به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی در تفسیر آیات دوازدهم و سیزدهم سوره احزاب اظهار داشت: یکی از مسائل مهمی که در سوره احزاب مطرح شده جنگ احزاب بوده که از آیه ۹ تا حدود ۲۷ آیه در مورد جنگ احزاب بوده است. شرک و کفر و منافقان بر ضد اسلام صف کشیدند و هدفشان این بود اسلام را از بین ببرند.
نقش منفعلانه و مخرب منافقین در جنگ احزاب
وی با بیان اینکه آیات دوازدهم و سیزدهم سوره احزاب نقش منفعلانه و مخرب منافقین را بیان میکند، منافقین دو نقش ایفا کردند، یک نقش منفعلانه و یک نقش مخربانه تصریح کرد: نقش منفعلانه این بود که وقتی دیدند لشکر احزاب آمدند مدینه را محاصره کردند و قحطی پیش آمد، منافقین عقب نشینی کردند و خواستند دامن خود را آلوده نکنند. خیال کردند حالا دیگر کار پیامبر تمام است و فوراً به فکر سازش با کفار افتادند.
منافقین اهل بهانه جویی و عذرتراشی هستند، هیچگاه دنبال حل مسئله نیستند
نماینده ولی فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه قرآن کریم خطر نفاق را بسیار شدید میداند. امام راحل هم فرمود منافقین خطرشان از کفار بیشتر است؛ افزود: قرآن کریم یکسری صفات را برای منافقین برمی شمارد. اولاً دروغ زیاد میگویند، قسم دروغ هم میخورند.
آیت الله میرعمادی با اشاره به اینکه دومین صفت منافقان این است که همیشه مسلمانان را تمسخر میکنند و طعنه میزنند، اهل مسجد و عبادت را مسخره میکنند، گفت: سوم اینکه اهل بهانه جویی و عذرتراشی هستند. منافقین هیچگاه دنبال حل مسئله نیستند. چهارمین ویژگی منافقان شایعه پراکنی و شایعه سازی است.
منافقین همیشه دشمن را بزرگ جلوه میدهند
وی با بیان اینکه منافقان دائماً با روحیه افراد بازی میکنند و این تضعیف روحیه بین خودشان هم هست، تصریح کرد: منافقین همیشه دشمن را بزرگ جلوه میدهند اما رهبران الهی همیشه دشمن را کوچک نشان میدهند چون پشتوانه قدرت الهی را دارند؛ دیدیم که اخیراً تصویری از مقام معظم رهبری در فضای مجازی منتشر شد که رئیس جمهور آمریکا در آن مثل یک مورچه کوچک شده بود.
نماینده ولی فقیه در لرستان ادامه داد: منافقین آمریکا را بزرگ میبینند و ظرفیتهای خودی را نادیده میگیرند، توانمندیهای خودی برایشان مهم نیست. ایجاد یاس و ناامیدی میکنند و مدام میگویند نمیتوانیم و نمیشود.
آیت الله میرعمادی با اشاره به آیه «وَإِذْ یَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ مَّا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا»، «منافقان و بیماردلان میگفتند: خدا و پیامبرش جز وعدههای دروغین به ما ندادهاند!»، گفت: اولین حرفی که منافقان زدند این بود که خدا و پیامبر ما را گول زدند و دروغ گفتند.
