به گزارش خبرنگار مهر، سعید هژبری ظهر دوشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به میزبانی سازمان تجهیز و نوسازی مدارس سمنان بابیان اینکه بیست و یکمین جشنواره خیران مدرسهساز استان چهارشنبه هفته جاری در پارک سیمرغ برگزار میشود، ابراز داشت: هدف از برگزاری این جشنوارهها تقدیر از خیران مدرسهساز است و همه میبایست این فرهنگ را ترویج کنیم که به دلیل فوت دکتر حافظی کمی با سالهای قبل متفاوت خواهد بود.
وی ضمن بیان اینکه شعار امسال بیست و یکمین جشنواره خیران مدرسهساز استان سمنان افزایش ایمنی مدارس در نظر گرفتهشده است، افزود: در این جشنواره ضمن تقدیر از خیران مدرسهساز اختصاصاً به تخریب فضاهای فرسوده و استانداردسازی فضاهای آموزشی و سیستم گرمایشی پرداخته میشود.
۷۴ پروژه آموزشی و ورزشی در دست ساخت
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان بابیان اینکه این سازمان ۷۴ پروژه آموزشی و ورزشی در دست احداث دارد که ۱۳۳ هزار مترمربع زیربنا را شامل میشود، ابراز داشت: یکهزار و ۴۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این تعداد فضا موردنیاز است.
هژبری در ادامه تصریح کرد: خیران در بسیاری از این ۷۴ پروژه تعهداتی داشتند که ۲۸۳ میلیارد ریال را شامل میشود لذا از این تعداد ۳۴ طرح با مشارکت خیران انجام شد و بهنوعی ساخت ۲۴۰ کلاس از این ۵۰۴ کلاس با مشارکت خیران صورت گرفته است.
وی بابیان اینکه تاکنون در طول بیست جشنواره خیران مدرسهساز برگزارشده، خیران یک هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال تعهد داشتند، افزود: باوجودآنکه بنا به دلایل مختلف همه آنچه خیران تعهد کردند محقق نمیشود اما سمنان ازجمله استانهای فعال در حوزه مشارکتهای مردمی به شمار میرود که از میانگین کشوری بالاتر است.
برگزاری ۴۰ جشنواره خیران درون مدرسهای
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان بابیان اینکه یکی از سیاستهای جشنواره بیستم برپایی جشنواره خیران مدرسهای است، ابراز داشت: تاکنون ۴۰ جشنواره خیران مدرسهساز درون مدرسهای در استان برگزار و بیش از دو میلیارد تومان خیران در این مدت تعهدات ثبت کردند و از سوی دیگر فرهنگسازی بین دانش آموزان ازجمله دیگر برکات این نوع جشنوارهها بوده است.
هژبری بابیان اینکه استان سمنان ۴۴۴ مجموعه حقیقی و حقوقی خیران مدرسهساز با ۲۶۷ مرد و ۹۴ زن و ۸۴ موسسه حقوقی دارد، تصریح کرد: در سال گذشته ۱۳ پروژه شامل ۹۳ کلاس درس و ۱۸ هزار و ۳۰۰ مترمربع فضای آموزشی با مشارکت خیران به بهرهبرداری رسید که ۱۲۱ میلیارد ریال میزان تعهداتی بود که خیران در این پروژهها هزینه کردند.
وی افزود: میزان اعتباری که برای پروژههای مشارکتی سال گذشته هزینه شد ۲۳۷ میلیارد ریال است که سال گذشته ۵۱ درصد اعتبارات این ۱۳ پروژه توسط خیران پرداخت شد.
افتتاح ۹ پروژه در مهرماه امسال
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان بابیان اینکه از سال ۸۷ تاکنون ۱۸۷ پروژه مدرسهسازی در سطح استان به بهرهبرداری رسیده است، ابراز داشت: تاکنون رقمی معادل ۸۴۲ میلیارد ریال به مدرسهسازی کمک شده که علاوه بر آن خیران خدماتی نیز ارائه کردند که درگذشته به دلیل نبود سامانه ثبت نشد اما با ایجاد سامانه هرگونه کمکی توسط خیران ثبت خواهد شد.
هژبری بابیان اینکه برای مهر امسال ۹ پروژه با ۶۱ کلاس درس با ۱۰ هزار و ۵۳۲ مترمربع زیربنا آماده بهرهبرداری خواهد شد، تصریح کرد: برای دهه فجر امسال نیز افتتاح سه پروژه با پنج هزار و ۹۲۵ مترمربع زیربنا و ۴۲ کلاس درس پیشبینیشده است.
