به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی مؤسسه فرهنگی هنری صبا اعلام کرد در این نشست که روز گذشته با حضور حسین خسروجردی، ناصر پلنگی، شهروز نظری، ضیاءالدین امامیفر و فرزاد زادمحسن برگزار شد، ابتدا خسروجردی با اشاره به تداوم حضور هنر انقلاب و هنرمندان انقلاب گفت: "هنر انقلاب تجسم ارزشها و فضیلتهای انسانی بود و همچنان حرمت خود را به زبانی جهانیتر بیان خواهد کرد. دغدغههای هنرمند انقلاب همان دغدغههای دیروز است که جدیتر، عمیقتر و درونیتر هم شده، اما با زبانی جهانی و مدرن."
پلنگی در ادامه نشست افزود: "هنرمند انقلاب فقط به تعداد محدودی در این سه دهه اطلاق نمیشود، بلکه تمام کسانی که در افقهای عدالتجویی و معنویتخواهی با کلام، موسیقی و نقش حضور داشتند هنرمند انقلابند. یکی از روشهای درست نقد محتوایی آثار آن است که اثر را به ساحت دل و حال ببریم. خیلی از نقاشان این دیار دل به این ماجرا ندادند و خیلیها هم قشری و سطحی و ژورنالیستی به قضیه نگاه کردند. معنویت با روح هنرمند این دیار عجین بوده، چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام و شاخصه آن هم عبارت است از ارزشگذاری به انسان متعالی."
سپس شهروز نظری با اشاره به ضرورت بررسی ریشهها و زمینههای هنر انقلاب و گروههای مختلف گفت: "چنین نمایشگاهی با این حجم آثار که بسیاری از رشتههای هنر انقلاب را یکجا نمایان ساخته شاید تا سالهای متمادی دیگر تکرار نشود. لذا باید از این فرصت برای یک شناخت و بازنگری تحلیلی پژوهش جامع حداکثر بهره را برد."
در ادامه امامیفر، استاد دانشگاه و منتقد هنری، روشن شدن بسیاری از تعاریف و مفاهیم در حوزه هنر انقلاب را یک ضرورت دانست و میزان اقتباس یا ابداع، نوآوریهای مفهومی و فکری و آنچه این هنرمندان به تاریخ هنر معاصر افزودهاند را موضوع یک بررسی دقیق در زوایای هنر انقلاب عنوان کرد.
در پایان نشست بررسی هنر انقلاب زادمحسن با بیان فضای هنری پیش از انقلاب در دهه 50 و جریانشناسی آن، زمینههای تکوین هنر انقلاب را برشمرد و ضرورت نگاه جدی و تحلیلی به آن را برای پژوهشگران تاریخ هنر ایران یادآور شد. نمایشگاه بینالمللی هنر به روایت بیداری تا 15 فروردین 86 به کار خود ادامه خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۳:۱۶
دومین نشست مؤسسه فرهنگی هنری صبا با عنوان سیری در هنر انقلاب همزمان با برپایی نمایشگاه بینالمللی هنر به روایت بیداری با حضور صاحبنظران و چهرههای شاخص هنر انقلاب برگزار شد.