به گزارش خبرنگار مهر، مجید رضازاده عصر امروز در حاشیه بازدید و نشستی که در مرکز تحقیقات ژنتیک میبد برگزار شد، اظهار داشت: سازمان بهزیستی به عنوان متولی خدمات اجتماعی و سلامت اجتماعی وظایفی را به عهده دارد که از جمله آنها رسیدگی به امور معلولین و آسیب دیدگان و از آن مقدمتر پیشگیری ازمعلولیتها و آسیبهای اجتماعی است.
وی ادامه داد: این سازمان در حوزه پیشگیری از معلولیتها فعالیتهای متعددی دارد که مهمترین آنها پیشگیری از معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیک است و برای اینکه بتواند در این زمینه موفّق باشد، تعداد زیادی مشاور ژنتیک را آموزش داده است.
معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: سازمان بهزیستی در حال طراحی برنامه ای است که تا آنجا که امکان دارد از معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیک پیشگیری کند.
رضا زاده یادآور شد: بخشی از معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیک قابل تشخیص است و از آن تعداد، بخشی قابل پیشگیری است که با توجه به این موضوع سازمان بهزیستی مصمم است در یک دوره دو یا سه ساله همه کسانی که فرزندان معلول به دنیا آورده اند و مستعد به دنیا آوردن فرزند معلول هستند را تحت غربالگیری ژنتیک قرار داده و به آنها کمک کند که دیگر فرزند معلول به دنیا نیاورند و به این ترتیب سبب شود توقفی در ایجاد معلولیت و افزایش تعداد معلولان ایجاد شود.
معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور، آزمایشگاه های ژنتیک را آزمایشگاه هایی عنوان کرد که با کمک در حوزه مشاوره و تشخیص در زمینه پیشگیری از معلولیت ها فعالیت دارند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی به طور مستقیم متولی این آزمایشگاهها نیست ولی به عنوان بهرهبردار از این آزمایشگاهها که تا به حال به دست خیّرین ایجاد شده اند، استفاده می کند و در این ارتباط نیز از کمکهای خیرین استقبال می کند و به آنها کمک می کند تا بتوانند برنامه های پیشگیری از معلولیتها را اجرا کنند.
وی با اظهار امیدواری به افزایش خیّرین در زمینه پیشگیری از معلولیت ها در مورد مرکز تحقیقات ژنتیک میبد گفت: این مرکز با ظرفیت های خوبی که دارد از مراکزی است که خیّرین با کمک به دولت آن را راه اندازی کردند و باید کمک کرد ظرفیت های این مرکز بالفعل شود و با استفاده از ظرفیت ها و خدمات این مرکز توسط مردم این منطقه و مناطق دیگر گامی در جهت پیشگیری از معلولیت ها برداشته شود.