شیراز- کودکان کار توسط اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز به زورخانه رفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی برنامه‌های ورزشی و فرهنگی؛ کودکان به زورخانه علی بن ابی طالب (ع) رفتند.

مدیر اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز در گفت و گو با خبرنگار مهر، هدف از این برنامه را علاوه بر ورزش و سلامت جسم و روان، آشنایی با فرهنگ اصیل ایرانی و ورزش‌های باستانی و آشنایی کودکان با اخلاق و منش پهلوانی دانست.

یوسف آفرینی، گفت: در ورزش باستانی و زورخانه ای علاوه بر ورزش کردن یک اتفاق معرفتی و معنایی رخ می‌دهد و ورزشکاران با اخلاق پهلوانی و معرفت معنوی آشنا می‌شوند.

وی افزود: ورزش پهلوانی و زورخانه ای می‌تواند موجب کاهش پرخاشگری در کودکان شود. موسیقی زورخانه ای به همراه اشعار پر معنا در کنار ورزش موزون و ریتمیک موجب می‌شود کودکان سی لذت بخش را در کنار ورزش تجربه کنند؛ ورزش زورخانه ای چونان صحنه‌ای از یک نمایش باشکوه و حماسی است، ترکیبی از شعر، موسیقی و حرکات ورزشی ریتمیک و موزون است که موجب نشاط و پویایی کودکان و حفظ سلامت جسم و روان توأمان خواهد شد.

آفرینی یکی دیگر از اهداف این برنامه را حمایت از ورزش‌های اصیل و باستانی ایرانی نام برد و افزود: این کودکان می‌توانند پتانسیل جدیدی برای این ورزش خاص باشند.

وی تصریح کرد: ورزش زورخانهای می‌توان در شخصیت‌سازی و رشد کودک تأثیر فراوانی داشته باشد. این ورزش وسیله کسب تجربه‌های پرارزشی است که کودکان در خلال آن از جهت اجتماعی و روانی رشد می‌کنند. همچنین الگوهای رفتاری آنان می‌تواند در این ورزش باستانی و فرهنگی شکل گیرد. الگوهایی که در ورزش زورخانه ای به کودکان داده می‌شود در سراسر عمر سرمشقی مفید برای او خواهد شد. کودک به مدد بازی الگوهای بی‌شمار و درهم پیچیده و ظریف زندگی آدمی را درمی‌یابد و آن را تجربه و تمرین می‌کند و رابطه میان این الگوها را می‌سنجد، تا آن‌ها را فرا گیرد. ورزش‌های زورخانه ای با توجه به قابلیت‌هایی که ابعاد مختلف وجودی انسان را در بر می‌گیرد می‌تواند نقش مؤثری را در شکل دهی شخصیت کودکان و نوجوانان ایفا کنند.