فرشاد هاشمی نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش «دقیقاً ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی؟» که از ۸ خرداد در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه رفته است درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این نمایشی یک اجرای مونولوگ است که قرار است تا ۱۴ تیرماه ساعت ۱۸:۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه برود.
وی ادامه داد: این نمایش در ۴ اپیزود دغدغههای اجتماعی افراد مختلف را مطرح میکند و درباره ۴ بیماری روانی خاص است که با اتفاقات اجتماعی خاص جامعه تلفیق شدهاند. این ۴ اپیزود مستقیماً به یکدیگر مربوط نیستند اما میتوانند ارتباطهایی نیز با هم داشته باشند. مسایلی که در این نمایش مطرح میشود موضوعات و دغدغههای اجتماعی خود من بوده است از همین رو آنها را به عنوان یک متن نمایشی درآورده و تلاش کردم اجرای متفاوتی به صحنه ببرم.
هاشمی درباره بیماریهایی که در این اپیزودها مطرح میشود، توضیح داد: در این نمایش به ترتیب هر اپیزود بیماریهای «سندروم دست بیگانه»، «فوبیای مرگ»، «سندروم تورت» و «مازوخیسم» (خودآزاری) مطرح میشود که با اتفاقاتی که در جامعه رخ میدهد همخوانی دارند. البته بیماریهای دیگری هم بودند که میتوانستند جایگزین اینها شوند اما این بیماریها قابلیت دراماتیزه شدن داشتند و اینکه یکی دو تا از آنها هم کمتر شناخته شده هستند و همین مساله باعث میشود مخاطبان برای دانستن درباره آنها کنجکاو شوند.
وی با اشاره به اینکه تلاش کرده در طراحی صحنه و لباس و نورپردازی و خلق موقعیتها بر جذابیتهای اثر بیفزاید، بیان کرد: از آنجا که این نمایشنامه را خودم نوشتهام و دغدغههای اجتماعی من را بازگو میکند، به این نتیجه رسیدم که مناسب ترین شخص برای ایفای نقش در این مونولوگ خودم هستم.
این کارگردان تئاتر در پایان صحبتهایش درباره انتخاب نام نمایش گفت: «دقیقا ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی؟» کلمهای است که در هر ۴ اپیزود نمایش با تغییراتی تکرار میشود. در واقع مساله این است که این نام، نام کلی اثر است و ما هر روز و با توجه به نزدیک شدن به زمان وقوع تاریخ مدنظرمان این زمان را تغییر میدهیم. زمانی که در تاریخ ۸ خرداد ماه اجرا آغاز شد به جای دقیقاً ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی؟ گفته میشد دقیقاً ۹ سال و ۱۱ ماه و ۶ روز قبل کجا بودی؟ اما مثلاً در اجرای روز گذشته گفته شد دقیقاً ۱۰ سال و ۴ روز قبل کجا بودی؟. ۴ شخصیت نمایش همگی در این روز اتفاقاتی برایشان رخ داده که تاثیر زیادی در سرنوشتشان داشته است.