همدان - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه برای انتقال آب شرب از سد کلان به شهر ملایر ۳۶ کیلومتر خط انتقال نیاز است، اظهار داشت: این پروژه ۷۵ درصد پیشرفت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور ستوده صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: شرکت آب منطقه‌ای به دنبال استقرار صنایع پر آب طلب و آلوده کننده به دلیل وضعیت نامناسب آب‌های زیرزمینی نیست و استقرار صنایع کم آب بر با اشتغالزایی بهتر و رونق تولید و کاهش آلودگی محیط زیست را دنبال می کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان افزود: آبرسانی به ملایر از سد کلان شامل خط انتقال آب شرب و تصفیه خانه و آبرسانی به تویسرکان از سد سرابی شامل خط انتقال آب شرب و تصفیه خانه از طرح های در دست اجرا است که به ترتیب هر کدام دارای ۷۵ درصد و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی هستند.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح آبرسانی به ملایر از سد کلان از سال ۸۹ آغاز شده است، تصریح کرد: آب تصفیه شده از تصفیه‌خانه با خط انتقال به دو مخزن ۵ هزار متر مکعبی در بام ملایر و یک مخزن ۱۴ هزار متر مکعبی درپیرویلان انتقال می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون ظرفیت سد کلان تکمیل و حدود ۴۵ میلیون متر مکعب آب پشت سد ذخیره شده است، بیان‌کرد: در حال حاضر آب سد باز و سرریز هم دارد.

ستوده تأکید کرد: باز کردن آب سد علاوه بر تغذیه آبخوان در اراضی پایین دست سد، سبب بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی، افزایش آب‌دهی چاه‌های پایین دست رودخانه و چاه‌های اطراف نیز می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه شنا کردن در سد کلان و سایر سدها و تأسیسات آبی ممنوع است، تصریح کرد: علاوه بر نگهبانی، تابلوهای هشدار دهنده نیز در اطراف دریاچه نصب شده است.

وی بابیان اینکه سد سرابی تویسرکان در ۱۰ کیلومتری شهر تویسرکان است، گفت: این سد از نوع سنگ ریزه‌ای با هسته رسی با ارتفاع ۷۰ متر و طول تاج ۲۸۷ متر است که سالیانه ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب را تنظیم خواهد کرد.

وی افزود: ساخت سد نعمت آباد، سد خرمرود، سد گرین، آبرسانی به همدان، انتقال آب از دره مرادبیگ به تصفیه خانه شهید بهشتی همدان، مطالعه تغذیه مصنوعی خردمند و ینگی کند در شهرستان ملایر، تغذیه مصنوعی هلور و آجین در شهرستان اسدآباد، مطالعه ساماندهی رودخانه‌های استان، مطالعه بندهای ذخیره آب در تویسرکان، احداث کانال های درجه یک آبیاری نهر شعبان، فارسبان، بیان‌تکه، راج و وهمان شهرستان نهاوند، اجرای طرح ملی استانی تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی استان، مرمت و بازسازی تأسیسات آبی، تکمیل و تجهیز ایستگاه‌های پایش کیفی منابع آب استان، تکمیل و تجهیز شبکه‌های اندازه گیری آب‌های سطحی و زیر زمینی استان از مهمترین طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی و استانی است که شرکت آب منطقه‌ای در سال جاری در دست اجرا دارد.