محمدهادی آریا پژوه، مدیر انتشارات فلات در گفتوگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه مراجعان به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به دو دسته تقسیم شدهاند، تاکید کرد: معتقدم دسته نخست که برای بازدید از این رویداد فرهنگی میآیند اصلاً نمیدانند چه باید بخرند. آنها حتی از نظر حرفهای نمیدانند که معیار سنجش یک کتاب خوب چیست و همواره از مسئولان غرفهها درباره موضوع کتابها سوال میپرسند. گویی میخواهند میزان تمایل خودشان را محک بزنند.
این ناشر ادامه داد: در این میان، اگر من به عنوان یک ناشر به این گروه افراد کتابی را به عنوان یک اثر خوب معرفی کنم که چندان مشهور نباشد، گمان میکند میخواهم او را فریب بدهم و اگر کتابی از ناشر دیگر را به او معرفی کنم، میپندارد که حتماً درست گفتهام! این دسته افراد هیچ معیار مشخصی برای انتخاب کتاب خوب ندارند و فقط میخواهند این رویداد فرهنگی را از نزدیک تماشا و لمس کنند.
وی دسته دیگری که به غرفههای مختلف نمایشگاه کتاب سر میزنند را کتابخوانان حرفهای معرفی کرد و گفت: بسیاری از این افراد نام و عنوان کتابها برایشان تازگی ندارد و آنها را از پیش خواندهاند. گاهی حتی آثار تازه نشر روی پیشخان غرفهام را هم نقد میکنند و در این باره با آنها گفتو گو میکنم.
به گفته آریا پژوه نسبت این دو گروه در نمایشگاه کتاب ۵۰ به ۵۰ است اما نکته مهمتر این است که همه این افراد، به ویژه افراد دسته نخست شوق کتابخواندن دارند اما سیر مطالعاتی درستی ندارند.
وی یادآور شد: کشور ما متخصصان زیادی را در رشته کتابداری و اطلاعرسانی تربیت کرده است که میتوانند در نمایشگاه کتاب به مراجعان سرگردان کمک کنند تا دلزده، مأیوس یا فریبخورده نمایشگاه کتاب را ترک نکنند. اطلاعرسانی در نمایشگاه کتاب نمیتواند محدود به ارائه نشانی غرفهها باشد.
مدیر انتشارات فلات در پایان گفت: کتاب «چه باشد آنچه خوانندش سیاست»، «اورول و سیاست» و «جریدهنگاران» از آثاری بودند که بیشترین فروش را در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تجربه کردند.