به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی، در اولین جلسه «کمیته اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون بالا»، افزود: بسیج ملی کنترل فشار خون بالا یک کمپین بزرگ ملی و عمومی است که به ریاست وزیر بهداشت، به عنوان رئیس شورای راهبری و دستور رئیس جمهور به تمام دستگاهها برای همکاری با آن تشکیل شده و دبیری این شورا را معاون بهداشت بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در خصوص همکاری سایر دستگاهها نیز نامهای به وزارت کشور ارسال شده تا همه استانداران برای فراگیر شدن کمپین و اجرای بهتر برنامهها به این کار بزرگ ملی ورود کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه اعضای شورای راهبری «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» معاونان وزارتخانه هستند و علاوه بر این شورای امنیت غذایی استانها در این عرصه فعال خواهند بود، افزود: شورای راهبری یک کمیته اجرایی به ریاست معاون بهداشت و ۷ کارگروه تخصصی دارد که ریاست آنها را اعضای اصلی شورای راهبری یعنی معاونان وزارتخانه یا نمایندگان تام الاختیار آنها بر عهده خواهند داشت.
رئیسی همچنین با بیان اینکه «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» از ۲۷ اردیبهشت رسماً کار خود را شروع میکند و زمانبندی اجرای طرح تا ۱۵ تیر ۹۸ است، افزود: ۷ مهر همزمان با روز جهانی قلب نیز گزارش نهایی کمپین اعلام خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از بین ۲۰ میلیون نفر از افراد بالای ۳۰ سال جامعه که فشار خون آنها پایش میشود افراد دارای فشار خون بالا برای دریافت خدمات درمانی به سطوح بالاتر معرفی میشوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نحوه مدیریت و اجرای برنامه، خروجیها و پایش و ارزشیابی برنامهها در کارگروهها مشخص میشود و هر دانشگاه باید یک ناظر مستقل به کمیته اجرایی معرفی کند که این فرد ناظر اجرای برنامه در هر قطب خواهد بود، افزود: ۷۰ مورد استاندارد اجرایی تدوین شده که به همراه فرم خود اظهاری به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارسال خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کنار همه این عوامل، یک تیم هم از سازمان بهداشت جهانی یا نماینده آن در ایران، از خارج ارزیابی و پایش کلی برنامه «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» را انجام خواهد داد.
وی در پایان با اشاره به اینکه کارگروه درمان باید چگونگی ارجاع بیمارانی که غربال میشوند را به مراکز درمانی ارائه کند، بیان داشت: در همه استانها ستاد اجرایی «بسیج ملی کنترل فشارخون بالا» تشکیل خواهد شد و امیدواریم اجرای این بسیج ملی فتح بابی برای ورود به سایر ریسک فاکتورها و کنترل آنها باشد.