محمد طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه تا به امروز حدود ۱۱۰ کیلومتر از طرح شبکه خط انتقال و جمع آوری فاضلاب در شاهرود انجام شده است که میبایست به ۳۵۰ کیلومتر برسد، ابراز داشت: یعنی حدود ۲۳۰ کیلومتر دیگر باید شبکه فاضلاب در این شهرستان ایجاد شود.
وی افزود: به انضمام ارتقای تصفیه خانه فاضلاب طبق برآورد سال گذشته برای تکمیل شبکه، ارتقای تصفیه خانه و احداث تصفیه خانه دوم شاهرود که مصوبه آن از آب و فاضلاب کشور اخذ شده است، بالغ بر ۱۱۴ میلیارد تومان باید سرمایهگذاری صورت گیرد تا بتوان این طرح را کامل کرد.
برآورد نصب ۶ هزار انشعاب در شاهرود
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان سمنان بابیان اینکه از طریق پتانسیلهای بخش خصوصی و ماده ۵۶ برای جذب سرمایهگذار اقدام و سه نوبت مزایده نیز گذاشتهشده است، ابراز داشت: با توجه به اینکه رغبتی برای سرمایهگذاری ایجاد نشد لذا از محل اعتبارات ملی، استانی و سفر دولت به استان سمنان و اعتبارات تکمیل مسکن مهر حدود ۱۱ میلیارد تومان به سقف اعتبارات اضافه شد.
طاهری در پاسخ به سوالی مبنی بر محتوای جلسه اخیر خود با نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس پیرامون شبکه فاضلاب شاهرود تصریح کرد: در این جلسه نیز مقرر شد پنج پیمانکار آب و فاضلاب به مجموعه پیمانکاری اضافه شود تا طبق برنامهریزی سال ۹۸ شاهد توسعه شبکه به طول حدود ۲۵ کیلومتر در این شهر باشیم.
وی ضمن بیان اینکه با این اقدام طبق پیش بینی حدود شش هزار انشعاب جدید به مجموعه انشعابهای فاضلاب شاهرود که اکنون ۱۱ هزار است، افزوده میشود، اضافه کرد: این امر عملکرد خوبی میتواند باشد زیرا این امر در شرایطی اتفاق میافتد که سالانه شش هزار انشعاب در پنج شهر استان سمنان اضافه میشود که با این اقدام درصد پیشرفت فیزیکی شبکه فاضلاب شاهرود از ۲۵ درصد به سی درصد خواهد رسید.
مدیریت آب شرب شاهرود با ۲۵ حلقه چاه
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان سمنان همچنین بابیان اینکه حدود ۲۰۰ لیتر بر ثانیه کبود آب شرب در شاهرود وجود دارد، ابراز داشت: ۸۵ درصد منابع آبی این شهرستان از آبهای زیرزمینی است لذا بارندگیهای اواخر اسفند و اوایل فروردین تأثیر خوبی در آبهای سطحی، چشمهها، قناتها و روان آبها داشت اما تأثیر آن بر منابع زیرزمینی نیازمند گذر زمان است.
طاهری در ادامه تصریح کرد: همین میزان بارش باعث افزایش چهار چشمه مسیر انتقال آب قطری و بسطام شد و از سوی دیگر پایین بودن مصرف به دلیل کاهش درجه حرارت نیز دلیل دیگری بود که به مصرف کمک کرد لذا در پیک مصرف پیش بینی این است که ۲۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب وجود داشته باشد.
وی افزود: با توجه به بلاتکلیفی پروژه چشمهسارهای قطری و همچنین وجود تبعات اجتماعی انتقال آب از سد کالپوش، اقدامات خاصی در افزایش منابع آبی صورت نگرفت لذا میبایست با همین ۲۵ حلقه چاه موجود که ۶۰۰ لیتر بر ثانیه آب دارند بتوانیم تأمین منابع آبی را مدیریت کنیم.
اخذ ۱۹۶ میلیارد ریال اعتبار ملی برای طرحهای آبرسانی شاهرود
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان سمنان بابیان اینکه طی یک سال گذشته مجوز حفر پنج حلقه چاه گرفته شد، ابراز داشت: از این تعداد سه حلقه حفاری و آماده تجهیز بوده و عملیات حفاری حلقه چهارم در حال انجام است و حلقه پنجم نیز مجوز لازم برای آن گرفته شد که در افزایش توان تولید آب تا حدود ۱۰۰ لیتر چه به صورت مستقیم در مخازن و شبکه یا به صورت معاوضه با منابع آبی دیگر امکان پذیر است که امیدواریم با جبران این میزان بتوانیم سال ۹۸ را با تنش کمتری سپری کرد.
طاهری ضمن بیان اینکه در سفر هیئت دولت به استان سمنان و با پیگیریهای نماینده شاهرود و میامی در مجلس، ۱۹۶ میلیارد ریال اعتبار ملی برای طرحهای آبرسانی شاهرود اخذ شد، تصریح کرد: امیدواریم با قسمتی از این اعتبار بتوان پروژههای قبلی را تکمیل کرد و بی شک این اقدامات در مدیریت شبکه و زوم بندی شبکه شاهرود مؤثر و شاهد تنش و مشکلات کمتری در حوزه آب شرب خواهیم بود.
وی ضمن بیان اینکه کاهش سطح منابع آب چاهها توسط آب منطقهای رصد و اندازهگیری میشود، اضافه کرد: به طور متوسط سالانه شاهد ۷۶ سانتی متر کاهش سطح آبهای زیرزمینی هستیم که شرکت آب و فاضلاب تنها بهرهبردار این مجموعه محسوب میشود.
خسارات سیلاب به شبکه آبی استان سمنان
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان سمنان در پاسخ به سوالی پیرامون میزان خسارت سیلاب به حوزه آب و فاضلاب استان سمنان نیز افزود: دو نقطه خط انتقال آلوئک به ایوانکی، دو نقطه در تصفیه خانه گرمسار به آرادان که از وسط رودخانه عبور میکرد، چهار نوبت خط انتقال سمنان-مومن آباد و سه منطقه خط انتقال چاههای شمال دامغان به دامغان دچار حادثه شد.
طاهری اضافه کرد: همچنین قطعی برق در چشمه روزیه سمنان باعث قطعی آب و گل آلود شدن چشمه روزیه و گل رودبار شد و قطع آب ۱۲ ساعته در کلاته رودبار دیباج، قطع ۷۲ ساعته آب در کلاته خیج شاهرود از جمله مشکلاتی بود که در بحرانهای اخیر پیرامون آب و فاضلاب استان سمنان به وجود آمد.