مجله مهر: نوع پوشش از جمله مسائلی که همواره محل اختلاف در اقشار مختلف هر جامعه بوده است. چه در ایران و چه در دنیای غرب؛ نوع پوشش در مهمانیها، ادارات، جلسات رسمی، دانشگاهها متفاوت است. در این گزارش به نوع پوشش برخی از دانشگاههای معتبر جهان میپردازیم.
طی دو سال اخیر بخشنامهای از سوی برخی دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه تهران مبنی بر نحوه پوشش دانشجویان صادر شده که به موجب آن از دانشجویان خواسته شده در ماه مبارک رمضان نوع پوشش را طوری تعیین کنند که حرمت این ماه عزیز حفظ شود. موضوعی به ظاهر ساده که سبب التهاباتی در میان جمع محدودی از دانشجویان شد.
بر اساس آنچه که در کشورهای غربی رایج است، دانشجویان از طریق پروتکلهایی از آنچه که باید در محیط آموزشی بپوشند، مطلع میشوند. هر دانشجو موظف به رعایت کلی قوانین پوشش است و اگر خارج از عرف لباسی را بپوشد، جریمه شده و تذکر خواهد گرفت. در اینفوگرافی زیر، راهنمای پوشش دانشگاههای دنیا جمعآوری شده است که به آن Dress Code میگویند:
علاوه بر این، بسیاری از دانشگاهها، کالجها و مراکز آموزش عالی نیز مقررات مخصوص به خود دارند که عموماً بر اساس فرهنگ محلی و منطقهای سابقه تاریخی دانشگاه و جایگاهی که برای خود قائل است و سایر ارزشهای مورد نظر هر دانشگاه است. با هم برخی از این مقررات را مرور کردهایم:
دانشگاه هامپتون ویرجینیا آمریکا
دانشگاه ویرجینیا یکی از معتبرترین دانشگاههای ایالات متحده آمریکا و جهان است. توماس وودرو ویلسون، رابرت اف کندی و ادگار آلن پو از افرادی مشهور فارغالتحصیل شده از این دانشگاه میباشند. همچنین ۱۱ سناتور و شش فضانورد نیز از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند. گفته میشود در این دانشگاه جوراب شلواری، کلاه گیس در محوطه دانشگاه؛ پاهای برهنه، شلوار تنگ، انواع شلوار جین در برنامههای رسمی، لباس با پیامها و تصاویر نامناسب و توهین آمیز و شلوار مردانه و زنانه که لباس زیر را نشان میدهد، ممنوع است.
دانشگاه UCSI مالزی
دانشگاه یو سی اس آی مالزی در رده دانشگاههای خوب خصوصی مالزی قرار دارد. دانشگاه در منطقه سبز و زیبای چراس قرار دارد. در این دانشگاه لباسهای کوتاه، دامن، تیشرت، شلوارک برای دختران و پسران و صندلی و دمپایی ممنوعیت پوشش دارد.
دانشگاه هاروارد آمریکا
دانشگاه هاروارد همیشه یکی از بالاترین رتبههای دانشگاهها را در سطح جهان داشته است. بر اساس منشور این دانشگاه؛ هاروارد برای پیشرفت علم، هنر و ادبیات به آموزش جوانان اختصاص یافته است. دانشجویان این دانشگاه موظفند در محیط خوابگاه و غذاخوری بلوز، پیراهن یا ژاکت یقهدار یا بدون یقه بپوشند. پوشش شلوار آنها نیز بایستی بدون پارگی و ضخیم باشد.
دانشگاه آکسفورد انگلیس
آکسفورد قدیمیترین دانشگاه انگلیسیزبان جهان بهشمار میرود. در طول سالهای فعالیت دانشگاه آکسفورد، خیلی از دانشجویان این دانشگاه موفق به کسب شهرت بسیاری برای خود شدند. به عنوان مثال ۴۶ نفر از اشخاصی که تا کنون جایزه نوبل را دریافت کردهاند یا دانشآموخته این دانشگاه بودهاند یا در اینجا تدریس کرده بودند. بنا بر ضوابط این دانشگاه، هیچ دانشجویی حق پوشیدن لباسهای تنگ، بالا زانو و بدون آستین را ندارد. تمام دانشجویان دختر و پسر موظف به انتخاب کت و شلوار یا کت و دامن بلند با پیراهن سفید هستند؛ پسران باید از پاپیون یا کراوات مشکی و سفید و دختران از جوراب مشکی استفاده کنند.
دانشگاه آی ام مالزی
کالج بینالمللی پزشکی مالزی موارد مصوب خود برای پوشش دانشجویان را در قالب یک طرح گرافیکی منتشر کرده است. در این دانشگاه نیز مقررات خاصی برپاست.
دانشگاه منچستر انگلیس
دانشگاه منچستر از معتبرترین دانشگاههای ارا به شمار میآید. ۲۵ نفر از برندگان نوبل جزو کارکنان و دانشجویان دانشگاه منچستر بودهاند. گفتنی است در این دانشگاه، تی شرت با شعار، لباسهای باز، بوی قوی عطر و پوشیه ممنوع است.
دانشگاه نانیانگ تکنولوژی سنگاپور
دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور یکی از دانشگاههای بزرگ سنگاپور است. بر اساس آمار رسمی و رتبه بندیهای معتبر بینالمللی، دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور از برترینهای دنیا در زمینههای مختلف علمی است. طبق پروتکل این دانشگاه، پوشش نباید به گونهای باشد که قفسه سینه و بالای ران نمایان باشد. همچنین لباسهای شفاف که لباس زیر را نمایان میکنند و لباسهایی که برجستگی چاپی و تصویری عامیانه، توهینآمیز یا ناخوشایند دارند ممنوع هستند.