قزوین- مدیرکل جدید انتقال خون استان قزوین گفت: سامانه سیار اهدای خون با ظرفیت ۹ تخت و یک میلیارد تومان اعتبار امسال در استان قزوین راه اندازی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی اکبری مدیر کل انتقال خون استان قزوین به مناسبت روز جهانی اهدای خون در جمع خبرنگاران مهمترین برنامه‌های این پایگاه را تشریح کرد.

وی اظهار کرد: انتقال خون برای درمان بسیاری از مشکلات پزشکی فرد دریافت‌کننده، مانند بیماری‌های خونی، سرطان و نیز درمان برخی جراحت‌ها و جراحی‌های بزرگ که در آن خون از دست رفته است، دارای اهمیت است.

اکبری تصریح کرد: بسیاری از بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی نسبتاً طبیعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون یا فرآورده‌های خون دریافت کنند.

وی با بیان اینکه یک سوم مردم در سال نیازمند خون هستند، افزود: بر اساس آمار بهداشت جهانی ۱۷۷ میلیون واحد اهدای خون در جهان صورت گرفته است.

مدیرکل جدید انتقال خون استان قزوین ادامه داد: شاخص اهدای خون در ایران ۲۵ واحد به ازای هر هزار نفر جمعیت است بنابراین از این نظر ایران سرآمد کشورهای منطقه به شمار می‌رود.

۶۰ درصد اهدا کنندگان خون در قزوین مستمر هستند

وی با بیان اینکه در استان قزوین بالای ۶۰ درصد اهدا کنندگان خون مستمر هستند، عنوان کرد: در سال ۹۶ حدود ۳۸ هزار و ۴۰۰ مورد اهدا و سال قبل نیز ۴۰ هزار و ۱۵۲ مورد اهدای خون داشتیم که خوشبختانه شاهد افزایش شاخص کمی اهدای خون در کنار افزایش شاخص‌های کیفی هستیم.

مدیرکل جدید انتقال خون استان قزوین اظهار کرد: در حال حاضر دو پایگاه ثابت در قزوین و تاکستان فعال است و همه روزه خون گیری در این مراکز صورت می‌گیرد.

اکبری افزود: با وجود آنکه نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند این گروه به گفته کارشناسان آمار، درصد کمی از اهداکنندگان خون در کل کشور را به خود اختصاص می‌دهند و بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها سهم اهدای خون زنان در کشور کمتر از ۱۰ درصد است.

وی یادآور شد: مشارکت بانوان این استان در اهدای خون کمتر از میانگین کشوری است که افزایش آن نیازمند فرهنگ سازی است.

استقرار نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون در قزوین

مدیرکل جدید انتقال خون استان قزوین در ادامه از استقرار نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فرآورده‌ها (هموویژلانس) در همه مراکز درمانی استان خبر داد.

وی بیان کرد: با توجه به طول عمر کم پلاکت که ۷۲ ساعت است از روش‌های جدید استفاده می‌کنیم تا این فرآورده سالم بماند، ارسال پلاسما به شرکت‌های پالایشگر از دیگر کارهای این پایگاه است تا داروهای مشتق از پلاسما به داخل کشور بازگردد.

اکبری افزود: در حال حاضر باید دسترسی آسان مردم به اهدای خون فراهم شود در این راستا سامانه سیار اهدای خون با ظرفیت ۹ تخت و یک میلیارد تومان اعتبار امسال در استان قزوین راه اندازی می‌شود.

مدیرکل جدید انتقال خون استان قزوین افزود: در شهرستانها خون دادن تسهیل می‌شود و فعالیت پژوهشی در اولویت قرار خواهد گرفت و از هر ایده و ابتکارهای جدید استفاده می‌کنیم.

وی اظهار کرد: بانک سلول‌های بنیادی در سازمان انتقال خون تشکیل خواهد شد و تا کنون ۳۹۲ مورد ثبت سلول‌های بنیادین در استان صورت گرفته است.

مدیرکل پایگاه انتقال خون استان قزوین با بیان اینکه اهدای خون در لیالی قدر در استان با استقبال خوب مردم روبرو شد، ادامه داد: در شب‌های احیا هزار و ۲۰ نفر به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کردند که از ۸۰۰ نفر خون گیری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۵ درصد رشد داشت.

اکبری تصریح کرد: اهدای خون در لیالی قدر از نظر تعداد ۲.۵ درصد و خون گیری ۵.۵ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه پایگاه انتقال خون استان قزوین رتبه پنجم در اهدای خون کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: در دوماهه امسال شاهد افزایش ۱.۶ درصد خونگیری نسبت به سال گذشته بودیم و بانوان هم استقبال خوبی داشته اند.

اکبری اظهار کرد: امسال هشت هزار و ۳۲۲ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که از شش هزار و ۱۳۹ نفر خون گیری شد که از این تعداد سه هزار و ۷۱۵ نفر اهدا کننده مستمر بودند که ۳۸۷ نفر آنان را بانوان تشکیل می‌دادند.

مدیرکل پایگاه انتقال خون استان قزوین در پایان یادآور شد: از اهدا کنندگان خون در استان قزوین تجلیل می‌شود.