به گزارش خبرنگارمهر، اولین هفته قرآنی جمهوری اسلامی ایران با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که توسط دکتر عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد و کار خود را آغاز کرد.
اولین هفته قرآنی جمهوری اسلامی ایران توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت نمایندگی ولی فقیه در هند و در ایالت حیدرآباد این کشور در حال برگزاری است.
این رویداد قرآنی تا چهارم تیرماه به میزبانی موزه سالار جنگ ایالت حیدر آباد هند در حال برگزاری است که در آن علاوه بر برپایی سمینار مفسران بزرگ ایران و هند نمایشگاه بزرگ معرفی و دستاوردها و محصولات قرآنی ایران برگزار میشود.
همچنین برپایی محافل تلاوت قرآن کریم با حضور قاریان ممتاز و بین المللی ایران در دهلی حیدرآباد از دیگر برنامههای این رویداد قرآنی است.
این رویداد برجسته فرهنگی قرآنی از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت نمایندگی ولی فقیه در کشور هند در ایالت حیدر آیاد در حال برگزاری است
عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود در مراسم برپایی هفته قرآنی ایران در هند گفت: اکنون ملتهای مسلمان با چالشهای مختلفی مواجه هستند و جوامع غربی جان مسلمانان را هدف قرار دادهاند. اختلافات قومی و سرکوب ملتها از سوی دولتها در جهان بسیار نگرانکننده است. در این دوران بهترین انتخاب بازگشت به اسلام اصیل است. اینجانب این گونه تجمعات را ارج مینهم. برگزاری چنین اجتماعاتی باعث نزدیکی ملت ایران و هند میشود. در پایان از تمامی دست اندر کاران این مراسم بزرگ تشکر میکنم.
همچنین حجتالاسلام مهدویپور، نماینده ولی فقیه در شبه قاره هند نیز در سخنرانی خود اظهار کرد: روابط فرهنگی بین ایران و هندوستان ریشهدار است. این روابط قرنهای متمادی خصوصاً در حوزه دین وجود داشته است. روابط هند و ایران فقط مربوط امور سیاسی و دیپلماسی نیست و یک سری روابط تمدنی و دینی نیز است. مخصوصاً در حیدرآباد و حوزه جنوب هند شاهد آثار تمدن ایرانی اسلامی هستیم.
وی افزود: در حوزه تفسیر علمای بزرگی در هند اقدام به تفسیر کردهاند و بیش از ۵۰ تفسیر از سوی علمای هند انجام شده است. بزرگترین مفسران قرآنی از ایران بودهاند و بیش از ۴۰۰ تفسیر از سوی علمای ایرانی انجام شده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران علیرغم مشکلات فراوان مانند جنگ و تحریم و امثال اینها، بیش از چهل تفسیر قرآن انجام شده است. ایرانیان بزرگترین خدمت را بعد تفسیر قران و حدیث انجام دادهاند.
نماینده ولی فقیه در شبه قاره هند در ادامه تصریح کرد: در زمینه حدیث، مهمترین کتب احادیث اهل سنت را ایرانیها نوشتهاند که برای نمونه، بخاری، طبری و زمخشری همه ایرانی بودهاند. تفسیر مجمعالبیان و تفسیر المیزان علامه طباطبایی همه از آثار گرانسنگ ایرانیان به شمار میرود.
وی افزود: در حوزه جنوب هند نیز حدود ۴۵۰ سال پیش، کتابت قرآن کریم توسط محمد قلی قطب شاه در حوزه جنوب هند انجام شد که این کتاب به آستان قدس رضوی تقدیم شده و در آنجا نگهداری میشود. این سمینار گام نخست برای تعامل اندیشه است و انشاءالله در ایالتهای دیگر هند نیز چنین نمایشگاههایی تشکیل خواهد شد..
درچارچوب هفته قرآنی جمهوری اسلامی ایران در هند همچنین همایش بین المللی مفسران بزرگ ایران و هند برگزار میشود.