به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی و در ادامه بررسی طرح حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی - فرهنگی مواد ۹ و ۱۱ و ۱۳ این طرح تصویب شد.
طبق ماده ۹ کلیه دستگاههای اجرایی، موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مکلف هستند برنامههای خود در ارتباط با رفع نیازهای موجود در حوزههای خدماتی، تجهیزاتی و نیز زیرساختهای مورد نیاز برای ارتقای کیفیت زندگی در بافتهای تاریخی- فرهنگی هر شهر و روستا را ظرف ۶ ماه پس از تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان به مورد اجرا گذارند، اجرای برنامه فوق باید به گونهای باشد که بر اساس بودجه سنواتی حداکثر ظرف مدت ۱۰ سال از تصویب این قانون سطح خدمات و تأمین زیرساختهای مورد نیاز این محدودهها از سطح میانگین شهر و روستای ذی ربط پایینتر نباشد.
در تبصره این ماده آمده است: شورای برنامه ریزی و توسعه استانها موظفند به نسبت اعتبارات اختصاص یافته به بافتهای تاریخی و فرهنگی هر شهر و روستا اعتبارات مورد نیاز را برای ساخت و تجهیز فضاها و ساختمانهای عمومی و خدماتی در محدوده مصوب بافتهای تاریخی و فرهنگی آن شهر و روستا از محل اعتبار توزیعی در سهم دستگاه ذی ربط با اولویت تأمین کنند.
بر اساس ماده ۱۱، در رسیدگی به تخلفات ساختمانی املاک واقع در حریم آثار و محدوده بافتهای تاریخی و فرهنگی، کمیسیونهای موضوع مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداریها مکلف هستند منحصراً قلع و قمع مستحدثات بدون پروانه و یا مازاد بر پروانه ساختمانی صادر شده را در صدور رأی لحاظ کنند.
طبق ماده ۱۳ دولت مکلف است از طریق نهادهای ذی ربط در تعیین مقررات مربوط به طرحهای توسعه و عمران، تدابیر و اقدامات جبران محدودیتهای اعمال شده از قبیل تراکم در خصوص املاک واقع در محدوده بافتهای تاریخی- فرهنگی موضوع این قانون را پیش بینی کند.
مواد ۱۰ و ۱۲ این طرح نیز حذف شد.