شیراز _ وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حالیکه ۷ درصد بودجه ناخالص ملی هزینه حوادث ترافیکی می شود اما همچنان هیچ نگاه ویژه ای حتی در برنامه ششم به این مهم وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، کامران باقری لنکرانی ظهر یکشنبه در نشست خبری هفته حوادث ترافیکی با اشاره به اینکه همچنان کشور مردم کشور ما با مرگ خیلی زودرس مواجه هستند افزود: مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی را مرگ زودرس و مرگ خیلی زودرس می‌گویند که سن تلفات ناشی از حوادث ترافیکی در کشور زیر ۴۰ سال است.

وی یادآور شد: از سال ۸۵ روند مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی کاش یافت اما از سال ۹۶ این روند کاهنده متوقف شد تاجاییکه مرگ میر در سال ۹۶ رقمی حدود ۱۶ هزار و ۹۸۴ نفر بود و در سال ۹۷ به ۱۷ هزار و ۱۸۳ نفر یعنی ۲ درصد افزایش رسید.

رئیس شورای سیاست گذاری سلامت علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در بحث مصدومین نیز در سال ۹۶ حدود ۳۳۵ هزار و ۹۹۵ نفر و در سال ۹۷ به ۳۶۷ هزار و ۴۴۰ نفر رسید.

لنکرانی با بیان اینکه باید راه‌های جدید برای کاهش تلفات ترافیکی ایجاد شود، گفت: استاندارد کردن راه‌ها در مدت زمان محدود ممکن نیست و از طرفی حتی در بودجه برنامه ششم نیز نگاهی جدی به این مهم نشده است در حالی که ۷ درصد بودجه ناخالص ملی هزینه حوادث ترافیکی می‌شود.

وزیر اسبق بهداشت تاکید کرد: متأسفانه رفتارهای رانندگی در کشور ما مناسب نیست و در موضوع مدیریت واحد نیز کارهای زیادی باید انجام شود و یک ارگان خاص برای جلوگیری از حوادث ترافیکی تشکیل شود.

وی افزود: متأسفانه امروز رانندگی تحت تأثیر مواد مخدر و به خصوص الکل به یک بحران تبدیل شده که باید برای این اپیدمی پنهان راه چاره اندیشید.

لنکرانی یادآور شد: در حال حاضر امید به زندگی در بانوان ۷۸ سال و در آقایان به ۷۶.۲ سال رسیده که باید در این راستا از مرگ‌های زودرس و خیلی زودرس جلوگیری کرد.

رئیس شورای سیاست گذاری سلامت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه استان فارس همچنان رتبه اول کشور در مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی را دارد، گفت: در سال ۹۷ استان فارس ۱۳۵۷ کشته حوادث ترافیکی داشت و پس از آن استان تهران با ۱۳۱۹ کشته رتبه دوم را دارد.

وی تصریح کرد: هرچند آمار تلفات در سال ۹۷ استان فارس در مقایسه با سال ۹۶ کاهش یافته اما در بحث مصدومین شاهد رشد ۱۴ درصدی بودیم.