اولین حرفی که منافقان در جنگ احزاب زدند این بود که خدا و پیامبر ما را گول زدند و دروغ گفتند
وی ادامه داد: وقتی سلمان پیشنهاد کندن خندق را در جنگ احزاب داد مسلمانان شروع کردند به کندن خندق، یک جا سنگ سختی وجود داشت و نمیتوانستند آن را بشکنند. پیامبر آمد و کلنگ را برداشت و اولین ضربه را زد و با صدای بلند گفت الله اکبر، پس از ضربات دوم و سوم نیز با صدای بلند تکبیر گفت؛ امام علی (ع) که صحنه را نگاه میکرد، رفت جلو و خطاب به پیامبر گفت این الله اکبر گفتن شما معمولی نبود، فلسفه آن چه بود؟ پیامبر گفت: وقتی ضربه اول را زدم ملائکه بر من وارد شدند و بشارت دادند که قصرهای پادشان ایران و روم را فتح میکنی، ضربه دوم را که زدم ملائکه گفتند شام و روم را فتح میکنی و ضربه سوم را که زدم گفتند قصرهای یمن و صنعا را از بین میبری.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه منافقین و افرادی که در قلبشان مرض بود گفتند پیامبر دروغ میگوید، ما در جنگ مانده ایم و اینها از فتح قصرها میگویند، تصریح کرد: امروز هم بعضیها باور ندارند بر آمریکا پیروز میشویم. بعضیها مسخره میکنند که اینها مشکلات اقتصادی را نمیتوانند حل کنند صحبت از پیروزی بر آمریکا و اسرائیل دارند. این صحبتهای افراد منافق است.
کار دومی که منافقان انجام دادند ایجاد ترس و وحشت در دل مسلمانان بود
آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه کار دومی که منافقان انجام دادند ایجاد ترس و وحشت در دل مسلمانان بود، «وَإِذْ قَالَت طَّائِفَةٌ مِّنْهُمْ یَا أَهْلَ یَثْرِبَ لَا مُقَامَ لَکُمْ فَارْجِعُوا وَیَسْتَأْذِنُ فَرِیقٌ مِّنْهُمُ النَّبِیَّ یَقُولُونَ إِنَّ بُیُوتَنَا عَوْرَةٌ وَمَا هِیَ بِعَوْرَةٍ إِن یُرِیدُونَ إِلَّا فِرَارًا»؛ افزود: منافقین جاده صاف کن دشمن بودند و به مردم مدینه میگفتند نمانید و بروید.
وی با اشاره به اینکه علت اینکه اسلام از منافق تنفر دارد این است که نشست و برخواست با منافق دل انسان را خالی میکند، مدام آیه یاس میخوانند، اظهار داشت: در آیه آمده است که منافقان گفتند «ای اهل یثرب! اینجا جای توقف شما نیست»؛ پس از هجرت پیامبر نام یثرب به مدینه تغییر کرد، اما چرا منافقان به جای اینکه بگویند مردم مدینه گفته اند یثرب؟ دو دلیل داشت. اول اینکه فرهنگ طاغوتی و بیگانه را رواج دهند. مثل امروز که اسم یک خیابان و منطقه عوض شده اما هنوز برخی همان اسم طاغوتی را میگویند و رواج میدهند. دوم اینکه منافقان میخواستند با این کار مبارزه سیاسی با پیامبر بکنند و بگویند نامگذاری پیامبر را قبول نداریم.
۶ گروه لشکر مسلمانان در جنگ احزاب
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه جنگ احزاب که پیش آمد لشکر احزاب مختلف بودند اما لشکر مسلمانان ۶ گروه بودند، تصریح کرد: لشکر مسلمانان شامل مؤمنان راستین و محکم، دوم افرادی که جزو خواص بودند اما دچار بدگمانی به خدا شدند یا به تعبیر رهبری خواص بی بصیرت، سوم تعدادی از افراد ضعیف الایمان، چهارم منافقین ساده لوح، پنجم منافقین لجوج و سرسخت و گروه ششم گروه دنیا طلب و فرصت طلب بودند،
آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه فرصت طلبها وقتی دیدند احزاب دارند پیروز میشوند و تا دیدند هوا ابری است آمدند نزد پیامبر و اجازه گرفتند برگردند به خانههای خود، «وَیَسْتَأْذِنُ فَرِیقٌ مِّنْهُمُ النَّبِیَّ یَقُولُونَ إِنَّ بُیُوتَنَا عَوْرَةٌ وَمَا هِیَ بِعَوْرَةٍ إِن یُرِیدُونَ إِلَّا فِرَارًا»، افزود: این افراد گفتند خانههای ما حفاظ ندارد و گندمهای ما رسیده است، اجازه بدهید ما برویم. این در حالی بود که دروغ میگفتند و میخواستند فرار کنند.