تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۲

کتاب روایت رهبری طی مراسمی در فرهنگسرای اندیشه تهران رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی از کتاب «روایت رهبری» که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی منتشر شده است صبح امروز در در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

در این مراسم عطارزاده رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی عنوان کرد: این کتاب می‌تواند سرآغاز جدیدی برای پژوهش در موضوع رهبری در جمهوری اسلامی باشد.

به گفته وی تعیین ولی فقیه در نظام جمهوری اسلامی درنگارش این کتاب مورد توجه بوده است و با همین منظور برخی از خاطرات منتشر نشده از مذاکرات مجلس خبرگان در ١٤ خرداد سال ١٣٦٨ در آن درج شده است.

در ادامه سید یاسر جبرائیلی نویسنده کتاب روایت رهبری در سخنانی عنوان کرد: این کتاب سعی دارد به دو سوال پاسخ دهد. سوال نخست این است که رهبر در نظام جمهوری اسلامی چه کسی باید باشد و چه کسی نباید باشد و اینکه رهبر چگونه باید انتخاب شود و نباید انتخاب شود.

وی ادامه داد: این کتاب روایت جمعی از خواص است که با تبعیت از اشارات امام خمینی (ره) سربلند شدند. این کتاب روایتی است از آنچه باید و آنچه نباید، روایتی از آنچه که نباید که الحمدالله نشد و آنچه باید که شد. در این سه سال زمان صرف شده برای تألیف کتاب، بخاطر انس با ادبیات حضرت آقا حس و حالی داشتم که با اتمام کار آنهم تمام شد. امروز حسرت آن روزها را می‌خورم و دوست دارم مجدداً به آن دوران بازگردم. من همواره حسرت آن ایامی را می‌خورم که با حضرت آقا از طریق مطالعه زندگی‌شان همراه بودم.

جبرائیلی ادامه داد: سه رویداد در این کتاب مطرح شده که ابتدا درباره رهبری امام خمینی (ره) دوم درباره آیت الله منتظری و سوم درباره حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است. امام خمینی (ره) پس از انقلاب در جایگاهی بودند که رهبری انقلاب را عهده‌دار بودند اما در ساختار نظام تعریفی برای رهبران نداشتیم، از این رو در فصل اول پس از بیان سیر مربوط به ولایت فقیه اشاره به موضوع ولایت فقیه از زمان خلقت بشر پرداخت شده است.

در بخش دیگری از این مراسم حجت‌الاسلام محسن قمی عضو مجلس خبرگان رهبری و معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه «کتاب روایت رهبری» به لحاظ دقت، کیفیت و حتی سرعت اثری قابل اعتنا است، بیان داشت: بحث این کتاب مناسبت جمهوریت و اسلامیت است و اینکه جمهوری اسلامی یعنی چه؟ که این موضوع با ترجمه امروزین یعنی رابطه دمکراسی و حقیقت چیست؟ قدمای ما از گذشته میان جمهوری و دمکراسی تفاوت قائل بوده‌اند. مشی حضرت امام (ره) اما از همان ابتدا توجه به مسئله مردم بود. امام می‌توانستند قانون اساسی بنویسند و همه آن را بپذیرند اما از مردم دعوت کرد تا پای صندوق‌های رأی بیایند، رأی بدهند و خبرگان را انتخاب کنند تا خبرگان قانون را بنویسند.

حجت الاسلام قمی ادامه داد: من زمانی که نماینده حضرت‌امام خمینی (ره) در دانشگاه‌ها بودم، افرادی می‌گفتند رفراندوم جمهوری اسلامی در دانشگاه برگزار شود و به جمهوری اسلامی رأی آری یا نه داده شود. برخی از این ناراحت بودند ولی مقام معظم رهبری فرمودند راه حل اینکه عده‌ای بخواهند در دانشگاه صندوق بگذارند و برای جمهوری اسلامی رفراندوم بگذارند درگیری نیست؛ بلکه برادران و خواهران انقلابی صندوق بگذارند و بگویند جمهوری اسلامی آری. من گفتم اگر در جاهایی این نشود چه؟ ایشان فرمودند بروید آنجا را درست کنید و فعالیت کنید. در جمهوری اسلامی وقتی مردم رأی می‌دهند و رای‌شان مورد احترام است و باید حفظ شودو البته مسئولیت شخص رای‌دهنده بعد از رأی‌گیری تمام نمی‌شود.

وی ادامه داد: ما می‌گوئیم انتخابات، رأی مردم، لیبرال دمکراسی هم می‌گوید انتخابات و رأی مردم؛ فرق این دو در آن است که انتخابات لیبرالیسم وقتی اکثریت رأی داد، این سوال که رأی شأن صحیح بوده یا نه بی‌معناست، اما در نظام جمهوری اسلامی وقتی مردم رأی می‌دهند رای‌شان ارزشمند است. پس از رأی دادن مسئولیت مردم تمام نمی‌شود هر لحظه باید رصد کنند. چون فاصله بین شخص یا جریان با حقیقت نزدیک یا دور است.

وی با تاکید بر اینکه در نظام جمهوری اسلامی، مجلس خبرگان رهبری بین جمهوریت و اسلامیت تجمیع ایجاد کرده گفت: خبرگان دو وظیفه دارند اول انتخاب رهبر و دوم رصد دائمی فرد انتخاب شده. مجلس خبرگان مجلس در لحظه است که تصیماتی سرنوشت ساز می‌گیرد. یکی از امتیازات نظام ما مبتنی بودن بر آرای مردمی است و دشمن سعی می‌کند این ارزش مثبت ما را به ارزش منفی تبدیل کند. مراقب فریب دشمن باشیم و بدانیم برخی دوستان ناآگاه ما گاهی اظهارنظر می‌کنند و آب در آسیاب دشمن می‌ریزند. آنها باید اجازه دهند در مسائل تخصصی صاحبان اندیشه صحبت کنند، نظام جمهوری اسلامی مردمی‌ترین نظام در کره زمین است.