سران هشت کشور عضو مجمع همکاری های جنوب آسیا موسوم به سارک، در پایان نشست دو روزه خود در دهلی نو علاوه بر تاکید بر ضرورت حل اختلافات میان هند و پاکستان، از عضویت ایران به عنوان ناظر در این سازمان منطقه ای استقبال کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه و دیگر منابع خبری، سران عضو سارک از روز گذشته نشست خود را در دهلی نو با هدف بررسی مسائل تجارت، روابط هند و پاکستان، مبارزه با تروریسم و عضویت ناظر ایران در این سازمان آغاز  و بر ضرورت حل اختلافات میان دهلی نو و اسلام آباد  و همکاری برای ریشه کنی تروریسم تاکید کردند.

 

سران کشورهای عضو مجمع همکاری های منطقه‌ای جنوب آسیا" (سارک)، امروز چهارشنبه با عضویت ایران به عنوان ناظر در این سازمان منطقه ای موافقت کردند.

در بیانیه سران عضو سارک که در پایان نشست دو روزه آنها در دهلی صادر شد؛ اعلام شد که رهبران کشورهای عضو این سازمان از حضور ایران در نشستهای این مجمع به عنوان ناظر استقبال کردند.

بر اساس این گزارش، ایران اکنون می تواند در نشستهای سارک به همراه دیگر اعضای ناظر این سازمان منطقه ای (آمریکا، اتحادیه اروپا، چین، کره جنوبی و ژاپن) شرکت کند.

 

پیش از برگزاری نشست اعلام شده بود که مقامهای شرکت کننده در این نشست، با وجود  اختلافات هند و پاکستان ، احتمالا برای تهیه بیانیه پایانی به توافق خواهند رسید.

 

در این نشست، هندوستان خواهان بهره گیری از " سارک" برای کمک به ریشه کنی تروریسم شد.

 

هشت کشور عضو " مجمع همکاری های جنوب آسیا (سارک) نیز در این نشست به این نتیجه رسیدند که پیشرفت واقعی اقتصادی در آسیای جنوبی بدون حل مسائل امنیتی غیر ممکن است.

 

هفت کشوراز بین هشت کشو عضو "سارک"  از تروریسم به عنوان یک معضل اصلی یاد کردند، اما مناقشه آنها بر سر تعریف  از تروریسم بود.

 

در پایان این نشست بر حل اختلافات هند و پاکستان به منظور پیشبرد بهتر امور تاکید شد.

 

 "سارک" به منظور تسریع تجارت و توسعه اقتصادی ایجاد شد، اما به خاطر اختلافات بعضی از اعضای آن مانند هند و پاکستان تا کنون پیشرفت کمی داشته است.

 
کشورهای هند ، پاکستان ، بنگلادش ، نپال ، سری لانکا ، مالدیو و بوتان از اعضای مجمع همکاری های کشورهای جنوب آسیا موسوم به سارک هستند؛
افغانستان نیز به تازگی به عضویت این گروه در آمده است .

منطقه جنوب آسیا از فقیرترین مناطق جهان به شمار می آید . از 5/1 میلیارد ساکنان این منطقه حدود 400 میلیون نفر زیر خط فقر زندگی می کنند .

در چهاردهمین نشست کشورهای جنوب آسیا علاوه بر نمایندگانی از آمریکا، چین، ژاپن و کره جنوبی نماینده ای نیز از آلمان به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا در این نشست به عنوان ناظر شرکت کرده است.


وزیران امور خارجه کشورهای عضو سارک در نشست روز دوشنبه خود در دهلی با درخواست ایران برای عضویت ناظر در این سازمان منطقه ای موافقت کردند.

"شیو شنکر منون" قائم مقام وزارت امور خارجه هند به خبرنگاران در دهلی گفته بود : نشست وزیران امورخارجه عضو سارک تقاضای ایران را برای عضویت ناظر پذیرفت.