بیرجند- طی مراسمی با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری تمبر ثبت جهانی قنات بلده فردوس رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، طی مراسمی ظهر پنج شنبه با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری همزمان با جشن جهانی شدن قنات بلده فردوس از تمبر جهانی شدن این قنات رونمایی شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی در این مراسم با بیان اینکه فردوس با داشتن صدها اثر تاریخی و جاذبه‌های گردشگری زیادی همچون نگینی بر تارک استان می‌درخشد، افزود: ارزش‌های فرهنگی و علمی قنات بلده بسیار زیاد است.

حسن رمضانی تصریح کرد: تا کنون مجوز ۱۴ اقامتگاه بوم گردی برای منطقه گردشگری باغستان را صادر و ۱۰ مجوز دیگر نیز در مراحل صدور است.

وی با بیان اینکه یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان در بخش گردشگری اعطا شده افزود: ۳ میلیارد تومان تسهیلات دیگر نیز در مراحل پایانی است که بزودی توزیع خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه میراث فرهنگی در دو سال گذشته یک میلیارد و پانصد میلیون تومان در منطقه باغستان و عمدتاً در قنات بلده هزینه کردیم و در تلاش هستیم امسال و حداکثر سال آینده بازارچه صنایع دستی در باغستان علیا راه اندازی کنیم.

ماندن در میراث جهانی دشوارتر از ثبت آن

دبیر کل مجالس آسیایی نیز با اشاره به ثبت جهانی قنات بلده تاکید کرد: ماندن در میراث جهانی به مراتب دشوارتر از ثبت خود اثر است که این موضوع همت مردم و مسئولان را می‌طلبد.

محمد رضا مجیدی تصریح کرد: قنات بلده فردوس برای ماندن در میراث جهانی نیازمند الگویی از گردشگری و تعامل بخش خصوصی و دولتی است.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و تحریم گفت: در چنین شرایطی صنعت گردشگری به عنوان صنعتی پیشران و تحریم شکن می‌تواند عمل کند و موجب جذب گردشگر شود مشروط به اینکه زیر ساختهای مورد نیاز آن فراهم شود.

وی بر توجه هرچه بیشتر مسئولان استان به بحث گردشگری و اثرهای ماندگاری مانند قنات بلده تاکید کرد.

نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی مردم را حافظان و بهره برداران اصلی قنات بلده دانست و افزود: از این میراث جهانی باید به نفع کشور استفاده کنیم زیرا این اثر متعلق به مردم ایران است.

محمد رضا امیرحسنخانی قنات بلده را موتور محرکه منطقه و باغستان را موتور گردشگری فردوس دانست و بر استفاده بهینه از آب بلده تاکید کرد.

تلاش برای تبدیل اقتصاد سنتی به پیشرفت

دبیر سمپوزیوم ملی قنات بلده هدف از این همایش را تبدیل اقتصاد سنتی به اقتصادی مدرن و پیشرفته در بخش آب قنات بلده برشمرد و گفت: باید به آب بلده به عنوان سفره مردم نگاه اقتصادی ویژه شود و تحقق این مهم مشارکت بخش خصوصی را می‌طلبد.

اسلام پناه اضافه کرد: وضعیت پیاده روهای این منطقه گردشگری مناسب نیست و اگر دولتمردان پا پیش بگذارند مردم نیز کمک خواهند کرد.

در این مراسم از تمبر ثبت جهانی قنات بلده رونمایی و برنامه‌های شاد و متنوعی نظیر اجرای زنده موسیقی و رقص محلی برگزار و از تعدادی از فعالین در حوزه قنات بلده فردوس با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.