به گزارش خبرنگار مهر، صد و سی و هشتمین شماره ماهنامه فرهنگی اجتماعی «آزما» بهتازگی برای خرداد ۹۸ منتشر شده و روی پیشخان مطبوعات آمده است.
در بخش «یادداشت نخست» مطلب «دق کاغذ نگیرید لطفاً!» و در بخش «یادداشت» هم رویدادهای اخیر حوزه فرهنگ و هنر مرور شده است. در بخش «نیمنگاه» هم این مطالب بهترتیب منتشر شدهاند: بنویس «حسن» عاشق هدایت بود!، شعرهی گوته از نگاهی دیگر، گالیمار دفتر دورانی از تاریخ اندیشه را بست.
مطلب اصلی بخش «گفتوگو» گفتگوی اسدالله امرایی با فرزانه طاهری همسر هوشنگ گلشیری است که در آن درباره این نویسنده مطالبی مطرح شده است. در بخش «گزارش» هم ۳ مطلب اصلی «کاشفان دیروز کلمات»، «یک جدایی تاریخی» و «گزارش کن ۲۰۱۹ تلاش برای تعادل ترازوی جنسیت» چاپ شدهاند.
تنها مطلب بخش «نگاه» گفتگو با گلبرگ باشی پژوهشگر ادبیات کودک و ایرانشناس است که با عنوان «آسمان کودکان ایران سیاه است» چاپ شده است.
«پرونده» این شماره آزما درباره موضوع «امواج خشم وابتذال زیر پوست جامعه» است که گفتگوهایی با ناصر فکوهی، محمدرضا اصلانی و جان اسپرینگ فورد را در اینباره شامل میشود. در بخش «در حوالی صحنه» که مربوط به رویدادهای تئاتر است، مطلب «چراغ خیمه سرخ رو به خاموشی است» درباره سیاهبازی و مطلب دیگری درباره «تئاتر نصر» چاپ شده است.
بخش گفتگوی این شماره هم دربرگیرنده ۲ مصاحبه است. اولی گفتگوی بهرام دبیری و قطبالدین صادقی درباره هنر و نقاشی است که با عنوان «آنچه نادیدنی است، آنبینی!» چاپ شده و گفتگوی دوم مصاحبهای با رضا میرچی مترجم ایرانی مقیم پراگ است که موضوعش یوزف منگله پزشک جانی اردوگاه مرگ آشوویتس است. پس از این دو گفتگو هم بخش داستان آغاز میشود که در بخش داستان خارجی آن، «دشمنان» نوشته هکتور هیومونرو (ساکی) یا ترجمه روحالله داتلی بیگی چاپ شده است.«ماهمنیر» هم داستانی به قلم سمیه کاظمی حسنوند است که تحتعنوان داستان ایرانی این بخش به چاپ رسیده است. «شلیک» داستانی به قلم محمدجواد لسانی است که پس از دو داستان یادشده در این مجله درج شده است.
بخش پایانی مطالب این شماره آزما هم «نقد» است که در آن، چند کتاب تازهچاپ بازار نشر، مورد بررسی قرار گرفتهاند.
این مجله با ۷۴ صفحه و قیمت ۱۵ هزار تومان روی پیشخوان آمده است.