به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعیدر نخستین نشست تخصصی جلبک، با اشاره به تدوین نقشه راه، توسعه فناوری و صنایع جانبی در بوشهر، بیان کرد: صنعت جلبک بازار بزرگی در کشور ایجاد میکند. برگزاری نشستهای تخصصی جلبک نیز به دریافت راهکارهای عملیاتی برای توسعه فناوری جلبک کمک میکند. چراکه این ظرفیت در ۵۰ سال آینده نقشی بزرگ در حوزه غذا و صنایع مختلف ایفا خواهد کرد.
وی افزود: ایران از نظر داشتن ریزجلبکها و جلبکهای بزرگ، در بهترین شرایط قرار دارد و باید به صورت جدی به سمت فناوریهای مرتبط با این حوزه گام برداشت.
قانعی در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: عدم توجه به این صنعت، باعث شده است که صنایع مرتبط با این حوزه استراتژیک شکل نگیرد و ایران تنها به یک وارد کننده جلبک و فرآوردههای آن تبدیل شود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: در زمینه جلبک، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به تهیه نقشه راه کرده است. این کار علاوه بر رونق اقتصاد زیستی به ایجاد اشتغال و تولید فناوری نیز کمک میکند.
وی عنوان کرد: با توجه به زمینهای مستعد پرورش جلبک در ساحل خلیج فارس و مکران تغذیه آبزیان با جلبک باید گسترش یابد تا آبزیان با هزینه کمتر و کیفیت بهتر پرورش یابند. این کار کمک میکند مشکل تأمین خوراک آبزیان که یکی از مسائل اصلی پرورش دهندگان است برطرف شود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیان کرد: در حال حاضر استفاده از جلبک دریایی در صنایع غذایی به عنوان فرم دهنده مورد استفاده قرار میگیرد که برای تأمین این نیاز نیز جلبک را از دیگر کشورها وارد میکنیم.
به گفته وی، در حال حاضر برای تولید جلبک در کشور، ۳ شرکت داخلی با سرمایه خصوصی وارد میدان شدهاند که امیدوار هستیم با توانمندیهای داخلی بتوانیم به رشد خوبی برسیم.