تبریز – زبانه‌های آتش، شامگاه چهارشنبه سرای ایکی قاپیلی لار در بزرگترین بازار سرپوشیده جهان را در نوردید.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – مهیار فاضل: ساعت ۲۲:۱۵ شامگاه چهارشنبه را نشان می‌دهد؛ شهر در آرامش کامل به سر می‌برد که ناگهان گزارش چندی از شهروندان به سامانه ۱۲۵، بهت و حیرت تبریز و اهالی اش را بر می‌انگیزد: آتش سوزی در بازار تاریخی تبریز.

به گفته شاهدان عینی، آتشی که از ساعت ۹ شب، ورق‌هایی از تاریخ تبریز کهن را به تاراج می‌برد؛ از سرای ایکی قاپیلی آغاز شده و دالان سقط فروشان و قسمتی از دالان میانی را در بر گرفته است، و به دلیل عدم حضور نگهبانان شبانه در این قسمت از بزرگترین بازار مسقف جهان، گزارش شهروندی پس از ساعاتی مرهمی بر گدازه‌های بازار تاریخی تبریز شده است.


لمس دوباره تاریخ

رخداد حادثه آتش سوزی آن هم در سرای ایکی قاپیلی لار بازار سرپوشیده تبریز، اتفاق تازه ای به شمار نمی‌آید؛ ۱۳ آبان ماه سال ۱۳۸۸؛ قلب سرای ایکی قاپیلی لار حدود دو روز در زبانه‌های آتش می‌سوخت.
رئیس ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خسارت‌های آتش سوزی شامگاه چهارشنبه به بازار تاریخی تبریز توضیح می‌دهد: گزارشات اولیه حاکی از نابودی ۵۰ الی ۱۰۰ درصدی ۱۱۰ مغازه در سرای ایکی قاپیلی است.

صدای شرشر باران امید بر قلب آتش

با دریافت گزارشات آتش سوزی در بزرگترین بازار سرپوشیده جهان، جان بر کفانی از جنس امید، در میان زبانه‌های آتش بازار تاریخی تبریز برای حفظ امنیت جانی و مالی بازاریان به قلب آتش تاختند.

رئیس ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی در این خصوص به خبرنگار مهر می‌گوید: ساعت ۲۲:۱۵ دقیقه شامگاه چهارشنبه، گزارش‌های مردمی مبنی بر آتش سوزی بازار سرپوشیده تبریز به نیروهای آتش نشانی ارجاع داده شده است؛ که این نیروها به سرعت و پس از چهار دقیقه در محل حادثه حضور یافته‌اند.

وی می‌افزاید: به همت نیروهای اطفا حریق، آتش سوزی شب گذشته، طی کمتر از پنج ساعت به طور کامل مهار شد.

مذاکره با شرکت‌های بیمه ادامه دارد

رئیس ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص بیمه مالباختگان توضیح می‌دهد: تعدادی از مالباختگان که تحت پوشش خدمات بیمه قرار داشته‌اند، حق خود را دریافت خواهند نمود.

هنربر می‌افزاید: به همت فرماندار تبریز، و برای رسیدگی با آن دسته از مال باختگانی که تحت پوشش خدمات بیمه‌ای قرار نگرفته بودند؛ جلسه‌ای با شرکت‌های بیمه آذربایجان شرقی شکل گرفته است.

وی می‌گوید: با توجه به انسان ساخت بودن آتش سوزی؛ و خارج بودن آن از دسته حوادث طبیعی، در حال مذاکره با شرکت‌های بیمه برای خدمات پوششی دیگر مالباختگان هستیم.

علت حادثه در دست بررسی

هنربر در ادامه سخنانش در خصوص علت آتش سوزی بازار تبریز اذعان می‌کند: علت حادثه شامگاه گذشته در دست بررسی است.

وی می‌افزاید: نیروهای آتش نشانی، انتظامی و سایر نیروهای مربوطه هم اکنون به منظور مدیریت حوادث احتمالی، از جمله اطقا حریق زیر آوار در محل حادثه حضور دارند.


عملیات لکه گیری توسط آتش نشانان شروع شده است

هنربر در بخش بعدی سخنانش اذعان می‌کند: تیم آتش نشانی از سحرگاه امروز به منظور لکه گیری در محل حادثه حضور یافته است.


۲۹ مصدوم در جریان حادثه بازار تبریز

سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تعداد مصدومان حادثه آتش سوزی بازار سرپوشیده تبریز می‌گوید: در جریان آتش سوزی شامگاه گذشته ۲۹ نفر مصدوم شدند.

وحید شادی نیا می‌افزاید: ۱۹ نفر از صدمه دیدگان را آتش نشانان تشکیل می‌دهند.

وی ادامه می‌دهد: یک نفر از آسیب دیدگان به بیمارستان نیکوکاری و یک نفر به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز انتقال یافتند.

سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی ادامه می‌دهد: از ابتدای وقوع حادثه تا اطفا کامل حریق چهار دستگاه آمبولانس در محل حضور داشتند که ۲۷ نفر از مصدومان را بطور سرپایی مورد درمان قرار دادند.

ازدحام مردم؛ اصلی ترین چالش نیروهای امدادی

شادی نیا در ادامه سخنانش اصلی ترین چالش نیروهای امدادی را ازدحام مردم خوانده و می‌افزاید: فرهنگ غلط عکسبرداری و فیلم برداری مردم از محل وقوع حادثه تا حد زیادی از سرعت عمل نیروهای امداد رسانی می کاهد.
وی ادامه می‌دهد: حضور و تجمع بی مورد مردم در محل حادثه می‌تواند موجب بروز تلفات جانی بیشتر در جریان حوادث ثانویه از جمله انفجار شود.

سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنانش خطاب به مردم می‌گوید: از مردم فهیم تبریز خواهشمندیم از ازدحام و تجمع بی مورد در محل حادثه اکیداً جلوگیری کنند.

انگار بزرگترین بازار مسقف جهان، تنها یک دهه فرصت زندگی دارد. تپش‌های قلب خسته تبریز، پس از گذشت ۱۰ سال بار دیگر به شماره افتاد حال آنکه باید دید این بار دولت مردان از این حادثه عبرت خواهند گرفت، یا باید در انتظار به خاکستر نشینی دوباره برگی زرین از تاریخ تبریز کهن نشست.