به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل رحیمی صبح شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان، اظهار کرد: یک میلیون و ۱۲۱ هزار نفر در ۲۲ شهر گلستان شامل ۲۸۳ هزار مشترک از خدمات آب بهره مند هستند که بیش از ۹۰ درصد آب از منابع زیرزمینی تامین میشود.
وی افزود: خدمات آبرسانی به مشترکین از طریق ۲۴۰ حلقه چاه در استان تامین میشود که احداث یک چاه حدود یک میلیارد تومان هزینه دارد و متوسط دبی چاهها در طول سال ۱۳ لیتر بر ثانیه است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری گلستان با بیان اینکه فقط ۱۶ درصد از جمعیت شهری گلستان از خدمات فاضلاب بهره مند هستند، گفت: این آمار در کشور ۴۸ درصد بوده و نشان دهنده عقب ماندگی گلستان نسبت به میانگین کشوری است.
رحیمی تصریح کرد: طرح فاضلاب شهرهای گرگان، بندرگز، بندرترکمن و کردکوی در حال بهره برداری است و طرحهای علی آباد کتول، آق قلا، آزادشهر و گنبد کاووس هم در حال احداث هستند.
وی اضافه کرد: ۳۲ هزار فقره انشعاب طرح فاضلاب استان بیس از هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و حدود ۱۴ هزار فقره انشعاب را پیش بینی کردهایم.
وی با بیان اینکه متوسط سرانه مصرف آب هر نفر در گلستان ۲۵۰ لیتر است، بیان کرد: میانگین بارش در استان گلستان ۴۵۰ میلی متر در سال است و جزو استانهایی هستیم که سرانه مصرف بالایی داریم.
بانوان نقش بسزایی در مدیریت مصرف آب دارند
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری گلستان به ضرورت فرهنگ سازی در صرفه جویی مصرف آب اشاره و اظهار کرد: ما بر اساس نیاز سالانه چاه حفر میکنیم و صرفه جویی فقط با کمک جامعه امکان پذیر خواهد بود.
رحیمی افزود: بانوان به دلیل انجام کارهای منزل تاثیر بسزایی در مدیریت مصرف آب دارند و برخی عادتهای ناصحیح باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: رسانهها تاثیر زیادی در آگاه سازی جامعه برای صرفه جویی در مصرف آب دارند و ما هم اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی و برنامههای فرهنگی خواهیم کرد.
رحیمی خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف آب اقدامی فرهنگی بوده و خارج از توان یک دستگاه است و همه باید در این مسیر مشارکت و کمک کنند.
وی یادآور شد: اگر هر نفر در طول روز پنج درصد در مصرف آب صرفه جویی کند به اندازه احداث یک چاه که یک میلیارد تومان هزینه دارد جلو افتادهایم.
گلستان در زمان اوج مصرف هزار لیتر بر ثانیه کمبود آب دارد
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری گلستان با بیان اینکه ۸۸ درصد از منابع آب تجدید پذیر کشور در بخش کشاورزی استفاده میشود، گفت: شرکت آب و فاضلاب شهری استان گلستان آب را به میزان کافی در اختیار قرار میدهد و از مردم انتظار داریم به درستی مدیریت شود.
رحیمی افزود: در طول هفته حدود دو هزار لیتر آب صرف شستشوی پارکینگ و حیاط منازل میشود زیرا شلنگ آب جای جارو را گرفته است.
وی تصریح کرد: گلستان در زمان اوج مصرف هزار لیتر بر ثانیه کمبود آب دارد و باید رویه برخورد با مصرف آب در جامعه تغییر کند.
خسارت ۴۲ میلیارد تومانی سیل به تاسیسات آبرسانی گلستان
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری گلستان با بیان اینکه وضعیت آبهای زیرزمینی استان با دیگر استانهای شمالی قابل قیاس نیست، گفت: متوسط دبی چاهها در گلستان از ۱۹ لیتر به ۱۳ لیتر رسیده و اگر تغییری در رویه ایجاد نشود شرایط وخیمتر خواهد شد.
رحیمی بیان کرد: مشترکین آب و فاضلاب شهری گلستان سال گذشته حدود ۱۲ میلیارد تومان و در سه ماه نخست امسال حدود ۱۵ میلیارد تومان بدهی داشتهاند.
وی در پایان گفت: سیل فروردین ماه در گلستان ۴۲ میلیارد تومان به تاسیسات آبرسانی استان خسارت زد و تا کنون ۱۵ میلیارد تومان از این خسارت تخصیص پیدا کرده است.