به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پنجمین روز از برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، از این نمایشگاه بازدید کرد.
در این بازدید که بیش از چهار ساعت به طول انجامید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشهای مختلفی از جمله بخش بین الملل، عترت و غرفههای فروش و چاپ و نشر قرآن کریم حضور یافت. وی با حضور در غرفه عتبه حسینی، از سوی تولیت حرم امام حسین (ع) پرچم متبرک حرم امام حسین (ع) به وی اهدا شد. همچنین در نشست تخصصی «میراث قرآنی نیجریه» که با حضور یکی از دانشجویان شیخ زکزاکی برگزار میشد، دقایقی حضور یافت و سپس با حضور در غرفههای جامعه المصطفی العالمیه، بخش کودک و نوجوان، روش آسان خوانی نهج البلاغه، مؤسسات مردمی از جمله مؤسسه جامعه القرآن، مؤسسه نورالمجتبی (ع)، مؤسسه احسن الحدیث، مؤسسه مکتب القرآن، اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، پایگاه اطلاع رسانی جامع مؤسسات کشور و جامعه فرهنگی امام عصر (ع) از نزدیک با فعالیتهای آنها آشنا شد.
صالحی در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش نمایشگاه قرآن در توسعه معنوی بین مردم گفت: نمایشگاه قرآن به عنوان یک نمایشگاه سالانه یک فرصتی از جهات مختلف در فضای معرفتی و روحی و معنوی برای جامعه است. امسال نمایشگاه قرآن در جهتهای مختلفی در بخشهایی توسعه پیدا کرده است. یکی از این بخشها که پیشرفت آن محسوس بوده است بخش بینالملل بود.
وی افزود: این بخش فرصتی را ایجاد میکند که یک دیپلماسی قرآنی با فضای جهان اسلام برقرار کنیم. امسال حضور بیش از ۱۵ کشور در بخش بینالملل فرصتی را فراهم کرده است تا بتوانیم فعالیتهای قرآنی را در جهان اسلام بهتر از گذشته داشته باشیم. در مقایسه با سال قبل، حضور این بخش از لحاظ تعداد کشورها و آثار عرضه کننده کاملاً محسوس بود که فضای قابل توجه تری دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما قرآن کریم را به عنوان حلقه اتصال با جهان اسلام و بیش از یک میلیارد مسلمان میبینیم. هر مقدار بتوانیم از طریق قرآن با جهان اسلام ارتباط برقرار کنیم به تقریب و وحدت اسلامی نزدیکتر خواهیم شد.
صالحی در ادامه با اشاره به فعالیت بخش هنری نمایشگاه گفت: به نظر میآید فرصتهای قابل توجهی بین هنر و قرآن داریم. امسال هم آثار هنری قرآنی خوبی در حوزه تجسمی و قرآن و سینما را شاهد بودهایم. کارهای خوبی در بین مناسبات قرآن و سینما رقم خورده بود که میتوانند نسبتی را بین مخاطب و قرآن پدید بیاورند. هر مقدار بتوانیم مفاهیم مذهبی با حوزه سینما را تقویت کنیم و مخاطب عام را به این مساله سوق دهیم کمک بیشتری برای گسترش فرهنگ قرآنی خواهد کرد و میتوانیم آن را نقطه شروع خوبی قلمداد کنیم.
صالحی یادآور شد: در حوزه کتاب و نشر قرآن نیز فعالیتهای خوبی صورت گرفته است. حوزه مکتوبات قرآنی امسال فضای قابل توجهی را به خود اختصاص داده است و شاهد فضای شادابتر و سرزندهتری در این بخش هستیم. مجموعه ناشرانی که در این دوره از نمایشگاه حضور دارند، ناشران قابل توجهی هستند. همچنین حضور ناشران کودک میتواند یک فرصتی را ایجاد کند که محصولات حوزه مکتوب قرآنی بیشتر دیده شود و عملاً فرصتی برای قرآن پژوهان ایجاد شود. تفکیک دو حوزه غرفه کوک و نوجوان از فعالیتهای خوب این بخش بوده است چرا که حوزه کودک و نوجوان مخاطبان متفاوتی دارند و ما اگر بتوانیم با این دو قشر به نحو بهتری ارتباط برقرار کنیم اتفاقات خوبی در این عرصه رخ میدهد.