به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی عصر امروز مجلس در پاسخ به سوال ولی داداشی نماینده مردم آستارا درباره علت عدم ارائه خدمات رفاهی مناسب به دانشجویان دوره دکتری، اظهار داشت: ما در سالهای گذشته به ویژه در دهه گذشته شاهد رشد قابل توجهی در توسعه آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در مناطق مختلف کشور بوده ایم.
وی ادامه داد: توسعه تحصیلات تکمیلی موجب ارتقا جایگاه علمی کشور شده و ظرفیت بسیار بالایی برای رشد کشور است و به همین جهت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمام تلاش خود را صرف فراهم کردن امکانات رفاهی آنان میکند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه امکانات رفاهی به دانشجویان باید از منابع مختلفی تأمین شود، تصریح کرد: صندوق رفاه دانشجویان یکی از منابع دریافت امکانات برای دانشجویان است که آنان هم این امکانات را بر اساس ردیفهای بودجه مصوب مجلس در اختیار ما قرار میدهند.
غلامی بیان کرد: بر این اساس آن چیزی که در مجلس شورای اسلامی و در قالب بودجه تصویب میشود، در اختیار ما قرار میگیرد و تلاش ما این است که این منابع بودجه را به خوبی برای ارائه خدمات مختلف بین دانشجویان توزیع کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: زمانی که ما پیشنهادات خود را برای افزایش خدمات رفاهی به دانشجویان به مجلس ارائه میکنیم، معمولاً در زمان بررسی لایحه بودجه به دلایل مختلف و آنطور که ما میخواهیم به نتیجه نمیرسد و امیدواریم که برای سال ۹۹ بتوانیم بودجه این بخش را ارتقا دهیم.
وی متذکر شد: در سال ۹۷ از اعتبار مصوبی که داشتیم، ۴۰ درصد آن معادل ۱۰۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا نکرد که باید این مشکلات حل و فصل شود و دیگر ما مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: از مجموعه ۶۴۰ میلیارد تومان درآمد عمومی و اختصاصی که در سال ۹۷ این وزارتخانه داشته است، حدود ۲۰۶ میلیارد تومان صرف اعطای وام و تسهیلات رفاهی به دانشجویان دکترای روزانه و شهریه پرداز شده است.
وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای صندوق رفاه دانشجویان برای حل مشکلات آنان کاملاً قابل توجه است، گفت: در سال ۹۷، ۱۵۷ میلیارد تومان وام ویژه به دانشجویان دکتری پرداخت کرده ایم که نسبت به سال ۹۴، حدود ۸۰۰ درصد رشد داشته و تلاش مضاعفی در این زمینه صورت گرفته است.
غلامی افزود: این دانشجویان علاوه بر دریافت وام تحصیلی، میتوانند از حدود ۱۹ نوع وام دیگر صندوق رفاه چون وام ازدواج، سفر به عتبات، ودیعه مسکن، پایان نامه و … استفاده کنند.
وزیر علوم گفت: همچنین بیش از ۷۵ درصد دانشجویان دوره دکتری متقاضی اسکان در سراهای دانشجویی بودند که تا حد زیادی این مسئله محقق شده است و مابقی دانشجویان هم از تسهیلات وام ودیعه مسکن استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: البته بنده قبول دارم که درباره تأمین خوابگاه دانشجویی متأهلین کمبود داریم که تمام تلاش خود را برای حل این مشکل انجام میدهیم.
داداشی: آقای غلامی! لطفاً توپ را داخل زمین مجلس نیاندازید
در ادامه جلسه ولی داداشی نماینده مردم آستارا در تشریح سوال خود گفت: متأسفانه دانشجویان دکتری حتی از امکانات حداقلی هم برخوردار نیستند و چگونه با این امکانات میتوانند زندگی خود را بگذرانند.
داداشی خطاب به وزیر علوم گفت: لطفاً توپ عدم اقدامات خود را در زمین مجلس نیاندازید چرا که مشکل تخصیص در همه جا وجود دارد و شما به جای چنین بهانههایی باید استانداردهای خود را توسعه دهید و اقدامات ویژه ای برای افزایش امکانات رفاهی نخبگان انجام دهید.
نماینده مردم آستارا در مجلس با تاکید بر اینکه مدت سنوات مجاز رفاهی برای دانشجویان ۸ ترم است که باید افزایش یابد، گفت: بسیاری از دانشجویان نمیتوانند کارهای تحصیلی خود را در این مدت انجام دهند و نیاز به ۱۲ ترم دارند که باید سنوات مجاز رفاهی آنها افزایش یابد.
داداشی گفت: شما باید به دانشجویان مقطع دکتری اجازه کار دهیم چرا که اغلب آنان موظف هستند که به صورت تمام وقت در دانشگاه باشند که اگر اجازه کار به آنان نمیدهید، حداقل زمان دانشجویی جز سوابق کاری آنان محسوب شود.
وی ادامه داد: دانشجویان دکتری در دانشگاه کارهای علمی و تحقیقاتی زیادی انجام میدهند و متأسفانه بیمه نیستند که حداقل باید تدریس مقاطع پایینتر به آنان داده شود.
نماینده مردم آستارا اظهار داشت: دانشجویان دکتری سالها روی رسالههای خود کار کرده اند و میتوانند برای کشور رهاورد زیادی داشته باشند که متأسفانه در این وزارتخانه به آنان توجه زیادی نمیشود و رساله دکتری برای آنان کلی هزینه دارد که باید دولت سهمیهای به آنان تخصیص دهد.
داداشی بیان کرد: متأسفانه در جذب دانشجویان دکتری هم نیازسنجی نمیشود و همچنین شرط سنی برای استخدام دانشجویان دکتری باید افزایش یابد و ظرفیت خاصی برای استخدام آنان در نظر گرفته شود.