محققان نرم رباتی ابداع کرده اند که با کمک هوای پرفشار کار می کند. به گفته آنان می توان از چنین رباتی در عملیات های اکتشاف فضایی، عمل جراحی و سیستم های جستجو و نجات استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، هرچند نرم ربات‌ها در حوزه تحقیقات کاربردهای بیشتری دارند اما پیچیدگی، هزینه‌های تولید و نیاز به سیم کشی بیشتر اوقات تولید آنها را مشکل می‌کند.

درهمین راستا محققان دانشگاه هاروارد روشی ایده آل و ساده برای ساخت نرم ربات ابداع کرده‌اند. آنها یک نرم ربات ابداع کرده‌اند که با کمک هوای پرفشار کار می‌کند و نیازمند سیستم‌های کنترل مختلف ندارد. بیشتر اوقات این سیستم‌های کنترل برای هدایت ربات‌ها استفاده می‌شوند.

هوای پرفشار به وسیله لوله‌هایی در اندازه‌های مختلف هوای پرفشار را به پاهای ربات می‌راند. شیوه رانش هوا به پاها نیز نوع حرکت آنها را مشخص می‌کند.

اگر قرار باشد ربات به جلو بخزد، کافی است هوای پرفشار از طریق لوله‌های مخصوص به پاهای ماشین ارسال شود.

این ربات آزمایشی بسیار ساده و شبیه علامت مثبت (+) است و در حال حاضر نیازمند یک منبع خارجی برای هوای پرفشار است. بنابراین در آینده نزدیک ربات به طور تجاری عرضه نخواهد شد. اما از آنجا که ربات بسیار ساده است می‌توان در فعالیت‌های مختلفی از آن استفاده کرد.

به گفته محققان می‌توان از این ربات در عملیات‌های اکتشافی فضایی، سیستم‌های جستجو و نجات، تولید بیومتریک ها، ابزار جراحی و حتی توانبخشی استفاده کرد.