رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ، با اشاره به واگذاری ریاست ستاد راهبری حفظ قرآن به سازمان اوقاف، گفت: طی دو ماه آینده ، ضمانت اجرای طرح حفظ تامین می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، اظهار کرد: بر اساس تصمیم سال گذشته این شورا، ریاست ستاد راهبری حفظ قرآن بر عهده خود شورا قرار گرفت و نایب رئیسی این ستاد را به منظور برنامه ریزی و راهبری امور حفظ قرآن کریم، سازمان اوقاف و امور خیریه بر عهده داشت اما در جلسه اخیر مجمع مشورتی، ریاست این ستاد در سال ۹۸ به سازمان اوقاف و امور خیریه واگذار شد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: بعد از مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم در کشور، ستادی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی به نام ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن تشکیل شد که به مرور زمان و انجام فعالیت‌ها، شورا به این نتیجه رسید که مسئولیت این ستاد باید به یکی از دستگاه‌های اجرایی سپرده شود و شورا در همان شئون نظارتی خود فعالیت کند.

وی ادامه داد: در میان دستگاه‌های عضو با توجه به آنکه سازمان اوقاف و امور خیریه اهتمام ویژه‌ای در این راستا با تشکیل ستاد حفظ در مجموعه خود داشت و اقدامات ویژه‌ای مانند تعریف کارویژه حفظ قرآن و تعیین اولویت‌ها در برنامه‌های سازمان را اجرایی کرده بود و همچنین در راستای تأمین اعتبارات نیز اقدامات گسترده‌تری داشته است، ریاست این ستاد از سوی شورای توسعه، به سازمان اوقاف واگذار شد و تا زمانی که بتواند از عهده این مسئولیت به نحو شایسته‌ای بر آید، عهده دار آن خواهد بود.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به برنامه‌های سازمان اوقاف و امور خیریه برای انجام مأموریت‌های ستاد راهبری حفظ قرآن کریم، بیان کرد: بر اساس سند این ستاد بالغ بر ۱۹۰ اقدام ملی جهت اجرا توسط نهادها و دستگاه‌های مختلف تعریف و در نشست با اعضای هر کدام از این نهادها و دستگاه‌های عضو، وظایف سال ۹۸ این مجموعه‌ها در زمینه حفظ قرآن کریم تعیین شده است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: آن دسته از مأموریت‌ها و برنامه‌هایی که با توجه به شرایط کشور و امکانات موجود، در سال ۹۸ قابلیت اجرایی داشت احصاء شده و مورد تفاهم با نمایندگان هر کدام از دستگاه‌ها قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در این جلسات مشخص شد متأسفانه ضمانت اجرایی لازم برای اجرای این اقدامات وجود ندارد، تصریح کرد: بنا بر آن شد تا طی دو ماه آینده نشستی با مسئولان دستگاه‌های عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی داشته باشیم تا با انعقاد تفاهم نامه‌هایی با دستگاه‌ها، ضمانت اجرایی لازم این اقدامات محقق شود.

حجت الاسلام حسینی ادامه داد: امیدواریم با توجه به آنکه یکی از مهم‌ترین اقدامات شورای توسعه فرهنگ قرآنی اجرای طرح ملی حفظ قرآن کریم است در اعتبارات اختصاص یافته سال ۹۸ افزایش بودجه این طرح را شاهد باشیم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه با اشاره به اینکه یکی از طرح‌های اجرایی در راستای طرح ملی حفظ قرآن کریم «طرح بشارت ۱۴۵۲» است، گفت: بر اساس تفاهم سال گذشته ستاد راهبری حفظ قرآن، مقرر شد طرح ۱۴۵۲ که با رویکرد حفظ جز ۳۰ قرآن کریم اجرا می‌شود به عنوان کارویژه ستاد راهبردی حفظ در دستور کار تمامی دستگاه‌ها قرار گیرد و هر کدام از دستگاه‌ها نیز بخشی از ظرفیت فعالیت‌ها و اعتبارات خود را به آن اختصاص دهند زیرا دروازه ورود به حفظ قرآن کریم، حفظ جز ۳۰ قرآن است.

وی اضافه کرد: لذا پیوست رسانه‌ای تعریف شده برای آن، طرح بشارت ۱۴۵۲ بود که در سال ۹۸ با عنوان ۱۴۵۳ ادامه می‌یابد. جلسات کارشناسی برای تعیین محتوای آن، هم اکنون در ستاد در حال برگزاری است که امیدواریم در ماه مبارک رمضان جزئیات بیشتری از آن را در قالب یک نشست خبری اطلاع رسانی کنیم.