قزوین- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در سال زراعی جاری ۲۰۷ هکتار از مزارع کشاورزی استان بوسیله پهباد سمپاشی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید اسماعیلی ظهر سه شنبه در جلسه پایش کشت محصولات زراعی استان که با حضور مدیران سازمان، مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستانهای تابعه و مراکز جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از پهباد برای سمپاشی تکنولوژی نوین و خوبی است که در کاهش میزان سم و آب تأثیر بسزایی دارد.

وی به سطح زیر کشت گندم در اراضی کشاورزی استان اشاره و پیش بینی کرد: امسال ۳۲۰ هزار تن گندم در سطح مزارع کشاورزی استان تولید شود.

اسماعیلی تصریح کرد: در مورد علف‌های هرز؛ در حوزه گندم آبی ۷۵ درصد اراضی عملیات مبارزه برای پهن برگ و نازک برگ‌ها انجام شده که در بازدیدهای انجام شده اکثر مزارع پهن برگ آلوده هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه به کشت کلزا در مزارع کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در سطح ۱۰۰ هکتار از مزارع کلزا مبارزه با آفت شته مومی انجام شده که به حمداله وضعیت مزارع کلزا در سطح بسیار خوبی قرار دارد که جای تشکر و قدردانی دارد.

اسماعیلی افزود: دستور برنامه وزارت متبوع برای کشور؛ کشت یک میلیون هکتار کلزای دیم و ۴۰۰ هزار هکتار کلزای آبی است که از این میزان برنامه ۲۰ هزار هکتار کشت کلزای دیم برای مزارع کشاورزی استان قزوین اختصاص یافته است.

وی خاطر نشان کرد: استان قزوین با توزیع ۶ هزار تن کود پتاسه توانسته در تأمین این کود رتبه اول کشوری را به خود اختصاص دهد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه به کشت محصولات جالیزی در مزارع کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: با توجه به سرمازدگی اخیر؛ تمایل و رغبت کشاورزان به کشت محصولات جالیزی و گوجه فرنگی بیشتر است که باید دقت و نظارت بیشتری بر کشت اینگونه محصولات انجام گیرد زیرا دولت امسال برنامه‌ای برای خرید گوجه فرنگی ندارد.

اسماعیلی در بخش دیگری از جلسه به تخصیص تسهیلات با سود پایین به مکانیزاسیون کشاورزی اشاره کرد و خاطر نشان کرد: تسهیلات مکانیزاسیون با سود ۴ درصد و همچنین تسهیلات کشاورزی حفاظتی برای بهره برداران بخش کشاورزی در نظر گرفته شده که مدیریت‌ها باید هر چه سریع‌تر لیست متقاضیان را اعلام نمایند تا حقی تضییع نشود و این تسهیلات با سود پایین در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی بر لزوم اهمیت نظارت و پایش مستمر بر مزارع کشاورزی گندم با توجه به افزایش دمای هوا در چند روز آینده تاکید کرد.

در پایان این جلسه مدیران و کارشناسان فنی؛ گزارشی از حوزه فعالیت خود ارائه کردند.