به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین دهقانی پیش از ظهر جمعه در مراسم بزرگداشت بمباران شیمیایی سردشت اظهار داشت: برای اینکه بدانیم چرا صدای سردشت خوب شنیده نشده باید توجه کنیم که دنیای ظالم دست در دست هم داده اند تا این اتفاقات به طور مناسب منعکس نشود.
وی با بیان اینکه در امر انعکاس مسائل و مشکلات و نیز تبلیغ اقدامات انجام شده ضعف داریم ادامه داد: بخشی از اقدامات به صورت ملی و بخشی به صورت بینالمللی انجام شده که در راستای خواستههای مردم سردشت بوده است.
دهقانی با بیان اینکه خاطرات هشت سال دفاع مقدس را به زبان بیاورید و تعریف کنید تا حقایق تحریف نشود گفت: در سطح بین المللی پیگیر مطالبات مردم سردشت هستیم و وزارت امور خارجه در این راستا اقدامات زیادی انجام داده است.
معاون حقوقی و بین المللی وزیر امورخارجه گفت: نهادهای مدافع حقوق بشر مصلحت را به نفع قدرت فدا می کنند و گرنه ظلم از بمباران شیمیایی سردشت آغاز شد و امروز تا یمن و سوریه ادامه دارد.
دهقانی با بیان اینکه اگر تاکنون در خصوص تعیین وضعیت جانبازان مصدومان شیمیایی نقصی وجود داشته باید با همکاری همه مسئولان در اسرع وقت برطرف شود افزود: نهادهای بین المللی تحت نفوذ هستند و حقوق بشر فدای مصلحت به نفع قدرت است و گرنه ظلم از سردشت شروع شد و امروز تا یمن و سوریه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر ایران قدرتمند کنونی وجود نداشت، دشمنان فاجعه سردشت را هر روز در یک نقطه از کشور تکرار می کردند گفت: تمام تلاش دشمنان بعد از برجام ایجاد مشکلات و به حاشیه بردن ما بود ولی با همت مردم تاکنون کاری از پیش نبرده اند.
دهقانی تاکید کرد: هرچقدر می توانید درخصوص فاجعه بمباران شیمیایی سردشت خاطره بنویسید و از خاطره دردهایمان مستند بسازید، بدون شک روزی خواهد رسید که گوشی برای شنیدن وجود داشته باشد.
سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه نیز در این مراسم بعد از قرائت پیام وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه خود را موظف به پیگیری و ثبت این جنایت انسانی در سطح جهانی می داند گفت: ایران بر منع سلاح شیمیایی تحت هر شرایطی تاکید دارد
در ابتدای این مراسم سالن همایشهای یادمان شهدای بمباران شیمیایی سردشت در زیربنای ۲ هزار مترمربع و هزینه ۳۱ هزار میلیون ریال افتتاح شد.
سردشت در هفتم تیرماه سال ۶۶ توسط رژیم بعث صدام بمباران شیمیایی شد و در جریان آن ۱۱۸ نفر شهید وهزاران نفر مصدوم شیمیایی شدند، نیروی هوایی رژیم بعث عراق در روز هفتم تیرماه سال ۶۶ چهار نقطه از شهر سردشت را بمباران شیمیایی کرد.
در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.