به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید رضا تقوی ظهر سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مجتمع یاوران مهدی (عج) جمکران برگزار شد، با اشاره به گردهمایی نیروهای فرهنگی و آموزشی و مسئولان فعال در حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی، افزود: گردهمایی سالیانه نمایندگیهای ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی برگزار میشود.
وی گفت: امسال که سال رونق تولید است و شرایط کشور شرایط ویژهای است این جلسه را برگزار کردیم تا علاوه بر بررسی گزارشات استانها، بتوانیم به جمع آوری و ارزیابی ایدهها در زمینه رونق تولید بپردازیم.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها در وزارت جهاد کشاورزی نمایندگی ولی فقیه مستقر است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی ترکیب یافته از وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی سابق است.
وی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هر طرح اقتصادی باید دارای پیوست فرهنگی باشد، تصریح کرد: در صورتی که تولید بالا باشد اما در مقابل مصرف مسرفانه داشته باشیم، تولید ما تأثیر خوبی در جامعه نخواهد داشت و چگونگی مصرف جنبه فرهنگی دارد.
حجتالاسلام تقوی با اشاره به ضرورت داشتن نگاه مناسب به تولید، افزود: با وجود کم آبی در کشور نباید به سراغ کاشت محصولات پر آب برویم که این امر با فرهنگ سازی امکان پذیر است.
پیوست همه طرحهای کشاورزی پیوست فرهنگی است
وی با بیان اینکه نمایندگی ولی فقیه، نهادی فرهنگی است، ادامه داد: پیوست همه طرحهای کشاورزی در حوزه تولید محصولات، پیوست فرهنگی است بنابراین باید در کنار متخصصین و محققین وزارتخانه، نهاد نمایندگی ولی فقیه به تقویت اقدامات فرهنگی بپردازد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی از لحاظ مذهبی و دینی یک وزارت معیشتی است یعنی همه اقلام معیشتی مردم در این وزارتخانه تأمین میشود؛ بنابرین فعالیت فرهنگی در اولویت قرار دارد.
وی بر ضرورت حساسیت بر سلامت تغذیه تأکید کرد و افزود: تغذیه دارای دو بعد سلامت مواد معیشتی مردم و حلال بودن این مواد غذایی میشود بنابراین در همه کشتارگاهها ناظر بر ذبح کشتار دامها بر اساس ملاکهای شرعی نظارت میکند.
حجتالاسلام تقوی جای جهاد سازندگی را در کشور خالی دانست و گفت: بیش از ۱۲ هزار گروه جهادی خودجوش در کشور به فعالیتهای سازندگی میپردازند.
توسعه تولید زیتون در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است
وی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال توسعه زیتون است به همین منظور در کشور با رقم بالایی در حال تولید زیتون هستیم.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: به جمع آوری و ساماندهی نیروهای خودجوش در زمینه سازندگی پرداخته و به همین منظور دبیر خانه مجمع هماهنگی تشکلهای جهادی تشکیل شد.
وی ادامه داد: طرحی برای فعالیتها در زمینه جهاد سازندگی تهیه شده که با تصویب مقام معظم رهبری شورای مرکزی شکل میگیرد و با پشتیبانی نهادهایی از جمله بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی به بررسی اقدامات لازم در خصوص سازندگی پرداخته میشود.
حجتالاسلام تقوی بیان کرد: با وجود نقاط محروم همچنان نیازمند وجود جهاد سازندگی هستیم تا بتوانند به رفع حرومیت ها اقدام کنند.
اجرای طرح درختکاری از نجف تا کربلا
وی با اشاره به اجرای طرح درختکاری حرم تا حرم افزود: طرح درختکاری از نجف تا کربلا توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام میشود تا علاوه بر زیبایی محیط، قابلیت استفاده از سوی زائران را نیز داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در این طرح ۸۰ کیلومتر درختکاری انجام و بوستان، آبنما و شرایط مناسبی برای استفاده راهپیمایان از سایه درختها ایجاد میشود که طرح آن آماده است و بانیان این طرح شیعیان چندین کشور هستند.
وی اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای درختکاری در این طرح حدود سه میلیارد تومان است اما بوستان سازی و اجرای زیرساخت به ۷۰ میلیارد تومان نیاز دارد که بانیان داوطلب تامین این منبع شدهاند و مردم نیز میتوانند مبالغ خود را برای کمک به ستاد بازسازی عتبات عالیات پرداخت کنند که طراح آن وزارت جهاد کشاورزی است.
حجتالاسلام تقوی ادامه داد: امیدواریم قبل از اربعین امسال ۲ کیلومتر از این طرح را به صورت پایلوت اجرا کنیم که با کارشناسان این طرح آماده شده است که به زودی اجرایی و شامل درخت زیتون و نخل میشود.
افزایش ۳۰ درصدی پرداخت زکات طی امسال
وی بیان کرد: میزان زکات سال گذشته ۳۷۰ میلیارد تومان بوده است اما بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان جمع آوری شد و طی امسال نیز میزان زکات جمع آوری شده در مقایسه با سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی داشته است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: امیدواریم با تلاش بیشتر بتوانیم آمار زکات را به بالای ۸۰۰ میلیارد تومان برسانیم.
وی اضافه کرد: برای جمع آوری زکات از نیروهای کمیته امداد استفاده شده و در همان منطقهای که این مبالغ جمع آوری شده مورد استفاده قرار میگیرد.
حجتالاسلام تقوی ادامه داد: ۶۰ درصد زکات میان فقرا تقسیم شده و باقی صرف اقدامات عمرانی و اجرایی در همان منطقه میشود.
خودکفایی در تولید گندم
وی ضمن اشاره به خودکفایی در زمینه گندم افزود: توانستهایم ۱۴ میلیون تن گندم در داخل کشور به عمل آوریم که این نشان دهنده خودکفایی در این زمینه است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه در تولید شکر به مرز خودکفایی رسیدهایم، افزود: واردات گوشت تنها برای تنظیم بازار است تا به مشتریان برای تهیه آن فشار وارد نشود.
وی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در حال تبدیل کشاورزی از حالت سنتی به مدرن است تا کشور در این زمینه در دنیا مطرح شود.
حجتالاسلام تقوی افزود: بیش از ۱۵ هزار هکتار کشت گلخانهای در کشور وجود دارد که باید افزایش یابد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش زراعت چوب افزود: کشت گیاه دارویی در کشور افزایش یافته است برای مثال از گیاه شیرین بیان ۲۷ نوع ماده برای تولید دارو استفاده میشود که کاشت آن در شیراز انجام شده است و به خودکفایی در تولید این گیاه دارویی رسیدهایم.
وی بیان کرد: باید سرمایه گزاران را برای سرمایه گذاری در امر کشاورزی تشویق کرد و به روان سازی فعالیتهای آنها نیز پرداخت.
حجتالاسلام تقوی با بیان اینکه مشکلات کشور در سایه رونق تولید حل میشود، افزود: دستگاههای نظارتی، قیمت گذاری و تنظیم بازار باید بر قیمتهای مواد غذایی نظارت داشته باشد.