به گزارش خبرنگار مهر، محسن نجفی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت سی امین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد، اظهار کرد: به ارتباط صنعت و دانشگاه بسنده نمیکنیم زیرا ارتباط باید محصول داشته باشد.
وی ادامه داد: تأسیس دانشگاه صنعتی اولین دانشگاه پس از دفاع مقدس توسط شورای گسترش دانشگاه در سال ۶۸ مصوب و با همکاری وزارت علوم و وزارت صنایع وقت انجام شد.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: شکل گیری بخش دانشگاهی دانشگاه صنعتی مورد هدف قرار گرفت تا دانشگاه مستقل شود مطالعات نشان داد نیاز استان در بخش صنایع سنگین و تأسیسات و ساخت بسیار است و در این راستا رشتههای بسیاری از قبیل ساخت و تولید، مهندسی نقشه برداری و مهندسی معدن در دانشگاه صنعتی تدریس شد.
نجفی اظهار کرد: در سال ۸۲ مقدمات استقلال این دانشگاه انجام و در سال ۸۵ در هیأت دولت مصوب شد و سال ۸۹ شورای گسترش آموزش عالی با تاکید بر وجود دانشگاه صنعتی آن را مصوب کرد و در سالهای بعد چارت تشکیلاتی این دانشگاه با ۱۰ دانشکده مهندسی و ۴۹۰ عضو هیأت علمی و غیر هیأت علمی مصوب شد.
وی افزود: دانشگاه صنعتی دارای بالاترین ضریب اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در بین دانشگاههای کشور است.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: سال گذشته دانشگاه رتبه ۱۷ را کسب کرده است و شاخص تأکیدی و افزایش قراردادهای صنعتی، خدماتی و ساختارهای نوین نشان دهنده این مهم است.
نجفی گفت: در ارتباط با موضوع مبلمان شهری از سال ۸۵ با شورای شهر مشارکت کردیم و آموزش شوراها را در دستور کار داریم و در حال حاضر دانشکده مهندسی مکانیک، علوم پایه، علوم زمین فناوریهای نوین مشغول به ارائه خدمات به دانشجویان هستند.
وی عنوان کرد: این دانشگاه در حوزه تحقیقات و فناوری به عنوان هاب منطقه با دانشگاههای بزرگ کشور نظیر خواجه نصیر همکاری کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: در تلاش هستیم دستاوردهای دانشی را به استان بیاوریم و به ارتباط صنعت و دانشگاه بسنده نمیکنیم زیرا ارتباط باید محصول داشته باشد. این دانشگاه با خوشههای ریلی، نفت و گاز و صنایع بزرگ ماشین سازی مشارکت میکند که منحصر بفرد است.
وی گفت: اهمیت تولید دانش در بهره وری و ضریب جذب دانش است اگر تولید کننده اول علم در جهان باشیم اما، ضریب جذب علم در مدیریت، فرهنگ، صنعت، تجارت کارایی نداشته باشد، پیشرفتی به دنبال ندارد و اگر فاصله معنا داری بین رتبه فناوری و اقتصاد مبتنی بر علم وجود دارد به دلیل در نظر گرفتن شاخص علم به عنوان عامل پیشرفت است.
نجفی ادامه داد: شاخص رشد و توسعه ضریب جذب علم است که در بخشهای مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی و … وجود دارد و این ضریب را باید افزایش داد و با حضور در عرصه صنعت، اقتصاد، اجتماع و مدیریت شهری باید در تأمین نیازهای بخشهای اداره کننده جامعه مفهوم علمی شدن حکمرانی را در منطقه تقویت کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک اظهار کرد: افزایش بودجه جاری دانشگاه صنعتی نسبت به سال مبنا از متوسط خوبی برخوردار و جز ۱۰ دانشگاه اول کشور بوده است.
وی با بیان اینکه تحت فشار بودجه تعمیر و تجهیز هستیم، گفت: امسال بودجه تعمیر و تجهیز افزایش پیدا کرده است و اگر این بودجه تأمین شود در خصوص ایجاد کارگاهها و آزمایشگاههای این حوزه متعهد خواهیم بود.