به گزارش خبرنگار مهر در اراک ، در این روز مردم از خانه بیرون آمده و خود را به دامان طبیعت می رسانند و معتقدند با پناه بردن به دل طبیعت نحسی این روز گرفته شده و خوش یمنی به دنبال دارد.
الک و دولک، کوشک و معلق ، بازی در گروه های زنان و مردان و فامیل ها با یکدیگر، خواندن شعر و آواز ، تفال به حافظ ، گره زدن سبزه ، خوردن غذا در بلندی ، پختن آش رشته و تدارک سفره ای رنگین و کمک به نیازمندان از کارهایی است که مردم استان مرکزی در روز سیزده بدر انجام می دهند و روز خوشی را در کنار یکدیگر می گذرانند.
دختران جوان نیز با گره زدن سبزه های بلند دشت ، خوشبختی و برآورده شدن آرزوهای خود را از خداوند طلب می کنند.
در این روز مردم هر منطقه به آغوش طبیعت شهر و روستای خود می روند . چشمه چپقلی، کوه مودر، سرشاخه های رودخانه قره چای و مناطق سرسبزآن در کنار اقلیم کوهستانی و مرتفع در غرب اراک ، دریاچه روستای عمارت اراک ، باغات روستای گوار، امامزادگان شهر آستانه ، رودخانه خنداب و حواشی سبز آن ، دره های مصفای دیزه، فرک و ستان با درختان و شکوفه های سفید در ختان بادام و تپه گیان در تفرش ، شکارگاه مشهور موته و شکارگاه لته در در هفتاد قله خمین که در گذشته مورد پسند شاهان نیز بوده است، دشتهای چال قدیر ، قوچک و امان آباد به اضافه رودخانه خمین ، سد الغدیر و غار کوه ساوه، تفرجگاه عباس آباد ، چشمه کیخسرو و غار آن ، جنگل های بلوط ، دره سماخلی ، سد خاکی هندودر، سراب پنجعلی و اسکان ، سراب عباس آباد و حک در سربند شازند، چشمه آبگرم محلات، چشمه و پارک سرچشمه در محلا ت و غارهای متعدد استان در دامنه کوه ها و پارک های اراک از جمله گردشگاه های استان به ویژه در ایام سیزده بدر است.
مردم صبح سیزده از خانه بیرون می زنند و انتهای روز به خانه بر می گردند و کمتر پیش آمده که باران و هوای سرد مانع از حضور مردم در دامن طبیعت شود.
این روز به عنوان روز طبیعت نامگذاری شده است . چالش جدی این روز بی توجهی به طبیعت و پاکیزگی آن است که ضروریست از طرق مختلف به مردم برای حفظ محیط زیست و طبیعت اطلاع رسانی شود و عموم مردم نیز در نگهداری محیط پیرامون خود کوشا باشند .