱۴ پروژه از مجموعه سازمان انرژی اتمی ایران روز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در سالن شهید دکتر شهریاری خوارزمی این سازمان برگزار شد.
در این همایش معاون رئیس جمهور ضمن تقدیر از تلاش صادقانه و خالصانه تلاشگران حاضر در همایش، اظهار داشت: با شناختی که از روحیات شما عزیزان دارم گواهی میدهم برای رضای خدا، عزت ملت، تأمین منویات مقام معظم رهبری و خواستههای ریاست محترم جمهوری کار میکنید. تلاشهای شما عبث و بیهوده نیست و این موضوع در ۲۰ فروردین امسال بخوبی نمایان شد. بدنبال بی درایتی و بی عقلی آمریکاییها در ۱۹ فروردین که سپاه پاسداران را به عنوان گروه تروریستی خطاب کردند، واکنشهایی انجام شد و بیانیههایی منتشر شد اما لازم بود واکنشی قوی و معنادار نشان داده شود. خوشبختانه این موضوع مصادف شد با ۲۰ فروردین و ما زنجیره ۲۰ تایی IR۶ را علیرغم میل برخی از کشورهای اروپایی رونمایی کردیم.
وی افزود: ملاحظه کردید که ریاست محترم جمهوری نیز در این مراسم خطاب به آمریکا و برخی کشورهای منطقه گفتند اگر بخواهید زیاده روی کنید، شاهد دستاوردهایی بیش از این خواهید بود. دستاوردهای ارائه شده در ۲۰ فروردین نمایش اقتدار جمهوری اسلامی بصورت واقعی و علی الارض بود و آنها میدانند یعنی چه.
صالحی خاطرنشان کرد: هفته گذشته در حاشیه دیدار با کارگران خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و شرح مختصری از دستاوردهای ماشینهای پیشرفته سانتریفیوژ دادیم. ایشان ضمن ابراز خوشنودی فرمودند: "شما همچنان با قدرت به مسیر خود ادامه دهید". صنعت هستهای برای معظم له بسیار حائز اهمیت است. در سال ۸۸ نیز که به اعتبار مسئولیت در سازمان خدمت ایشان شرفیاب شدم فرمودند: "صنعت هستهای مرتبط با نظام است. دولتها با سلایق گوناگون می آیند و میروند. نباید این صنعت دستخوش سلایق گوناگون شود و باید راه پایداری را بپیماید. لذا هرگونه تصمیم سرنوشت ساز در خصوص صنعت هستهای باید با هماهنگیهای لازم انجام پذیرد".
رئیس سازمان انرژی اتمی سپس اهمیت صنعت هستهای را از منظر مقام معظم رهبری در دو مبحث به اختصار تشریح کرد و گفت: صنعت هستهای از منظر ایشان دو وجه مهم دارد. یکی تأمین انرژی برای نسلهای آینده است. ایشان با تیزبینی و هوشمندی فرمودند باید از حالا برای نسلهای آینده زمینههای تأمین انرژی پایدار را فراهم کنیم تا آنها با مشکلی روبرو نشوند. لذا ما علاوه بر اقدامات فعلی کنونی همچون ساخت دو واحد جدید نیروگاهی، در گداخت هم که شاید ۳۰ سال دیگر محقق شود بر اساس همین پیش بینی حرکت میکنیم. با آموزش و پژوهش زمینه این کار آماده میشود تا مهندسین و دانشمندان فرهیخته ما تجربه ۴۰-۳۰ ساله داشته باشند و وقتی دنیا به بهره برداری از گداخت رسید ما نه تنها غافلگیر نشویم بلکه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی گفت: از پیشینیان صنعت هستهای کشورمان تشکر میکنیم که در زمان مناسب قدمهای خوب و مؤثری برداشتند و ما ثمره اش را الان میبینیم. اگر از قبل به این مهم توجه نمیکردیم الان همچون کشور عربستان که برای داشتن عنوان هستهای، حاضر به هرگونه خفت و خواری میشود، بودیم. اعلام شد بزودی در عربستان راکتوری راه اندازی میشود. پس از بررسی و تحقیق مشخص شد یک راکتور زیر بحرانی ۲۵ کیلوواتی است که یعنی هیچ. در اینجاست که عظمت کار دانشمندان هستهای مشخص میشود.
صالحی تاکید کرد: وجه دیگری که حضرت آقا بر آن تاکید دارند، این است که صنعت هستهای و دستاوردهای آن نماد اقتدار و غرور ملی جمهوری اسلامی ایران است. ما اعلام کرده ایم که به دنبال ساخت بمب نیستیم پس چرا آنها نگرانند؟ به دلیل اینکه اقتدار هستهای صیانت آفرین است. میدانند ملت ایران و جمهوری اسلامی بطور بالقوه صاحب این قوت و اقتدار هستند. این اقتدار نمادی از جمهوری اسلامی شده است. دستیابی به سوخت ۲۰ درصد در کمترین زمان ممکن و در میان ناباوری داخلی و خارجی اوج این اقتدار بود.
