به گزارش خبرنگار مهر، یونس طرهانی شامگاه جمعه در همایش نسیم مهر با عنوان گلریزان برای کمک به آزاد کردن زندانیان بدهی مالی و جرایم غیر عمد که با حضور مسئولین شهرستان نهاوند در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: مردم نهاوند در زمینه اهدای کمکهای خیری حضور فعال و خداپسندانه دارند و همواره در کنار نیازمندان و مستضعفان هستند.
وی با اشاره به بیان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه زندان یک پدیده نامطلوب است، گفت: امروز با توجه به سیاستهای کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی و همچنین قوه قضائیه به دنبال کاهش جمعیت زندانها هستیم.
رئیس دادگستری نهاوند با تأکید بر اینکه مسئولیت دستگاه قضائی در بحث مواجهه با متهمان، زندانیان و غیره بسیار خطیر است، گفت: امروز مسئولین قضائی باید با توجه به قوانین و مقررات از مجازات جایگزین حبس در راستای زندان زدایی استفاده کنند.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه، گفت: طی سالهای گذشته هزینه حضور یک نفر زندانی در زندان به ازای هر روز ۱۰۰ هزار تومان بوده که امروز با توجه به افزایش قیمتها این مهم نیز افزایش پیداکرده است.
طرهانی با اشاره به خلأ وجود سرپرست خانواده در زندگی و آسیبهای اجتماعی و تبعات دامنگیر آن، گفت: مشکل اقتصادی اولین مشکلی است که در خلأ حضور سرپرست خانواده برای خانواده زندانیان به وجود میآید که ما در این راستا سعی بر آن داریم تا با بهرهگیری از توان خیرین شهرستان بخشی از این مشکل را برطرف کنیم.
وی با اشاره به فعالیت انجمن حمایت از زندانیان شهرستان نهاوند، گفت: این مجمع از بدو تأسیس تاکنون ۱۱ برنامه گلریزان در راستای حمایت از خانواده زندانیان و کمک به محکومان مالی و جرایم غیر عمد برگزار کرده است.
۳۱۰ خانواده زندانیان جرایم مالی و غیر عمد شهرستان نهاوند تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان هستند رئیس دادگستری نهاوند بابیان اینکه در حال حاضر ۳۱۰ خانواده زندانیان جرایم مالی و غیر عمد شهرستان نهاوند تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان هستند، گفت: سال گذشته مبلغ ۲۸۰ میلیون تومان کمک مالی به این تعداد خانواده در راستای تأمین مخارج زندگی آنها پرداختشده است.
وی افزود: طی سال گذشته حدود ۳۰ زندانی که جرم غیر عمد داشته و گرفتار در زندان نهاوند بودند با کمک انجمن حمایت از زندانیان و ستاد دیه کشور آزاد شدند.
طرهانی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ نفر به دلیل بدهی مالی در زندان نهاوند گرفتار هستند که امیدواریم با بهرهگیری از توان خیرین در مناسبتهای مختلف شاهد بازگشت این افراد به آغوش خانوادهشان باشیم.
در ادامه نیز امامجمعه نهاوند نیز گفت: امروز در جامعه خانواده زندانیان و خانواده معتادان از مظلومین هستند که بهواسطه خلأ حضور سرپرست خانواده و یا گرفتار بودن در دام اعتیاد در معرض آسیب قرار دارند.
حجتالاسلام عباسعلی مغیثی با اشاره به اینکه برابر آمار در ماه رمضان میزان جرم و جنایت بهاندازه قابلتوجهی کاهش مییابد، گفت: این مهم بدین معناست که آموزههای دینی به مهارت زندگی است و اگر خانوادهها به این آموزهها عمل کنند هیچگاه درگیر آسیبهای اجتماعی نخواهند شد.
امامجمعه نهاوند با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع)، گفت: هرچقدر تقوا که همان عمل به همه واجبات و ترک همه محرمات است در جامعه ترویج شود و خانوادهها خود را ملزم به انجام آن بدانند آسیبهای اجتماعی نیز کاهش پیدا میکند بنابراین مسئولین فرهنگی و مذهبی باید در این زمینه هر آنچه در توان دارند به کار بگیرند.
وی در پایان با برشمردن ویژگیهای مؤمنین و منافقین، گفت: برابر آیات و روایات مؤمنان افرادی هستند که دیگران از احسان و نیکوکاری این افراد بهره میبرند و درنهایت رستگاری نیز پاداش آنهاست لذا اگر امروز من و شما در اینگونه برنامهها حضور داریم یقین بدانید که به اختیار بندگان خدا نیست بلکه خداوند میخواهد زمینه رستگاری شمارا فراهم آورد.