وی افزود: بحث کمبود فضاهای آموزشی در مسکن مهر جدی است لذا مقرر شد در همه در شهرهایی که مسکن مهر در آن وجود دارد برنامههای ساخت مدرسه با همکاری خیران انجام شود.
استاندارد سرانه حضور دانش آموز در هر کلاس ۲۵ نفر
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان بابیان اینکه سرانه حضور دانشآموز در کلاسهای درس استان بالا است، ابراز داشت: میانگین حضور دانش آموزان در کلاس درس شهرهای بزرگ ۳۵ نفر است که باید به استاندارد ۲۵ نفر برسد و این موضوع و همچنین وجود کلاسهای دو نوبتی در سمنان و شاهرود و از سویی رشد جمعیت نیاز نوسازی مدارس را به ساخت فضاهای آموزشی بیشتر میکند.
هژبری در ادامه تصریح کرد: عمده بحث و نیاز اصلی نوسازی مدارس فضاهای تخریبی است که با فضاهای آموزشی فرسوده زیادی مواجه هستیم، لذا ۲۳ درصد کلاس درس مستهلک، ۳۶ درصد کلاس تخریبی و ۴۱ درصد کلاسها نیاز به مقاومسازی دارد که رفع آنها در کانون توجه قرار دارد.
وی افزود: بخشی اعظمی از این کلاسهای درس موجود باید مقاومسازی شود که در دستور کار قرارگرفته و طبق برنامه ۲۰ درصد این کلاسها باید تا پایان سال جاری مقاومسازی شود که این دستور در راستای شعار بیستمین جشنواره خیران مدرسهساز استان سمنان خواهد بود.
ساخت فضاهای آموزشی حسینآباد کالپوش در انتظار تصمیم مدیران
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان بابیان اینکه روستای حسینآباد کالپوش میامی ۸۱۰ دانشآموز دارد، ابراز داشت: براثر لغزش و رانش زمین بسیاری از فضاهای اداری، آموزشی، مسکونی و ورزشی این روستا آسیب دید که در آن دو باب مدرسه ابتدایی، دو دبیرستان و یک هنرستان باید ساخته شود.
هژبری در ادامه تصریح کرد: روی جابهجایی دانش آموزان از حسینآباد به دیگر روستاها نمیتوان برنامهریزی کرد زیرا امکانات آموزشی لازم برای آنها فراهم نیست و از سوی دانش آموزان ابتدایی را نیز نمیتوان از یک روستا به روستای دیگر جابهجا کرد و این تبعات اجتماعی خاص به همراه دارد و باید گزینههای دیگر بررسی شود.
وی افزود: برای مدارس تخریبشده بخش کالپوش منتظر تصمیم قطعی مدیریت استان هستیم که اگر تصمیم به جابهجایی کل روستا گرفت یک برنامه و در صورت ماندن بخشی از مردم در همان روستا برنامه دیگر اجرا میشود اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت به دلیل سرما امکان فعالیت در این حوزه تا مهرماه نیست و در حال خرید کانکس تا اخذ تصمیم نهایی در مورد روستا هستیم.
آغاز عملیات اجرایی مدرسه ۱۲ کلاسه اتباع
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان بابیان اینکه حدود یک هزار و ۳۲۸ کلاس درس توسط آموزشوپرورش و نوسازی مدارس هوشمند سازی شد، ابراز داشت: حدود ۳۷ درصد کلاسهای درس استان سمنان هوشمند سازی شده است.
هژبری در ادامه تصریح کرد: علیرغم آنکه نوسازی مدارس بخاریهای نفتی را از سطح مدارس جمع کرده است اما باز در برخی جاها با آن مواجه هستیم و هماکنون ۴۰ دستگاه بخاری نفتی در مدارس استان وجود دارد که طبق بخشنامه وزارت هیچ کلاسی نباید از بخاری نفتی استفاده کند و این دستور مهرماه امسال عملیاتی میشود.
وی ضمن بیان اینکه سمنان یکی از استانهایی است که درصد حضور اتباع در آن زیاد است، افزود: به طبع حضور اتباع باید زیرساخت فضای آموزشی را نیز فراهم کرد لذا عملیات اجرایی سومین آموزشگاه اتباع استان از امروز در جنوب سمنان آغاز میشود و برای این مدرسه ۱۲ کلاسه ۴.۵ میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است که ۲.۵ میلیارد از سوی خیران و ۲.۵ میلیارد هم از اعتبارات دولتی خواهد بود.