ناصر شفق تهیه کننده سینمای ایران در خصوص مشکلات اکران برای آثار ایرانی و نبود توازن تولید و نمایش عمومی به خبرنگار مهر گفت : "کشور ما با استانداردهای سالن سازی دنیا فاصله بسیار زیادی دارد و ما اگر بخواهیم حتی به استانداردهای کشورهای همسایه همانند دبی، قطر، ترکیه و حتی لبنان جنگ زده برسیم، نیاز به احداث بیش از 4 تا 5 هزار سالن سینما در کشور داریم. با وجود اینکه بسیاری از مدیران خوش فکر فرهنگی در بخش های مختلف از جمله موسسه سینما شهر و بنیاد سینمایی فارابی حضور دارند، ولی اراده جدی در کلیت سیاستگذاری فرهنگی کشور برای حل مشکل اکران سینما وجود ندارد."
وی خاطر نشان کرد : "مشکل اکران فقط با همت وسیع ملی قابل حل است. من متاسفم از این که به واسطه سیاستگذاری اشتباه در عرصه فرهنگ میان اعضای جامعه هنری مناقشه وجود دارد و متاسفانه به اشتباه درباره امید و امیدواری تبلیغ می شود. به عنوان عضو کوچکی از جامعه هنری امیدی به حل مشکلات سینمایی کشور با همین رویه ندارم. با شرایطی که می بینم، چگونه می توان از آینده رویایی سینمای کشور حرف زد."
این تهیه کننده با گلایه از بی توجهی نسبت به هنرمندان و سینماگران کشور گفت : "متاسفانه هنرمند بی ارزشترین عنصر برای دست اندرکاران سینمای کشور محسوب می شود. همین رسول ملاقلی پور برای تولید فیلم خود و گرفتن پروانه ساخت به گریه افتاده بود. حالا پس از مرگش همانهایی که حتی از دادن وقت ملاقات به وی ابا می کردند، برای او اشک حسرت می ریزند. وی برای گرفتن پروانه ساخت با همه تماس می گرفت، اما هیچکس جوابگو نبود. من در مدیران ارشاد تلاشی برای ایجاد زمینه های اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری نمی بینم که در حضور کارگردانهای سینمای ایران بیان فرمودند. به عقیده من در جهت رشد سینمای ایران بعید است اتفاق خوبی بیفتد و اگر هم اتفاقی به وجود بیاید از سر رفع تکلیف است."
شفق با بیان این که ساخت سالن سینما از نظر جامعه شناختی اهمیت بسیار زیادی دارد، توضیح داد : " با این عقب افتادگی تاریخی کشور در زمینه ساخت مجتمع های فرهنگی و هنری و به خصوص سالن های سینما، ما روز به روز شاهد افزایش از هم گسخیتگی در روابط انسانی هستیم. ساخت سالن سینما فقط به منظور افزایش بهره وری اقتصادی سینما نیست، بلکه به ایجاد همبستگی و میل با هم بودن، با هم خندیدن، باهم گریه کردن و همگرایی فرهنگی میان مخاطبان منجر می شود."
این سینماگر ادامه داد : "مسئله مهم ایجاد جامعه ای شاداب و بانشاط است که به وسیله ایجاد مجتمع های فرهنگی و هنری، ورزشی و اماکن مقدس امکان پذیر می شود. در برنامه ریزی فرهنگی باید دقت صورت بگیرد و امور به افرادی توانا و متخصص سپرده شود. در این عرصه باید به شایسته سالاری توجه کافی کرد. اکنون فیلمسازی ما در بروکراسی اداری و شرایط نامناسب امکانات و تسهیلات دنبال می شود. میزان آزادی هنرمند به سطح سلیقه کارمندان دولت منوط می شود. در وزارت ارشاد به جای اینکه برای هنرمند ارزش قایل شوند و مانع زدایی برای ساخت آثار فراهم شود، با مانع گذاری، موجب دلسردی اهالی سینما و دیگر عرصه ها را فراهم می آورند."
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۲:۰۶
سینما نه تنها به گذران اوقات فراغت جامعه کمک می کند بلکه به شادابی اجتماعی نیز منجر می شود، اما به نظر می رسد این مسئله از نظر مسوولین ساخت سالن سینما در کشور اهمیت چندانی ندارد و باید باز تعریف شود.