قم - عضو هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی گفت: باید بازگشت عالمانه، تیز و زلال به مکتب امام راحل داشته باشیم و عقب افتادگی‌ها را جبران کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدرضا فلاح قبل از ظهر پنج‌شنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقر العلوم (ع) که در این مرکز برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی منشأ آثار زیادی است که برای کشور خودمان سرنوشت ساز می‌دانیم و تفسیرهای متنوعی از انقلاب وجود دارد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری انقلاب اسلامی را منشأ رقم خوردن عصر جدید برای بشر می‌دانند که این یک تفسیر ناب از انقلاب است، گفت: ما با این گزاره مواجهه جدی نداشتیم و مورد اهتمام محیط‌های آکادمیک نبوده است که انقلاب اسلامی باعث پیچ تمدنی و تاریخی شده است.

عضو هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی افزود: باید پای این نکته را امضا کرد که بدون ارائه سخن نو، دفتر معرفتی جدید و دکترین اجتماعی تازه به هیچ وجه نمی‌توان بشر را از حیاتی که در آن است بیرون کشید و وارد محیط جدید کرد.

انقلاب را نباید در حد به هم ریختن آرایش سیاسی در نظر گرفت

وی با اشاره به اینکه انقلاب را نباید در حد به هم ریختن آرایش سیاسی در نظر گرفت، گفت: با مکتب سیاسی حضرت امام تحول بزرگی صورت گرفت و اگر کسی در افق سخنان و اندیشه‌های امام تنفس کند دچار تزلزل نمی‌شود و هویت‌های تمدنی با حادثه‌های خورد دچار آشوب نمی‌شوند.

حجت‌الاسلام فلاح گفت: در آرایش‌های پژوهشی، تبلیغ و گفتمان سازی نمره‌های ما افت کرده و قدرت توصیف تراث مانند مکتب امام (ره) را نداریم و این یک فقر تئوریک است که مقام معظم رهبری اعلام نگرانی کردند که مکتب امام و اسلام سیاسی و حوزه انقلابی در معرض خطر است.

وی با بیان اینکه باید بازگشت عالمانه، تیز و زلال به مکتب امام داشته باشیم و عقب افتادگی‌ها را جبران کنیم، تأکید کرد: بر اساس زائقه شکل گرفته جلو نرویم تا بتوانیم حیات نوین رقم برزنیم و خلق کنیم و اندیشه نو را به افرادی که نیاز دارند ارائه کنیم.


حوزه و دانشگاه نتوانسته مکتب امام را جدی بگیرد

عضو هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه عمق این نگاه متعلق به امثال حضرت امام و حضرت آقا و یک جریان فکری است، افزود: یک جریان فکری معتقد است که جریان‌های دیگری هم در این کشور فعال هستند و اراده‌های آنها در کشور اثر گذاشته است. به همین دلیل باید به این مساله توجه کرد و تصمیم گرفت که حقیقت حیات نوینی که در آن قرار گرفته‌ایم را چه می‌دانیم.

وی تأکید کرد: کسانی که این تحلیل را ارائه می‌کنند طبعاً باید پای این نکته را هم امضا کنند که بدون ارائه یک سخن نو و دفتر معرفت جدید و دکترین اجتماعی تازه، به هیچ وجه نمی‌شود بشر را از حیاتی که در آن است بیرون بکشیم و وارد حیات جدیدی بکنیم.

حجت‌الاسلام فلاح تأکید کرد: ما از محرومیت‌های شدید رنج می بریم چون محیط آکادمیک ما اعم از حوزه و دانشگاه نتوانسته مکتب امام را جدی بگیرد. مقام معظم رهبری بارها اشاره کردند که با مکتب سیاسی حضرت امام بود که این تحول بزرگ صورت گرفت. اگر کسی در افق این سخن تنفس بکند هیچ موقع احساس تزلزل نمی‌کند چون این افق به ذائقه‌های تمدنی تعلق دارد و اگر کسی خودش را به این افق برساند هویت تمدنی خود را نشان داده است. متأسفانه به خاطر اینکه نتوانستیم این قضیه را جدی بگیریم در آرایش پژوهش و آموزش و امور تبلیغ و گفتمان سازی نمره ما پایین است.

وی نبود قدرت توصیف تراث را یک خطای بزرگ راهبردی دانست و افزود: این مساله باید به عنوان یک فقر تئوریک، به رسمیت شناخته شود. توصیف، اندیشه می‌خواهد ولی ما فهم شخصی خود را نشان می‌دهیم، چون فهم توصیف تراث کهن و این تراث را نداریم.

این استاد حوزه علمیه قم گفت: ما به جایی رسیدیم که حضرت آقا از اینکه مکتب امام و اسلام سیاسی و حوزه انقلابی در معرض خطر است بارها اعلام نگرانی کرده‌اند بنابراین در محیط‌های علمی باید تصمیم بگیریم که بازگشت عالمانه به مکتب امام انجام دهیم و تمام عقب افتادگی‌ها را جبران کنیم.

وی تصریح کرد: ما اصرار بر روی سنت‌ها و تراث داریم ولی باید مراقب باشیم بر اساس ذائقه شکل گرفته جلو نرویم. باید هوشیار باشیم و نگاه کنیم چه اتفاقی می‌افتد. این اتفاق بزرگ باید توسط چشم‌های عطشناک و جان‌های مستعد، دیده و خریده شود. ما باید یک حیات نوین علمی را برای خودمان رقم بزنیم که بتوانیم اندیشه‌هایی که به خورد حیات انقلاب می‌رود را خلق کنیم و در اختیار تمام کسانی که این اندیشه را احتیاج دارند قرار دهیم.