قوچان- نخستین مرکز مطالعات تاریخ شمال خراسان رضوی در مجتمع فرهنگی امام رضا (ع) قوچان افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، این مرکز باهدف دسترسی آسان محققان و پژوهشگران به اسناد و نسخ تاریخی منطقه ای توسط آستان قدس رضوی راه اندازی شده است و حدود ۲ هزار ساعت مصاحبه و سه هزار قطعه سند و هزار قطعه عکس در آن نگهداری می شود.

رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم علم محوری را راهبردی ترین و محوری ترین برنامه آستان قدس رضوی دانست و گفت: زیرساخت هایی در این زمینه فراهم شده و برنامه ریزی توسط آستان قدس رضوی در این راستا انجام می‌شود.

حجت الاسلام سید جلال حسینی افزود: هنر، معماری، پژوهش، ورزش، جوانان، رسانه، تبلیغ دینی و کتاب و کتاب خوانی از جمله زیرساخت هایی بوده که توسط آستان قدس رضوی برای توجه به مسئله علم و دانش فراهم شده است.

وی با اشاره به قدمت هزار ساله کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و برخورداری از گنجینه ای با ۳۰ میلیون منبع اطلاعاتی اظهار داشت: بیش از ۲۰ کتابخانه در مشهد مقدس و بیش از ۲۰ کتابخانه در استان های مختلف و یک کتابخانه نیز در خارج از کشور توسط آستان قدس رضوی راه اندازی شده است.

وی گفت: ۱۴ میلیون برگ سند ارزشمند و هشت هزار شی ء موزه‌ای در ۱۶ گنجینه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

حجت الاسلام حسینی توسعه، تجهیز و تأمین منابع کتابخانه ای در سراسر کشور را از جمله برنامه هایی دانست که در دستور کار آستان قدس رضوی قرار دارد.

فرماندار قوچان نیز در این مراسم گفت: امیدواریم همه محققان و پژوهشگران با استفاده از اطلاعات مرکز مطالعات تاریخ شمال خراسان رضوی بتوانند در توسعه منطقه نقش داشته باشند.

هادی رجایی نیا افزود: این شهرستان با وجود ۱۰ واحد دانشگاهی قطب علمی منطقه محسوب می شود و انتظار می‌رود استادان و دانشجویان در پر رونق کردن این مرکز پیشقدم باشند و آموزش و پرورش نیز به عنوان یک نهاد سرمایه ساز و انسان ساز از این پایگاه ارزشمند استفاده کافی ببرد.

وی اظهار داشت: این مرکز می‌تواند به قطب فرهنگی در شهرستان تبدیل شود و نقطه عطفی در اعتلای این سرزمین باشد.

شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در ۱۳۷ کیلومتری شمال مشهد قرار دارد.