به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی هیات آل یاسین، در آیین نمایش فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار که با حضور هیات آل یاسین و گروه های جهادی فعال در سیستان و بلوچستان برگزار شد، نرگس آبیار و محمدحسین قاسمی، کارگردان و تهیه کننده فیلم به عضویت افتخاری جهادگران منطقه سیستان و بلوچستان درآمدند.
در این مراسم نرگس آبیار با اشاره به ویژگیهای فرهنگی منطقه سیستان و بلوچستان گفت: کار اصلی را شما جهادگرانی انجام میدهید که سال هاست به صورت داوطلبانه در آن منطقه مشغول فعالیتهای جهادی هستید.
کارگردان فیلم «شبی که ماه کامل شد» ادامه داد: مدت ها بود می خواستم درباره افراطیگری های دینی کاری کاری کنم و به سوژه هایی که مربوط به خارج از ایران بود فکر میکردم، ولی بعد از بررسی ویژگیهای این سوژه و اینکه مربوط به کشور خودمان است، تصمیم گرفتم به ماجرای عبدالمالک ریگی بپردازم.
وی با اشاره به محرومیت های گسترده منطقه سیستان و بلوچستان ادامه داد: مردمان این منطقه مردمانی اصیل و مهمان نواز هستند. بخش هایی از فیلم که اشاره به این موضوعات داشت اصلاً اغراقآمیز نبود به طور مثال خانواده هایی بودند که در همان دیدار اول می خواستند برای ما یکی از احشام خود را که تنها سرمایه خود بود به رسم مهمان نوازی ذبح کنند. واقعاً مردم سیستان و بلوچستان مردمان اصیلی هستند و از اتفاقاتی مانند عبدالمالک ریگی رنج کشیده اند.
محمدحسین قاسمی کار در سیستان و بلوچستان را به خاطر کمبود امکانات با سختی مضاعفی همراه دانست و گفت: علیرغم این سختی ها مردم منطقه واقعاً با ما همراه بودند و اگر این هم همراهی وجود نداشت، ما نمیتوانستیم فیلم را بسازیم.
تهیه کننده فیلم «شبی که ماه کامل شد» ادامه داد: تاریخ و همچنین برخوردهای مردم سیستان و بلوچستان نشان از اصالت این قوم ریشه دار دارد ولی متاسفانه طی سالیان طولانی شرایط چنان سخت شده است که شاهد بروز چنین محرومیتهایی در این منطقه هستیم.
قاسمی اظهار کرد: در خبرها شنیده ام که حدود ۱۴۳ هزار کودک سیستان و بلوچستان محروم از تحصیل هستند، این آمار واقعاً نگران کننده است به معنای این است که ۱۴۳ هزار کودک ممکن است به این دلیل تبدیل به آسیب های جدی شوند. امیدوارم به همت بلند شما جهادگران و مردم کشورمان اقدامات مثبت در آن منطقه ادامه پیدا کند چرا که ما دیدهایم وقتی مردم دست در دست هم میدهند اقدامات بزرگی را در سطح ملی و رقم می زنند و این اتفاق میتواند در منطقه سیستان و بلوچستان هم اتفاق بیفتد.
در ادامه نرگس آبیار مشکل اصلی منطقه سیستان و بلوچستان را مسائل فرهنگی دانست و گفت: از کرامت و عزت نفس مردم منطقه بگذریم ولی واقعاً مسائل فرهنگی در آن منطقه موضوع جدی است که سبب پیدایش آسیب هایی چون عبدالمالک و عبدالحمید ریگی میشود. امیدوارم چه فیلم هایی نیز تنها برای انعکاس فرهنگ غنی و تاریخ بالنده منطقه سیستان و بلوچستان ساخته شود تا تاریخ و اصالت این منطقه برای کشور خودمان و حتی سایر به کشورهای جهان به نمایش درآید.
در پایان این مراسم نرگس آبیار و محمدحسین قاسمی به پاس ساخت فیلم «شبی که ماه کامل شد» عنوان اعضای افتخاری گروه های جهادی سیستان و بلوچستان معرفی و از سوی پیشکسوتان عرصه جهاد در منطقه سیستان و بلوچستان و مسئولان هیات آل یاسین با اهدای تندیس هایی مربوط به تاریخ کهن منطقه و بلوچستان مورد تقدیر قرار گرفتند.