به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا بنیهاشمی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به نصب و راهاندازی دستگاه فلوسایتومتری در این مؤسسه، اظهار کرد: این دستگاه پیشرفتهترین دستگاه فلوسایتومتری در جهان است و بهطور عمده در فعالیتهای تحقیقاتی بهمنظور بررسی پاسخهای ایمنی سلولی واکسن و فراوردههای بیولوژیک با دقت بالا مورداستفاده قرار میگیرد.
وی قابلیت استفاده در علوم میکروبیولوژی و علوم سلولی را از کاربردهای این دستگاه برشمرد و افزود: این دستگاه بهویژه در علوم سلولی برای شناسایی سلولها و بررسی شاخص ایمنی سلولی کاربرد اساسی دارد و در تمام فعالیتهای تولیدی، تحقیقاتی و کنترل کیفی مؤسسه میتوان آن را به کاربرد.
مدیر بیوتکنولوژی و آزمایشگاه مرکزی مؤسسه رازی اضافه کرد: حجم کوچک، طراحی پیشرفته و قدرت بررسی بسیار دقیق از دیگر ویژگیهای این دستگاه است، ضمن اینکه ضریب خطای این دستگاه نزدیک به صفر است.
بنیهاشمی همچنین از توانایی اندازهگیری ۱۲ شاخص (۱۲ رنگ) توسط دستگاه فلوسایتومتری خریداریشده و دارا بودن هشت شاخص این دستگاه به گواهینامه سازمان جهانی غذا و داروی آمریکا خبر داد و تأکید کرد: پاسخهای دریافتی از بررسی ایمنی سلولی واکسن و فراوردههای بیولوژیک با این دستگاه موردقبول تمام سازمانهای جهانی است.
وی بابیان اینکه ساخت نوع پیشرفته این دستگاه از سال ۲۰۱۷ در دنیا آغازشده و اکنون نمونههای محدودی در دنیا وجود دارد، یادآور شد: این دستگاه پیشرفتهترین مدل در نوع خود است که تاکنون در مراکز پژوهشی و آموزشی کشور نصبشده و با راهاندازی آن، مؤسسه رازی میتواند جایگاه خاصی در ارزیابی واکسنها در ایران و منطقه داشته باشد.
مدیر بیوتکنولوژی و آزمایشگاه مرکزی مؤسسه رازی با اشاره به امکان استفاده تمام محققان کشور از این دستگاه، اضافه کرد: با کامل شدن سامانه آزمایشگاههای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تمام محققان داخل و خارج مؤسسه میتوانند از آن استفاده کنند.
بنیهاشمی افزود: تا تکمیل این سامانه، محققان داخل مؤسسه رازی میتوانند با هماهنگی اولیه، در روزهای سهشنبه آزمایشهای مربوطه خود را با این دستگاه انجام دهند.