بیرجند- اعضای شورای شهر بیرجند با لایحه ای مبنی بر اینکه «در قانون مالیات بر ارزش افزوده پیشنهاد شده که تعیین عوارض محلی از شوراها برداشته و اختیاری در این امر نداشته باشند» مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، طی جلسه‌ای پیش از ظهر شنبه شورای شهر بیرجند برگزار شد که طی آن موارد مختلفی اعم از فضای سبز شهری، درخواست‌های مردم و شهرداری از شورا و طرح چندین ساله انتقال صنوف آلاینده مورد بحث و بررسی گذاشته شد.

رئیس شورای اسلامی بیرجند در این جلسه با بیان اینکه از شورای دوم، مجمع مشورتی مسئولان شوراهای مراکز استان‌ها و کلان شهرها هر چند مدت برگزار می‌شود، افزود: این مجمع تاکنون در همدان، تهران، رشت و سمنان برگزار شده که شامل چهار کمیسیون است.

ابراهیم تقی زاده با بیان اینکه شهرستان بیرجند در این مجمع عضو کمیسیون حقوقی و اقتصادی است، اظهار کرد: بررسی لایحه‌های شهری و شوراها، مدیریت یکپارچه شهری و بازنگری در قانون مالیات بر ارزش افزوده از جمله مباحث مطرح شده در این مجمع‌ها است.

وی با بیان اینکه در قانون مالیات بر ارزش افزوده پیشنهاد شده تعیین عوارض محلی برداشته شود و شوراها اختیاری نداشته باشند، اظهار کرد: مقرر شده شوراها مکاتباتی انجام دهند تا این اتفاق نیفتد چراکه در صورت تصویب این لایحه؛ درآمد شهرداری‌ها کاهش پیدا می‌کند.

رئیس شورای اسلامی بیرجند ادامه داد: همچنین با تصویب این طرح دایره اختیارات شوراها کم می‌شود بنابراین خواستار مقاومت نماینده‌ها در برابر این مصوبه هستیم.

ضرورت توجه به قانون اساسی در تدوین لایحه‌ها

محمد علی طاهری، عضو شورای شهر بیرجند در این خصوص بیان کرد: اینگونه از لایحه‌هایی که در جهت محدود کردن اختیارات شوراهای اسلامی است، مغایر با اصول هفتم و صدم قانون اساسی جمهوری اسلامی است.

وی بیان کرد: در اصل صدم قانون مقرر شده برای پیشبرد سریع، برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم، اداره امور هر روستا، بخش، شهر و شهرستان با نظارت شورای فعال صورت می‌گیرد که اعضای آن را مردم انتخاب می‌کنند.

طاهری با تاکید بر اینکه مردم و مسئولان باید به قانون اساسی پایبند باشند، اظهار کرد: وقتی قانون اساسی اینگونه بیان می‌کند اگر بخواهیم اختیارات شورا را کم کنیم مغایر با این قانون است.

وی بیان کرد: در تدوین هرگونه لایحه‌ای که موجب محدود شدن حدود اختیارات شورا می‌شود، باید دقت بیشتری لحاظ شود که مغایر با اصول مترقی قانون اساسی نباشد.

ضعف در زیرساخت‌های بیرجند برای جذب توریست

میری، عضو شورای اسلامی بیرجند با اشاره به جلسات برگزار شده در خصوص ظرفیت‌های گردشگری استان‌ها بیان کرد: مقرر شده که تفاهم نامه‌ای بین شوراها در راستای راه اندازی سایت شناسایی ظرفیت‌های گردشگری استان‌ها به امضا برسد.

وی با بیان اینکه در شهرستان بیرجند کمبودهایی در زمینه زیرساخت‌ها داریم که از محدوده شهرداری خارج است، افزود: زیرساخت‌ها باید در شأن توریست‌های خارجی باشد.

میری با بیان اینکه گردشگری از شغل‌های پر درآمد و کم هزینه است، اظهار کرد: شهرستان بیرجند در زمینه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رتبه‌های خوب جهانی داریم که می‌طلبد مورد توجه واقع شود.

گفتنی است توجیهات حجت‌الاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد، عضو شورای شهر بیرجند در خصوص گفته‌های میری، عضو دیگر شورای شهر بیرجند ناگفته ماند.

مشوق‌های شورا به مردم برای پرداخت عوارض شهرداری

بررسی نامه شهرداری در خصوص چگونگی هزینه تهاتر حوزه سفیران هدایت، تهاتر بخشی از هزینه‌های فرهنگی، از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه از شورا بود.

هلال بیرجندی، عضو شورای شهر بیرجند در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر حوزه سفیران هدایت یک میلیارد و ۷۹۴ میلیون ریال باید عوارض پرداخت کند و ۷۶۶ میلیون و ۹۲۲ هزار ریال باید تهاتر شود.

شهردار بیرجند در این خصوص بیان کرد: حوزه سفیران هدایت طی ۹۷ درخواست بخشودگی کامل عوارض را داشت که در هیئت تطبیق برگشت داده شده و پیشنهاد تهاتر داده‌اند.

محمدعلی جاوید بیان کرد: در حال حاضر چیزی برای تهاتر نداریم و نمی‌دانیم در چه زمینه‌ای تهاتر انجام شود.

بعد از بحث و بررسی‌ها مقرر شد مصوبه با درخواست «بخشودگی کامل عوارض حوزه سفیران هدایت» به هیئت تطبیق برگردد.

گفتنی است در این جلسه از شورا مصوب شد که تخفیف پرداخت عوارض شهری برای شهروندان طی دو مرحله انجام شود. مقرر شد اگر شهروندان عوارض شهرداری را طی بازه زمانی از ۲۵ تیرماه تا ۳۱ شهریور به مناسبت اعیاد قربان و غدیر و ۲۰ دی ماه تا ۲۰ اسفند ماه به مناسبت دهه فجر به صورت نقدی پرداخت کنند، از تخفیف ۲۰ درصدی برخوردار می‌شود.