دبیرکل جامعه متخصصین مراقبت پرواز ایران در نامه‌ای به دبیرکل ایفاتکا (جامعه مراقبت پرواز آسیا - پاسیفیک) بر امن و ایمن بودن همه مسیرهای پروازی ایران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران؛ در نامه ایوب رضائی ثمرین به دبیر کل ایفاتکا با اشاره به هشدار اداره هوانوردی فدرال آمریکا در خصوص ممنوعیت پرواز هواپیماهای این کشور بر فراز قسمتی از آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان در پی اصابت پهپاد متجاوز آمریکایی در آب‌های سرزمینی ایران، بر امن و ایمن بودن همه مسیرهای پروازی قلمرو سرزمینی جمهوری اسلامی ایران برای همه پروازهای عبوری تجاری دارای مجوز تاکید شده است.

در این نامه تصریح شده است: پهپاد آمریکایی در داخل منطقه‌ای مورد اصابت قرار گرفته که از طرف جمهوری اسلامی ایران مطابق قوانین سازمان ایکائو از قبل به عنوان منطقه خطرناک (Danger area) اعلام شده و به صورت طبیعی، پروازهای غیر نظامی در هیچ زمانی در این فضا پرواز نمی‌کنند بنابراین به هنگام وقوع این حادثه، ایمنی پروازهای غیر نظامی به هیچ وجه مورد تهدید قرار نگرفته است.

وی می افزاید: ما اعتقاد داریم هشدار صادر شده باعث سیاسی کردن عملیات پروازی غیر نظامی می‌شود که می‌تواند در آینده تاثیرات مخربی بر کل صنعت هوانوردی غیر نظامی داشته باشد. همچنین این اقدام بر خلاف موازین و مقررات سازمان بین المللی هوانوردی ایکائو است.

دبیرکل جامعه متخصصین مراقبت پرواز ایران در این نامه از طرف اعضای این تشکل صنفی هوانوردی و همچنین مرکز کنترل فضای کشور خطاب به دبیرکل ایفاتکا اعلام کرده است: به شما و همه استفاده کنندگان از فضای کشور اطمینان داده می شود که هیچ گونه تردیدی در مورد ایمنی پروازهای داخلی و بین المللی در فضای جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد و هیچ عاملی نمی‌تواند ایمنی عملیات پروازی در منطقه را مخدوش کند. این موضوع از طریق هماهنگی‌های دقیق و تنگاتنگ در مرکز کنترل تهران و همچنین هماهنگی‌های موثر و حرفه‌ای بین مرکز کنترل تهران و سایر مراکز کنترل ترافیک هوائی در کشورهای همسایه تضمین شده است.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: در حوادث و تنش‌های منطقه‌ای در چند سال اخیر از قبیل ظهور داعش، ناامنی فضای اوکراین، محاصره قطر و تنش‌های سیاسی بین هند و پاکستان، پروازهای زیادی به صورت ناگهانی و برنامه ریزی نشده وارد فضای کشورمان شدند که همکاران من توانائی‌های خود را در پذیرفتن و کنترل ایمن این پروازها ثابت کردند. ما به کار حرفه‌ای خودمان ادامه خواهیم داد.

رضایی ثمرین افزوده است: توجه جنابعالی را به نگرانی‌های ایمنی بر خاسته از تغییر مسیرهای ناگهانی بعضی از پروازهای بین المللی و هدایت این پروازها به مسیرها و فضاهای جایگزین جلب می‌کنم امری که به علت در نظر نگرفتن ظرفیت این مسیرها و عدم وجود برنامه‌های لازم در مواقع اضطراری می‌تواند ایمنی این پروازها را در معرض خطر قرار دهد.

این فعال صنفی صنعت هوانوردی ایران در این نامه از دبیرکل جامعه مراقبت پرواز آسیا - پاسیفیک (ایفاتکا) خواسته است تا ضمن اطلاع رسانی موضوع به نهادها و طرف‌های ذی نفع، این تشکل ایرانی را نیز از توصیه‌های ایفاتکا در این خصوص بهره‌مند سازد.