وی یادآور شد: برخی در خارج میگفتند صالحی را انسان صادقی میدانستیم اما این بار درخصوص ساخت سوخت ۲۰ درصد دروغ میگوید. گفتیم صبر کنید گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که منتشر شود مشخص میشود. دانشمندان آمریکایی حیرت زده شدند که جمهوری اسلامی در فرصتی کم توانست سوخت ۲۰ درصد را از صفر شروع و ساخت آن را محقق کند و در راکتور بگذارد. نتیجه این دستاوردها غرور ملی است.
معاون رئیس جمهور با انتقاد از برخی تحلیلگرها که غالباً بدون توجه به تمامی ابعاد مسئله هستهای، ایراد میگیرند و غیر منصفانه انتقاد میکنند، گفت: استاد یک دانشگاه میگوید صنعت هستهای جز هزینه چیزی نیست. واقعاً سخن عجیبی است. این مسئله حتماً از روی سهل انگاری است. اصلاً چالش ما با غرب فراتر و ریشهای تر از این حرفهاست. چالش ما با غرب یک چالش فکری و در شیوه حکمرانی است. آنها میگویند انقلاب اسلامی نباید باشد. این استاد تصور میکند اگر صنعت هستهای را کنار بگذاریم مشکلات حل میشود. خیر. اگر هستهای حل شود مسئله موشکی مطرح میشود. اگر آن نباشد مسئله دموکراسی و حقوق بشر مطرح میشود. و الی آخر.
وی افزود: متأسفانه با این سخنان غلط و ساده انگارانه افکار عمومی را منحرف میکنند. شما ببینید فقط درآمد واقعی نیروگاه بوشهر حدود ۷,۰۰۰ میلیارد تومان در سال است، هرچند طبق تکلیف ما تنها از ۴۰۰ میلیارد آن منتفع می شویم. کل بودجه سازمان هم حدود یک سوم این مبلغ درآمد واقعی است. بی توجهی روشنفکران به این همه توانمندی و تلاش در حوزههای مختلف و گاه حیاتی مثل رادیوداروها که جان بیماران سرطانی به آنها وابسته است، واقعاً بی انصافی است.
صالحی خاطرنشان کرد: ما به دلیل برخی مسائل امنیتی و محدودیتهایی که داریم نمیتوانیم بیش از حد به تشریح و توصیف اقدامات و فعالیتهای ارزشمند و راهبردی این صنعت بپردازیم. انشا الله زمینههای لازم مهیا شود تا بتوانیم کارهای خوبی که انجام شده است را به آگاهی ملت شریف ایران برسانیم، همانگونه که حضرت امام (ره) فرمودند کار نیکی که انجام داده اید را بگویید. این در حالی است که ماهوارهها و شبکههای اجتماعی معاند بطور دائم سیاه نمایی و تبلیغ سو میکنند تا دل مردم را خالی کنند. نظیر کمک فراوانی که همه اقشار مردم و مسئولین به سیل زدگان کردند و الان هم در حال کمک رسانی هستند، ولی آنها ظالمانه و شیطنت آمیز تمامی این حماسههای ملی را انکار میکنند.
وی تصریح کرد: کشورمان در سال ۹۸ در آستانه شرایط بسیار حساس و ویژه ای قرار دارد و از گردنه سختی باید عبور کند. زمانی میتواند به سلامت عبور کند که با همدلی، همزبانی و وحدت ملی حرکت کنیم. خداوند در آیه شریفه ۴۶ سوره انفال میفرماید: " وَأَطِیعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ" "همگی پیرو فرمان خدا و رسول باشید و هرگز راه اختلاف و تنازع نپویید که در اثر تفرقه ترسناک و ضعیف شده و قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد، بلکه همه باید یکدل، پایدار و صبور باشید، که خدا همیشه با صابران است". یقیناً اگر ملتی دنبال یک حیات طیبه انسانی و مستقل باشد، دست تقدیر لاجرم همراهی میکند. اینطور نیست که فکر کنیم بخاطر بهره مندی از انقلاب و اسلام بنشینیم و کاری نکنیم خدا خودش همه چیز را درست میکند. ما باید تدبیر، هوشیاری، هوشمندی، صبر، وحدت، همدلی و همزبانی و اخلاق داشته باشیم و با توکل جلو برویم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: من به مجموعه سازمان انرژی اتمی می بالم که وقتی جمهوری اسلامی میخواهد قدرت نمایی کند، این سازمان پیشتاز با اقتدار این کار را انجام میدهد. این کار از دست دانشمندان و متخصصانی بر میآید که با ابتکار و نوآوری، همت و تلاش و اخلاص، کارهای بزرگی را انجام میدهند تا طرف مقابل را در مقابله با کشورمان به تردید بیندازند. به هرحال سال ۹۸ سال حساسی است ولی انشا الله به لطف حق از این پیچ هم عبور میکنیم. اگر با توصیههای الهی پشت سر رهبری حرکت کنیم، یقیناً پیروز این میدان هستیم. کارما باید خداپسندانه باشد و با عقلانیت، حکمت و تدبیر وظایف مان را انجام دهیم. حضرت امام حسین (ع) فرمودند از چه میترسید. در هر صورت ما پیروزیم.
