خسارت عدم سرعت بخشیدن به فعالیتهای پژوهشی، بازماندن از پیشرفت در دستیابی به ثروت هایی که از پژوهش ناشی می شود و نگرانی از از دست دادن آنچه در گذشته کسب کرده ایم، بزرگترین و مهمترین اثرات عدم حمایت از پژوهش و برآوردهای اشتباه در برنامه ریزی های مربوط به اعتبارات پژوهشی است.

فرهنگ فصیحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با احتساب اختصاص یک درصد اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرایی به پژوهش سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی در سال آینده در حدود 64 صدم درصد و همانند سال جاری است اما با در نظر گرفتن این که برخی مسئولین ادعا می کنند این امر قابلت اجرایی نمی تواند داشته باشد، سهم پژوهش از GDP نیم درصد می شود.

وی اظهار داشت: اعتبارات مربوط به یک درصد درآمد دستگاه های اجرایی در حدود 340 میلیارد تومان و اعتبار پژوهش یک هزار و 200 میلیارد تومان برآورده شده که با این رقم حتی نمی توان وضعیت موجود را نیز حفظ کرد.

معاون پشتیبانی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کشور ما ظرفیت کار تحقیقاتی و علمی دارد، هزینه بسیاری را صرف تربیت نیروی انسانی و راه اندازی مراکز پژوهشی کرده است اما حمایت لازم در این زمینه صورت نمی گیرد و در نتیجه بخش زیادی از این ظرفیت معطل می ماند.

وی اضافه کرد: اختصاص کمتر از یک درصد GDP به پژوهش حتی توان حفظ وضعیت موجود پژوهشی را نیز سلب می کند و فرصت را برای پیشرفت و سرعت بخشیدن به فعالیت های پژوهشی از بین می برد.