به گزارش خبرنگار مهر، عبدالقاسم مقیمی ظهر شنبه در نشست خبری بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه که در مرکز انجمنهای علمی حوزه برگزار شد، اظهار کرد: این همایش از سال ۱۳۸۷ تاکنون، ۲۰ دوره را بهصورت مستمر پشت سر گذاشته است.
وی ادامه داد: بر اساس آئیننامه مصوب شورای عالی حوزههای علمیه و معاونت پژوهش شناسایی نویسندگان برتر، ارتقای سطح پژوهش و حمایت از نویسندگان حوزههای علمیه و ارتقا فرهنگ پژوهشی در لایههای مختلف حوزههای علمیه از اهداف برگزاری این همایش است.
دبیر علمی بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ نشریه علمی - پژوهشی در حوزه فعالیت دارند، افزود: کتاب سال حوزه تمام تلاشش بر این است که در راستای جهتدهی به پژوهشهای مرتبط با نیازهای جامعه حرکت کند، همچنین از همایش بیستم به دنبال مصوبه شورای سیاستگذاری کتاب سال حوزه محورهای ویژه را اعلام کردیم تا نویسندگان را به سمت نیازهای نظام اسلامی سوق دهیم.
حجتالاسلام مقیمی عنوان کرد: ابعاد علمی بیانیه گام دوم انقلاب، علوم انسانی اسلامی، زن و خانواده، جمعیت، فضای مجازی، اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی اسلامی، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، هنر در اسلام، منابع طبیعی و محیطزیست بهعنوان محورهای ویژه در همایش ۲۱ کتاب سال حوزه ترسیمشده است که آثار ارائهشده در این محورها از امتیاز ویژه برخوردار میشوند.
ثبت ۲۰۰ اثر در سامانه همایش بیست و یکمین کتاب سال حوزه
وی یادآور شد: قبل از انقلاب تنها یک نشریه مکتب اسلام منتشر میشود اما اکنون دهها نشریه علمی به انتشار آثار پژوهشی حوزههای علمیه میپردازند و این مهم از ثمرات برگزاری همایش کتاب سال حوزه است.
دبیر علمی بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰۰ اثر در سامانه همایش کتاب سال حوزه ثبتشده و بیش از نیمی از آثار برای دبیرخانه ارسالشده است، گفت: پژوهشگران ایرانی یا غیر ایرانی از میان برادران و خواهران میتوانند آثارشان را تا پایان خردادماه امسال به دبیرخانه بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه واقع در مرکز مدیریت حوزههای علمیه یا آدرس اینترنتی www.ketabehowzeh.ir ارسال کنند.
حجتالاسلام مقیمی بیان کرد: پایاننامههای سطح ۴ و دکتری که در سال ۹۷ دفاع شده، میتوانند در همایش شرکت کنند، البته باید محتوای اثر ارسالی در حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی مرتبط با حوزه دین باشد.
ارسال ۱۲۵ مقاله منتخب از سوی نشریات به دبیرخانه همایش
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری سومین جشنواره مقالات علمی حوزه در سال ۹۸، گفت: ۶۰ نشریه حوزوی مشغول فعالیت میباشند که در سال گذشته هزار مقاله علمی- پژوهشی از سوی نشریات منتشر که ۱۲۵ مقاله منتخب از سوی نشریات به دبیرخانه همایش ارسالشده است.
دبیر علمی بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه تصریح کرد: برگزیدگان همایش کتاب سال حوزه به مرکز نخبگان حوزه و مراکز مختلف معرفی میشوند تا هر مرکزی متناسب با نیازش از این پژوهشگران بهره گیرد.
حجتالاسلام مقیمی ادامه داد: آثاری که به دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه ارسال میشود یک نسخه به کتابخانه آیتالله حائری مدرسه فیضیه اهدا میشود و آخرین آثار حوزویان در این کتابخانه در اختیار طلاب قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: پایاننامههای سطح ۴ و دکتری که در سل ۹۷ دفاع شده با ارسال پایاننامه در همایش شرکت کنند و محتوای اثر در حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی مرتبط با حوزه دین باشد.
دبیر علمی بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه گفت: در بخش سومین جشنواره مقالات علمی حوزه، ۶۰ نشریه حوزوی مشغول فعالیتاند و نویسندگان حوزوی باشند میتوانند آثارشان را ارسال کنند، در سال گذشته هزار مقاله علمی پژوهشی یک مقاله منتخب فرستادند که ۱۲۵ مقاله منتخب از سوی نشریات ارسال شد.
حجتالاسلام مقیمی ابراز کرد: تمام فرآیندهای برگزاری همایش کتاب سال حوزه طبق برنامهریزی منسجم صورت میگیرد و آئین تجلیل از برگزیدگان در بهمنماه سال جاری انجام میشود.