به گزارش خبرنگار مهر، کارگروه نظارت بر عملکرد مؤسسات معاونت بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در آخرین بروز رسانی که در خرداد ماه ۹۸ انجام گرفته است، لیست مؤسسات مجاز و غیر مجاز اعزام دانشجو به خارج را اعلام کرد.
در این به روز رسانی، ۲۳۶ مؤسسه اعزام دانشجو بررسی شدند، از این تعداد فهرست ۱۱۷ مؤسسه غیرمجاز و ۱۱۹ مؤسسه مجاز اعزام دانشجو به خارج منتشر شد.
دانشجویان متقاضی اعزام به خارج از کشور ضروری است جهت حصول اطمینان هرچه بیشتر، فهرست دانشگاههای معتبر در لیست اداره کل دانش آموختگان را مطالعه کنند.
هر مؤسسه یا شرکت خدمات اعزام دانشجو به خارج از کشور فقط برای کشور یا کشورهایی که نامشان در مقابل نام مؤسسه درج شده اجازه اقدام دارد.
مجوز صادره فقط برای فعالیت در شهری است که در فهرست ستون محل دفتر قید شده است. لذا مؤسسات اجازه فعالیت در شهرهای دیگر کشور حتی شعبه و یا نمایندگی را ندارند.
هریک از مؤسسات خدمات اعزام دانشجو به خارج از کشور صرفاً مجاز به تبلیغ در ستون «آدرس الکترونیکی و سایت اعلام شده» به سازمان امور دانشجویان است و تبلیغ در سایر سایتهای الکترونیکی و همکاری با سایر مؤسسات اعزام دانشجو و تبلیغ سایر حوزههای فعالیت کاملاً غیر مجاز و از درجه اعتبار ساقط است.
برگزاری دورهها و آزمون زبان جهت ورود به دانشگاههای خارجی و برگزاری آزمون دانشگاه خارجی در ایران با هدف ورود به آن دانشگاهها بدون اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح ممنوع است.
موسساتی که آدرس دفتر آنان تغییر کرده و با نشانی مندرج فهرست اعلام شده مطابقت ندارد، لازم است در اسرع وقت نشانی جدید را به صورت مکتوب به سازمان امور دانشجویان اطلاع دهند.
به گزارش مهر، متقاضیان تحصیل در خارج از کشور که از طریق موسسات اعزام دانشجو اقدام می کنند، قبل از هر اقدامی ابتدا دانشگاه معتبری را از روی لیست اداره دانش آموختگان وزارت علوم انتخاب کنند سپس به لیست موسسات خدماتی اعزام مجاز و غیر مجاز که در وب سایت اداره بورس دانشجویان خارج وزارت علوم منتشر شده به آدرس http://scholarship.saorg.ir مراجعه کرده و هیچ آدرس دیگری را قبول نکنند.
متقاضی باید بعد از اینکه از لیست وزارت علوم، دانشگاه و سپس موسسه معتبر را انتخاب کرد با موسسه تماس حاصل کند و موسسات موظف هستند اطلاعات و مشاره لازم را ارایه دهند و فرایند اخذ پذیرش از دانشگاه خارجی را توصیف کنند.