وزیر کار گفت:هم اکنون دنیای کار دستخوش تغییرات عظیمی است. نیروها و عواملی چند، از تحولات دائمی فن آوری و آثار تغییرات اقلیمی گرفته تا ویژگی های تغییرپذیر تولید و اشتغال آن را دگرگون می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری (امروز ۲۷ خرداد) با حضور در یکصدو هشتمین کنفرانس بین المللی کار در اجلاس وزرای کار جنبش عدم تعهد که در ژنو سوئیس در حال برگزاری است گفت: ما امروز به مناسبت سدۀ سازمان بین المللی کار در ژنو گرد هم آمده ایم تا در خصوص مهم ترین مسائل مطرح در دنیای کار، به ویژه آیندۀ کار، ریشه کنی فقر، اهداف توسعه پایدار و نیز همکاری در زمینه تغییرات اقلیمی با یکدیگر همفکری کنیم.

وی در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: در آغاز مایلم مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت جمهوری بولیواری ونزوئلا برای برگزاری این نشست تقدیم نمایم. این رویداد فرصتی ارزشمند برای تبادل تجارب و دیدگاه ها پیرامون مهم ترین موضوعاتی است که دنیای کار را متاثر ساخته است. اینجانب باور دارم که در راستای تعهد پایدار و محکم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، همکاری ما به مقابله با چالش های فزاینده خواهد انجامید.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما امروز به مناسبت سدۀ سازمان بین المللی کار در ژنو گرد هم آمده ایم تا در خصوص مهم ترین مسائل مطرح در دنیای کار، به ویژه آیندۀ کار، ریشه کنی فقر، اهداف توسعه پایدار و نیز همکاری در زمینه تغییرات اقلیمی با یکدیگر همفکری کنیم، تاکید کرد: هم اکنون دنیای کار دستخوش تغییرات عظیمی است. نیروها و عواملی چند، از تحولات دائمی فن آوری و آثار تغییرات اقلیمی گرفته تا ویژگی های تغییرپذیر تولید و اشتغال آن را دگرگون می کنند. به منظور پاسخگویی موثر به اینگونه چالش های جدید، همه نیازمند شناخت هرچه بهتر تغییرات مستمر دنیای کار هستیم تا بتوانیم اهداف مشترک خود و نیز وظایف و تعهدات سازمان بین المللی کار برای تحقق عدالت اجتماعی را به پیش ببریم.

شریعتمداری گفت: اما هدف محوری همچنان درک بهتر تغییرات دنیای کار و بحث و گفتگو به منظور یافتن راه حل های موثر سیاستگذاری برای ترسیم آینده کار با کار شایسته برای همه است. در این راستا، گفتگوی اجتماعی کلید تدوین راه حل های موثر و کارآمد سیاستی است که بتواند به جای آنکه فن آوری برای آیندۀ ما تصمیم بگیرد، به ساختن دنیای کار برای تحقق بهترین دست آوردهای ممکن برای جوامع کمک کند. توسعه مهارت ها، حمایت های اجتماعی، گفتگوی اجتماعی، فرصت های برابر، ایمنی و بهداشت شغلی و مقررات مناسب بازار کار از جمله عناصر ضروری راه حل سیاستی برای ترسیم آینده کار همراه با رشد اقتصادی پایدار و مستمر و کار شایسته برای همه است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: جنبش عدم تعهد می تواند نقش مهمی در تحقق عزم و اراده کشورهای در حال توسعه برای همکاری های موثرتر در زمینه اقتصاد جهانی ایفا نماید. در طول دهه های آینده، موضوع اصلی تطبیق اقتصادهای ملی و نهادهای ملی با تغییر و تحولات جهانی، و نیز سازگاری تغییرات جهانی با نیازهای بشری است. ماهیت مشکلات و راه حل ها در مناطق گوناگون متفاوت است اما هیچ کشور یا منطقه ای از این تغییرات در امان نخواهد ماند. اگر روندهای کنونی به همین شکل ادامه یابند، بزرگ ترین تهدیدی که همچنان با آن روبرو خواهیم بود، نابرابری های فزاینده است.

شریعتمداری با بیان اینکه حق توسعه یک حق انسانی جدایی ناپذیر، ذاتی و مرتبط است و تحقق آن می تواند دستیابی به تمامی اهداف توسعه پایدار را محقق سازد، گفت: ما تاکید می کنیم که اقدامات زورگویانه یکجانبه به طور جدی تمامی حقوق بشر، از جمله حق توسعه و حق کار را به مخاطره می اندازد. از این رو اعلام می نماییم که ضرورت تقویت چندجانبه گرایی و پرهیز از اقدامات زورگویانه یکجانبه باید در بیانیه سده که به چالش های دنیای کار می پردازد، منعکس گردد. سازمان بین المللی کار باید اقدامات موثر و عملی در ارتباط با رفتارهای زورگویانه یکجانبه تحمیلی به کشورها، از جمله با پرداختن به پیامدهای اینگونه اعمال بر تحقق عدالت اجتماعی و حق کار شایسته اتخاذ نماید.

وی در بخش پایانی سخنرانی خود در این اجلاس تاکید کرد: محدودیت های اعمال شده برای رفت و آمد مردم، فعالیت های اقتصادی، و حضور غالب و منکوب کننده شهرک ها، انسجام بازار کار در فلسطین و دیگر مناطق اشغالی از جمله جولان سوریه را از هم پاشیده است. غزه همچنان از راه زمین، دریا و هوا محصور شده و میزان قابل توجه بیکاری همچنان بیش از ۴۰ درصد است. از جمله ویژگی های وضعیت اقتصادی می توان به میزان بالای بیکاری، اشتغال ناکافی و نابرابری اشاره کرد. باید تمامی اینگونه اعمال ظالمانه غیرانسانی خاتمه یابد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در پایان، مایلم بر نقش مهم جنبش عدم تعهد در تحقق همکاری های موثرتر در بین کشورهای در حال توسعه و فراهم آوردن امکان بسیج منابع ضروری بیشتر برای اجرای برنامه های توسعه ای مرتبط با کار تاکید مجدد نمایم. بیایید برای تحقق واقعی اراده جمعی خود با یکدیگر همکاری کنیم.