محمود دلفانی رئیس انستیتو اروپایی مطالعات استراتژیک ایران در پاریس در گفتگویی با شبکه تلویزیونی 24 فرانسه به بررسی تحولات موضوع دستگیری ملوانان انگلیسی پرداخت .

به گزارش خبرنگار مهراز پاریس،  دقایقی پس ازاظهار نظر وزیر امور خارجه فرانسه درشبکه رادیویی آر تی  ال و محکومیت شدید دستگیری سربازان انگلیسی درخلیج فارس و تهدید تلویحی ایران به اقدامات شدید تربین المللی،‌ شبکه تلویزیونی 24 فرانسه در مصاحبه اختصاصی با دکتر محمود دلفانی رئیس انستیتو اروپایی مطالعات استراتژیک ایران در پاریس این مسئله را به بحث وبررسی گذاشت .

این برنامه پربیننده که در دقایق بامدادی با اجرای "گائو ریبینسکی" از شبکه مذکور پخش می شود به بررسی موضوع دستگیری ملوانان انگلیسی و تحولات سیاسی داخلی ایران در نحوه تعامل با این قضیه متمرکز بود .

دلفانی درتفسیروتحلیل این اقدام ازسوی ایران که عنوان شده تهران به دنبال ماجرا جویی است، گفت : به نظر من این اقدامات ایران دارای دو پیام مشخص است. یک پیام نظامی که اثبات کننده حضور نظامی قدرتمند ایران درخلیج فارس است، که پیامی بازدارنده است. این پیام مستقیماً اشاره به آمریکا و متحدانش دارد . 

پیام دیگرضرورت مذاکره با این کشوراست، بیش ازآنکه فضای سیاسی داخلی بیش از پیش از مدار دیپلماتیک خارج شود و افراد تندرو بیشتر وارد میدان سیاست خارجی شوند .

دلفانی درادامه این گفتگوبه استراتژی جدید آمریکا مبتنی برقراردادن ایران درحالت "نه جنگ،‌ نه صلح " یعنی تهدید دائمی نظامی و تحریم اقتصادی اشاره نمود و این که این اقدام ایران را می توان در جهت مقابله با این استراتژی دانست .

به نظر وی به ویژه با تاکید براظهارات وزیرخارجه ایران غرب دوگزینه بیشترندارد : تعامل دیپلماتیک یا تقابل و این عملا نشان می دهد که ایران بر اثر استراتژی جدبد آمریکا سخت تحت فشار و تهدید جدی است و نظیر این اقدامات برای وادار کردن غرب به گزینش روند دیپلماتیک است .

دلفانی گزینه گروگان گیری را مردود شمرده و بیان نمود این اقدام نمی تواند در چار چوب معاوضه یا مبادله با دیپلماتهای ربوده شده ایران در اربیل توسط آمریکا با شد .

رئیس انستیتو اروپایی مطالعات استراتژیک ایران در پاریس تاکید کرد : خاورمیانه بیش از پیش نظامی شده و حضور نظامیان آمریکایی و ناوهای هواپیمابر و غیره می تواند حوادثی از این قبیل را به فاجعه منطقه ای تبدبل کند ،‌ وی خاطر نشان ساخت که منزوی کردن بیش از پیش ایران و دور شدن از میز مذاکره زیانهای اقتصادی و سیاسی بسیاری ببار خواهد آورد، اما این که غرب تا چه حد واکنش های احتمالی ایران را محاسبه کرده است یا نه ؟ پرسشی است که باید مورد بحث قرار گیرد .