زنجان-رئیس کل دادگستری استان زنجان گفت: ۴۸ هزار و ۷۵۸ پرونده در شوراهای حل اختلاف در زنجان رسیدگی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی در دیدار رئیس و کارکنان دادگستری استان زنجان با نماینده ولی فقیه در استان زنجان، ۱۰ جرم اول استان زنجان را نیز خشونت‌های کلامی، سرقت، خشونت‌های رفتاری، تصادفات رانندگی، تهدید، تخریب، رانندگی بدون گواهینامه، مواد مخدر عنوان کرد و افزود: در همین راستا طی سال جاری برای هرکدام از این جرایم برنامه خاصی داریم و در بخش‌هایی با اجرای برنامه‌ها بعضی از این جرایم کنترل شده است.

صادقی نیارکیبا بیان اینکه سال گذشته به بیش از ۲۷۷ هزار پرونده فقط در دادگستری استان رسیدگی شده که ۸ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش داشته است، گفت: این عملکرد درحالی است، که تعداد قضات و پرسنل دادگستری افزایش نیافته و این نشان می‌دهد که دادگستری استان ۸ درصد نسبت به سال ۹۶ عملکرد بیشتری داشته است.

رئیس کل دادگستری استان زنجان خاطرنشان کرد: شمار پرونده‌های یکتا (غیر تکراری) ۱۲۱ هزار مورد است که البته این مقدار هم زیاد بوده و باید برای کاهش شمار آن‌ها تلاش و تدبیر شود.

صادقی نیارکی اظهار داشت: میانگین وقت رسیدگی به پرونده‌ها در مهر سال گذشته ۱۰۷ روز بود که در سال جاری به ۷۵ روز کاهش یافته و میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در شعب ۶۲ روز است، با این حال میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها در اجرای احکام، بالا است که امیدواریم کاهش یابد.

وی تعداد پرونده‌های مُسن که بیش از یک سال زمان برده‌اند را ۱۰ هزار و ۹۰۰ فقره عنوان کرد و گفت: این میزان در سه ماهه اول سال جاری به ۹ هزار و ۸۶ پرونده کاسته شده که باید باز هم برای کاهش آن تلاش کنیم.

رئیس کل دادگستری استان زنجان با بیان اینکه ۲ اتفاق مهم برای کاهش طلاق افتاده است، خاطرنشان کرد: ستاد صیانت از خانواده در استان تحت نظارت نماینده ولی فقیه راه‌اندازی شده که تلاش‌های این ستاد، اقدام مناسبی در صیانت از خانواده و پیشگیری از طلاق است.

صادقی نیارکی با بیان اینکه اقدام دوم، راه‌اندازی سامانه «تصمیم» بود که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرده و بازدهی مراکز مشاوره را افزایش داده و از شکل نمایشی خارج کردیم، ادامه داد: سامانه تصمیم، خروجی مطلوبی داشت و ۱۰ درصد از طلاق‌هایی که به مراکز مشاوره ارجاع داده شده بودند را کاهش داد.

وی با بیان اینکه استان زنجان در مجازات‌های جایگزین نیز اقدامات قابل توجهی داشته است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ۳۴ پابند در پای محکومین نصب شده و در مهریه نیز جزء استان‌های نادر هستیم و از ابزارهای مختلف برای جایگزینی حبس، استفاده مطلوبی شده است.

صادقی نیارکی با بیان اینکه ۱۷۰ عنوان برنامه متنوع و متفاوت‌تر از سال‌های گذشته در طول هفته اجرا می شود که محور و شاه بیت برنامه‌ها ارتباط تنگاتنگ با مردم است، افزود: شرکت و سخنرانی در نماز جمعه، ارائه خدمت و پاسخگویی در میعادگاه‌های نماز جمعه، حضور همکاران در تمام مساجد استان در طول هفته و پاسخگویی به سوالات مردم، گلباران مزار شهدا و برگزاری نشست خبری از جمله برنامه‌هایی است که به همت همکاران در دادگستری و سازمان‌های تابعه اجرا می‌شوند.