به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به اهمیت و نقش نیروی انسانی کلیدی و فعال در شرکتهای دانشبنیان و فناور و در راستای اجرای تسهیلات سربازی نخبگان فناور توسط مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ابتدای اجرای این طرح که از سال ۹۵ بوده تا پایان سال ۹۷، هزار و ۳۵۲ نفر از تسهیلات طرح سربازی نخبگان فناوری مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهرهمند شدند.
با اجرای طرح سربازی نخبگان فناور که از سال ۹۵ آغاز به کار کرده است این تسهیلات در سال ۹۵ به ۱۴۶ نفر، در سال ۹۶ به ۵۸۴ نفر و در سال ۹۷ به ۶۲۲ نفر اختصاص یافته که در مجموع هزار و ۳۵۲ نفر از این تسهیلات بهره مند شدهاند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان به منظور پشتیبانی از فعالیتهای تخصصی دانشآموختگان برترِدانشگاهی که به فعالیتهای فنّاورانه اشتغال دارند، تسهیلات نظام وظیفۀ تخصصی را برای افراد فعال در شرکتهای دانش بنیان، شرکت های مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در نظر گرفت که به سه شکل انجام پروژه جایگزین خدمت در دستگاههای دفاعی و دولتی، امریه در شرکت دانش بنیان و انجام پروژه در شرکت دانش بنیان اجرایی شده است.
طرح جذب سربازان وظیفه در قالب امریه صرفاً برای افراد فعال در شرکت های دانش بنیان قابل اجراست و فرد باید فارغ التحصیل مقاطع کارشناسی و بالاتر باشد. به علاوه متقاضی استفاده از طرح سرباز امریه نباید دارای برگ اعزام به خدمت با مهر غیبت باشد.
در اجرای طرح جایگزین خدمت برای دستگاههای دفاعی و دولتی نیز فرد متقاضی پس از احراز امتیازهای لازم، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی میشود و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمانهای دفاعی یا دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت می کند.
متقاضیان انجام پروژه جایگزین خدمت در شرکت دانش بنیان نیز پس از کسب امتیازهای لازم و تایید اولیه از سوی مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان، به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح معرفی و پس از آن مراحل تخصیص فرد برای اجرای پروژه در شرکت دانش بنیان ادامه خواهد یافت.