رشت- استاندار گیلان تأکید کرد: برای استفاده بهینه از ظرفیت های موجود در گیلان و بهبود عملکرد در بخش صادرات و ترانزیت کالا نیازمند انتخاب روش های درست رفتاری و تقویت زیرساخت های گمرکی هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی سالاری عصر یکشنبه در جلسه مشترک کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و کمیته تجارت خارجی که در سالن شهید انصاری استانداری گیلان برگزار شد با اشاره به وضعیت مطلوب صادرات و ترانزیت کالا با مقایسه آمارهای سال‌های ۹۶ و ۹۷، اظهار کرد: میزان واردات کالا با توجه به سیاست‌های کلی کشور کاهش یافته است.

وی به وجود رفتارهای نامناسب و اعمال سلیقه با بازرگان اشاره کرد و گفت: وجود چنین رفتارهای به شاخص‌های رقابتی بنادر گیلان با سایر بنادر خدشه وارد کرده است.

استاندار گیلان با بیان اینکه این روند سبب می‌شود که سایر بنادر با تقویت زیر ساخت‌ها میزان مبادلات تجاری خود را افزایش دهند، افزود: ایجاد زیرساخت‌های مناسب، تسریع در تخلیه و بارگیری و تسهیل امور صادرات و ترانزیت کالا زمینه حضور بیشتر بازرگان در بنادر را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود و همچنین تسریع در امور باید برخی بخشنامه‌ها و تبصره‌های دست و پاگیر حذف شود، اظهار کرد: می‌توانیم با انتخاب روش‌های درست رفتاری، اصلاح زیرساخت‌ها و تجهیز و بروز رسانی امکانات گمرکی عملکردها را در بخش صادرات و ترانزیت کالا ارتقا دهیم.

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم ایجاد تغییرات بیشتر در این حوزه، روند موجود را رضایت بخش ندانست و تصریح کرد: باید در راستای حل مشکلات و دغدغه‌های بازرگان گام‌های اساسی‌تری برداشته شود. مصوبات جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی الزامی است.

سالاری در ادامه با اشاره به اینکه در صورت تغییر رفتارها در روند صادرات و ترانزیت میزان هدفگذاری در این حوزه نیز باید افزایش یابد، افزود: امسال میزان صادرات ۵۰۰ میلیون دلار هدفگذاری شده که باید برای تحقق آن تلاش مضاعف شود.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های خوب بندری در استان گیلان به ویژه وجود بندر کاسیپن و بارانداز ریلی آستارا، گفت: باید برای تقویت ارائه خدمات در بندر انزلی نیز گام‌های موثرتری برداشته شود.