وی تاکید کرد: چه شهید بشویم و چه در جنگ پیروز بشویم یعنی به هر صورت احدی الحُسنیین است" چون ما بر حقیم و طرف مقابل ظالم و باطل است ". حضرت علی (ع) میفرماید: «الهی کفی بی عزا ان اکون لک عبدا و کفی بی فخرا ان تکون لی ربا انت کما احب فاجعلنی کما تحب» انسان افتخارش این است که بنده خداست. ما زندگی میکنیم که نامی نیک بماند و ابدی باشیم. در کارهایمان باید اولویت بندی کنیم که اگر شرایط سخت شد، انتظار معجزه نداشته باشیم. ممکن است مضیقههایی داشته باشیم. با این وجود عقب نشینی نمیکنیم و کارمان را پیش می بریم. یعنی امیدمان هم به تدبیر خود و هم به تقدیر الهی میباشد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه باید ابداع و ابتکار داشته باشیم افزود: فکر ما نباید اقتباسی باشد، یعنی اینکه نباید صرفاً دنباله رو دیگران باشیم. هر فکر علمی که به ذهن میرسد باید سعی در تحقق آن داشته باشیم. ۷۰ سال طول کشید تا برخی نظریات انیشتین را جامعه علمی باور کند. ملت ایران جایگاهی رفیع در علم دارد. خانم میرزاخانی رحمت الله علیها اولین بانویی بود که در جهان جایزه فیلدز را دریافت کرد. جایزه فیلدز هر چهار سال یکبار داده میشود و از نوبل بالاتر است بنابراین انتظار داریم دانشمندانمان در آینده نزدیک موفق به دریافت جایزه نوبل شوند.
باید اعتماد بنفس داشته باشیم ولی غرور نه. در شرایط سخت مدیریت کنیم. مدیریت ما باید پرتوان، پرتلاش، پرتحرک و با اراده قوی باشد. الحمدلله سازمان روی ریل خودش قرار گرفته است و پولش را در مسیر صحیح هزینه میکند. کارآیی این سازمان روز به روز بالاتر میرود و آنچه ضرورت این فناوری سطح بالا است بر اساس پیش بینیها انجام میدهیم.
پیش از سخنان صالحی، اصغر زارعان مشاور رئیس سازمان و مدیر ستاد برگزاری مراسم ۲۰ فروردین، گزارشی از نحوه مدیریت و برگزاری این مراسم ارائه نمود. وی در سخنانی ضمن قدردانی از تمامی دست اندرکاران پروژهها و دستاوردهای ارائه شده در مراسم و با اشاره به رشد فزاینده دستاوردها از سال ۱۳۹۳، گفت: خوشبختانه در سازمان انرژی اتمی به عنوان یک سازمان اقتدارآفرین که مورد حمایت رهبری معظم و مدیریت جهادی آقای دکتر صالحی است، فعالیتها با علاقه و مجدانه دنبال میشوند. برخی پروژهها از یک تا چهار سال زمان برده تا به نتیجه برسند و اینگونه نیست که همه آنها در یک سال شروع و تکمیل شده باشند.
زارعان افزود: فعالیتهای این ستاد در قالب چندین کمیته اجرایی انجام شد. از میان ۱۵۵ دستاورد واصله به دبیرخانه ستاد، ۱۱۴ عنوان حائز رتبه ارائه محصول شدند. جلسات زیادی را با نهادها و مسئولان مختلف از جمله نهاد ریاست جمهوری برگزار نمودیم و در نهایت بحمداله مراسم و نمایشگاه جانبی به خوبی برگزار شد بگونه ای که ۶۴ سفیر، معاون سفیر و دبیر سفارتهای خارجی و ۸ سازمان بین المللی در این مراسم شرکت کردند.
وی گفت: مراسم ۲۰ فروردین هر سال موجب رقابت بیشتر و رشد فزاینده شرکتهای تابعه و وابسته سازمان شده و امیدواریم برای سال آینده (۲۰ فروردین ۱۳۹۹) که فعالیتهای ستاد اجرایی آن از مدتی قبل با نام مبارک آقا امام زمان (عج) فعالیتها را شروع کرده است بتوانیم بهتر از گذشته نتایج و دستاوردهای خوبی را تقدیم ملت شریف ایران کنیم.