به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یاهونیوز، نه تنها پلیس سان فرانسیسکو حق ندارد از این پس فناوری مذکور را در مراکز خود به کار بگیرد، بلکه دیگر نهادها و ادارات دولتی نیز مجاز به این کار نیستند.
فناوری تشخیص چهره امروزه در بسیاری از نقاط جهان برای بررسی هویت افراد و شناسایی مظنونان و مجرمان احتمالی به کار میرود. دولت آمریکا نیز از یک دهه قبل از این فناوری برای تکمیل پایگاه داده خود و جمع آوری تصاویر چهرههای مظنونان و مجرمان بهره میگیرد تا از جعل هویت این افراد جلوگیری کند.
پیشرفتهای اخیر در حوزه هوش مصنوعی باعث شده ابزار رایانهای جدیدی به دوربینهای تشخیص هویت اضافه شوند و پلیس از این طریق راحت تر افراد مظنون را به دام اندازد.
اما در عین حال این فناوری هنوز هم از ضعفها و خطاهایی برخوردار است که میتواند به اشتباه گرفته شدن افراد بی گناه به جای مجرمان بینجامد. از سوی دیگر افراط در استفاده از این فناوری و عدم کاربرد مناسب آن میتواند به نقض حریم شخصی و کاهش امنیت اشخاص منجر شود. از همین رو مقامات محلی در سان فرانسیسکو تصمیم گرفتند جلوی کاربرد فناوری یادشده را بگیرند.
مقامات محلی در ایالت کالیفرنیا نیز به دنبال تصویب قانون مشابهی هستند تا جلوی استفاده از فناوری شناسایی چهره را در دوربینهای اسکن کل بدن که با اهداف امنیتی به کار میرود، بگیرند.
همچنین سنای آمریکا در اندیشه تصویب قانونی است که جلوی اسکن کردن چهره مشتریان فروشگاهها توسط دوربینهای تشخیص هویت را بدون رضایت آنها بگیرد. بسیاری از فروشگاهها از اطلاعات جمع آوری شده توسط این دوربینها برای اطلاع از علایق مشتریان خود و ارسال آگهیهای هدفمند برای آنها استفاده میکنند.